Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Τρόμος στις φυλακές

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας – Αλβανός βαρυποινίτης εκοψε την καρωτίδα δεσμοφύλακα (πατέρα δυο παιδιών) στο Μαλανδρινο.

Τον έσφαξε με μπαμπέσικο τρόπο μέσα στη φυλακή… «Δεν με αφήνετε να πάω να δω τη μάνα μου, θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς»!

Σε κατάσταση αμόκ, ουρλιάζοντας και κραδαίνοντας το αυτοσχέδιο μαχαίρι του, ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι έκοψε το νήμα της ζωής του σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργου Τσιρώνη. Ο άτυχος οικογενειάρχης από το Αγρίνιο δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα στην καρωτίδα και σωριάστηκε στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Οι συνάδελφοί του, ξεπερνώντας το αρχικό σοκ από την αιφνιδιαστική δολοφονική επίθεση, έσπευσαν να τον βοηθήσουν και να αφοπλίσουν τον δράστη, ο οποίος -εκτός ελέγχου- συνέχιζε να απειλεί θεούς και δαίμονες.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη ανήμερα την εθνική εορτή, την ώρα που οι κρατούμενοι επέστρεφαν από προαυλισμό στα κελιά τους. Διψασμένος για εκδίκηση, αφού το αίτημά του για χορήγηση άδειας είχε απορριφθεί, ο 42χρονος βαρυποινίτης είχε σχεδιάσει προσεκτικά τις κινήσεις του. Ηρεμος, ώστε να μην κινήσει τις υποψίες, προχωρούσε με τους συγκρατούμενούς του κρύβοντας μέσα στα ρούχα του το φονικό όπλο και περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί.

Την ώρα που περνούσε δίπλα από τον υπαρχιφύλακα της εσωτερικής φρουράς των φυλακών, ξεστομίζοντας εξοργισμένος την απειλή που έμελλε μέσα σε δευτερόλεπτα να κάνει πράξη, με μια κίνηση-αστραπή βύθισε την κοφτερή λεπίδα στον λαιμό του άτυχου σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Στο νοσοκομείο

Ο 46χρονος υπαρχιφύλακας, πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμφισσας, όπου διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του.

Αμέσως μετά την άγρια δολοφονία στη φυλακή σήμανε συναγερμός και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απομόνωσαν τον δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, εκτίει ποινή κάθειρξης είκοσι ετών και εννέα μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, είχε ήδη εκτίσει δεκαέξι χρόνια και είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, η οποία ωστόσο είχε απορριφθεί. Μέσα σε λίγη ώρα ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα για να πραγματοποιήσουν έλεγχο στα κελιά όλων των κρατουμένων, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν περιμετρικά των φυλακών.

Συλλυπητήρια

«Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια του υπαρχιφύλακα του καταστήματος κράτησης Μαλανδρίνου Γεωργίου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε αποτρόπαια σε ώρα καθήκοντος. Η ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντιεγκληματική πολιτική της. Χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών» δήλωσε αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ,ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Συναγερμός και έλεγχοι στις φυλακές μετά το κείμενο που προέτρεπε σε… επανάσταση

Τεταμένο παραμένει τα τελευταία 24ωρα το κλίμα στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, μετά και την αποκάλυψη ότι κείμενο-φωτιά που φέρεται να προέτρεπε τους κρατουμένους σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας έκανε τον γύρο των φυλακών!

Ενώ το επίμαχο κείμενο -φέρεται να στάλθηκε στις φυλακές Κέρκυρας από φαξ γνωστού δικηγορικού γραφείου της Αθήνας με αποδέκτες τον ξάδελφο του Αλβανού κακοποιού Μάριον Κόλα κι έναν Ελληνα ισοβίτη- και οι δημιουργοί του μπαίνουν στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας για να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παρότρυνσης σε εξέγερση κρατουμένων, οι πρώτες στάσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα στα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού, Δομοκού και Κέρκυρας συνεχίστηκαν και χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φυλακές Κορυδαλλού ανήμερα την 25η Μαρτίου οι φύλακες πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στις πτέρυγες Α και Δ, ενώ τα κελιά άνοιξαν στις 9.30 το πρωί και όχι με την ανατολή του ήλιου, όπως προβλέπεται, με τους κρατουμένους να κάνουν λόγο για επιχείρηση εκφοβισμού τους από τις Αρχές.

Το υπό δικαστική διερεύνηση έγγραφο, που εκτός από τις φυλακές Κέρκυρας έφτασε και στα χέρια εγκλείστων στον Κορυδαλλό, αφού περιγράφει ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπονται στο νέο σχέδιο νόμου για τις άδειες των κρατουμένων αλλά και τα ειδικά κελιά «τύπου Γ», κάνει λόγο για «φασιστικό νομοσχέδιο για τη λειτουργία μιας φυλακής μέσα στη φυλακή». «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την ελληνική εκδοχή του Γκουαντάναμο» αναφέρει το κείμενο και τονίζει πως «με τις συνεχείς εφόδους των ΕΚΑΜ οι φυλακές γίνονται πεδίο εξάσκησης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας».

Οι κρατούμενοι ζητούν «να διαφυλαχθεί το δικαίωμα στην άδεια, που στην Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας», καθώς και «τα κονδύλια για την κατασκευή – μετατροπή των φυλακών υψίστης ασφαλείας να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση συνθηκών κράτησης». «Ολοι οι κρατούμενοι οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε και θα κινητοποιηθούμε ενάντια σε αυτούς που κάνουν τις φυλακές τόπους διαρκούς τιμωρίας και στέρησης της ελπίδας» καταλήγει το κείμενο ενισχύοντας την ανησυχία του υπουργείου Δικαιοσύνης για ενδεχόμενες αναταραχές στις φυλακές της χώρας.

Σύμφωνα πάντως με πηγές από το περιβάλλον του γνωστού δικηγόρου, από το φαξ του γραφείου του οποίου φέρεται να στάλθηκε το εν λόγω κείμενο, συντάκτης του δεν είναι ο ίδιος αλλά κρατούμενοι, ενώ το έγγραφο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Ο Ξηρός (;) πίσω από τη βόμβα στην Εφορία

Ακόμα και τον Χριστόδουλο Ξηρό «βλέπουν» στην Αντιτρομοκρατική πίσω από την κατασκευή της βόμβας που τοποθετήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην ΔΟΥ Κορυδαλλού και περιείχε επτά κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, ποσότητα ικανή να γκρεμίσει το κτίριο, όπως λένε οι ειδικοί των ΤΕΕΜ!

Επειτα από τις αναλύσεις στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. δημιουργήθηκαν στους αστυνομικούς υποψίες για τον πιστολέρο της 17Ν, καθώς ο ωρολογιακός μηχανισμός για την πυροδότηση της βόμβας ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα πλαστικό τάπερ. Το γεγονός αυτό «δείχνει» πρακτική που χρησιμοποιούσε κατά κόρον η οργάνωση στους δικούς της εκρηκτικούς μηχανισμούς προκειμένου να μειώνει τον στατικό ηλεκτρισμό.

Για τον λόγο αυτόν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει βάλει το χέρι του στην κατασκευή του εκρηκτικού μηχανισμού ο «Μανώλης» της 17Ν, όπως άλλωστε έκανε και κατά το παρελθόν, όταν η οργάνωση ήταν ενεργή και σκορπούσε τον τρόμο. Ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Κορυδαλλού δεν εξερράγη, λόγω αστοχίας υλικού, όπως λένε χαρακτηριστικά οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Το γεγονός αυτό ίσως μας έσωσε από τραγωδία, καθώς η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης ήταν μεγάλη και θα προκαλούσε ανυπολόγιστες ζημιές όχι μόνο στο κτίριο της εφορίας αλλά και σε διπλανές πολυκατοικίες. Σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν πολύ πιθανόν να σημειώνονταν ακόμα και σοβαροί τραυματισμοί ή θάνατοι ανυποψίαστων πολιτών!

Βέβαια από το «κάδρο» των ερευνών που ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν είναι δυνατόν να λείπουν τα ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς ή, ακόμα, η οργάνωση Επαναστατική Ανατροπή που είχε εμφανιστεί τον χειμώνα του 2013 με τοποθέτηση παρόμοιου εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, στην περιοχή της Ακρόπολης.

ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

Ο πρώην κασκαντέρ Βαρελάς σε διάλογους-φωτιά

Ακρως αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των μαφιόζων που εκβίαζαν καταστηματάρχες στη Μεσσηνία, ενώ μιλούσαν ακόμη και για οργάνωση στάσης σε φυλακές! Ο Βασίλης Βαρελάς, δύο φορές καταδικασμένος σε ισόβια για ανθρωποκτονίες -ανάμεσά τους κι ενός παιδιού μόλις 2,5 ετών- πλέον κατηγορείται και για τη συμμετοχή του, σε αρχηγικό επίπεδο μάλιστα, στη μαφία της Καλαμάτας, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Ασφάλεια.

Ο πρώην κασκαντέρ στις θρυλικές ταινίες του Τσακ Νόρις φέρεται να πρωτοστατεί μαζί με τον πρώην συνεργάτη του Μάριον Κόλα σε κινήσεις αποσταθεροποίησης και κλίματος αναταραχής στις φυλακές της Κέρκυρας, όπου κρατούνται και οι δυο.

Βέβαια ο Βαρελάς κατηγορείται και για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τους εκβιασμούς καταστηματαρχών στη γενέτειρά του, την Καλαμάτα.

Το γεγονός πως ο «Μπιλ ο Καναδός», όπως είναι το παρωνύμιο του Βαρελά, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, καθώς πάσχει από σοβαρή μορφή καρκίνου στον λαιμό και είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί για τις συνομιλίες του ειδικό μηχάνημα υποβοήθησης φωνής, δεν τον εμπόδιζε να παίρνει τηλέφωνο μέσα από τις φυλακές σε καταστηματάρχες της Καλαμάτας ζητώντας χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της προστασίας.

Αποκαλυπτικές είναι οι συνομιλίες του Βαρελά με έναν ιδιοκτήτη κέντρου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, από τον οποίο ζητάει «μεροκάματο»: «Εγώ έχω μπει ισόβια στη φυλακή, εσείς κονομάτε εκεί πέρα στην πλάτη μου με το μαγαζί. Εμένα αυτή είναι η δουλειά μου, δεν ζητιανεύω. Θέλω 35 ευρώ μεροκάματο την ημέρα, σαν να έχεις δηλαδή άλλη μια σερβιτόρα. Εάν πας όμως στην Αστυνομία, θα σ’ το κάνω καλοκαιρινό το ρημάδι»!

Στο τέλος της συνομιλίας ο Βαρελάς λέει στο θύμα του για τον «εισπράκτορά» του, που θα πηγαίνει κάθε Σάββατο να παίρνει τα χρήματα, ενώ τον διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρχει άλλο μαγαζί στην περιοχή σαν το δικό του.

ΘΕΟΔ. Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...