Μουσική υψηλού επιπέδου στο βιβλιοπωλείο Π. Κυριακίδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το εκπληκτικό τρίο που έπαιξε κλασικά έργα στο βιβλιοπωλείο «Π. Κυριακίδης».

Μουσική υψηλού επιπέδου στο βιβλιοπωλείο Π. Κυριακίδης

Μουσική δωματίου σε ένα από τα πιο φιλόξενα βιβλιοπωλεία της Αθήνας! Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η δεύτερη συναυλία του κύκλου «Μουσική Δωματίου» στο βιβλιοπωλείο Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ της οδού Μητροπόλεως, που φιλοξενεί εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου.

Τρεις καταξιωμένοι μουσικοί, ο Διονούσης Βερβιτσιώτης (βιολί), ο Ανδρέας Μερτζέλος (πιάνο) και ο Μάνος Επιτροπάκης (τσέλο), παρουσίασαν έργα των Μπετόβεν και Ντβόζακ. Για περίπου δύο ώρες ο επιβλητικός χώρος του βιβλιοπωλείου πλημμύρισε από κλασικές συνθέσεις που πρόσφεραν συγκίνηση και ψυχική ανάταση στους παρευρισκομένους.

Οσοι δεν βρίσκονταν μέσα στο χώρο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συναυλία από τις γιγαντοοθόνες που, όπως πάντα, υπάρχουν απέξω και δίνουν τη δυνατότητα ακόμα και στους περαστικούς να απολαύσουν το εκάστοτε πολιτιστικό γεγονός του βιβλιοπωλείου Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ.

Ανάμεσα στους τυχερούς που παρακολούθησαν την υπέροχη μουσική βραδιά ήταν και ο τραγουδιστής Μανόλης Μητσιάς με τη σύζυγό του, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με τους τρεις βιρτουόζους καλλιτέχνες και τα σημαντικά έργα που έπαιξαν. Ο κ. Μητσιάς εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση αλλά και την ακουστική της συναυλίας στο βιβλιοπωλείο και πολιτιστικό στέκι, και εξέφρασε την επιθυμία να εμφανιστεί στο μέλλον και ο ίδιος σε αυτό.

Η τρίτη συναυλία του κύκλου «Μουσική Δωματίου» θα δοθεί στις 25 Μαΐου με το ίδιο μουσικό τρίο που θα παίξει έργα των Βιβάλντι, Μπαχ, Ναρντίνι, Περγκολέζι και Τέλεμαν. Ο κύκλος θα κλείσει με άλλες δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο βιβλιοπωλείο από τον επόμενο Οκτώβριο.


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

Το εκπληκτικό τρίο που έπαιξε κλασικά έργα στο βιβλιοπωλείο «Π. Κυριακίδης».