Σπρέι από καφέ υπόσχεται δυνατά γυναικεία μαλλιά

ΥΓΕΙΑ

Σπρέι από καφέ υπόσχεται δυνατά γυναικεία μαλλιά

Ενα σπρέι από εκχυλίσματα που προέρχονται από τους κόκκους του καφέ υπόσχεται ότι μπορεί να ενισχύσει τα μαλλιά και να περιορίσει το αδυνάτισμά τους. Το σπρέι, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή μήνα στη Βρετανία, αυξάνει την πυκνότητα των τριχών και γενικότερα καθιστά πιο υγιή τα μαλλιά.

Το προϊόν, που ενισχύει τα μαλλιά από τη ρίζα τους και μπορεί να προλάβει την απώλεια τριχών, η οποία είναι μεγάλη με το πέρασμα των χρόνων, καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής και μειώνει τις φλεγμονές στις οποίες οφείλονται κατά μεγάλο μέρος οι βλάβες στους θύλακες.

Ο Στούαρ Λονγκ της βρετανικής εταιρείας Boots, η οποία εξέλιξε αυτή τη θεραπεία, δήλωσε: «Το νέο μας σπρέι αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα. Ουσιαστικά διεγείρει τα κύτταρα, για να μπορούν οι θύλακες να συνεχίσουν να παράγουν υγιείς τρίχες. Οταν κλείνουν οι θύλακες, οι πιθανότητες να ξαναβγούν υγιείς τρίχες είναι κάτι το ακατόρθωτο, ακόμη και με τη βοήθεια θεραπειών από αυτές που κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο».

Το σπρέι, αν και στόχο έχει τις γυναίκες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άνδρες, λένε οι παρασκευαστές του. Τέσσερις στις πέντε γυναίκες που το δοκίμασαν σε τεστ που έγιναν από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης είχαν πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ τρία στα τέσσερα ινδικά χοιρίδια στα οποία δοκιμάστηκε έχασαν λιγότερες τρίχες όταν τα βούρτσισαν ή τα χτένισαν.


Πώς δρα


Τα συστατικά παρασκευής του σπρέι φέρνουν ηρεμία στο ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τις φλεγμονές του τριχωτού της κεφαλής. Οι βλάβες στο τριχωτό μπορούν να προκαλέσουν τη συρρίκνωση των θυλάκων των τριχών, οι οποίες αρχίζουν να αδυνατίζουν όλο και περισσότερο μέχρι που πέφτουν. Ψεκάζοντας δύο φορές την ημέρα με το προϊόν αυτό τις ρίζες των «επικίνδυνων» περιοχών του κεφαλιού και τρίβοντάς τες μετά με τα δάχτυλα, μπορείτε να ξαναποκτήσετε νέα, υγιή μαλλιά μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι ερευνητές, οι οποίοι συνέκριναν τα αποτελέσματα του πραγματικού προϊόντος μ’ ένα ψευδοφάρμακο και διαπίστωσαν ότι το 80% των εθελοντών που χρησιμοποίησε το πραγματικό σπρέι είχε πολύ καλά αποτελέσματα.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ