Το ωροσκόπιο της υγείας και της ερωτικής ευεξίας

ΑΣΤΡΑ

Το ωροσκόπιο της υγείας και της ερωτικής ευεξίας

Εκτός από το lifestyle και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, νέα μεγάλη έρευνα έδειξε ότι και τα άστρα επηρεάζουν και μάλιστα πάρα πολύ την υγεία μας. Ο Γερμανός ειδικός παθολόγος και επιδημιολόγος Κρίστιαν Τεμλ, αφού μελέτησε τους φακέλους 140.000 ασθενών, εντόπισε τα ευαίσθητα σημεία όλων των ζωδίων, τις ασθένειες που ταλαιπωρούν συχνότερα το καθένα από τα δύο φύλα, τις κρίσιμες ηλικίες που μπορεί να τις εκδηλώσουν, αλλά και τις διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες τους.

Υστερα από την πολύμηνη αυτή διαδικασία, ο Κρίστιαν Τεμλ διαπίστωσε ότι κάποιες ασθένειες επηρεάζουν μονάχα τις γυναίκες ενός συγκεκριμένου ζωδίου, όχι όμως και τους άνδρες που ανήκουν σε αυτό. Οι γυναίκες Υδροχόοι, για παράδειγμα, έχουν πολύ ευαίσθητους πνεύμονες, οι άνδρες Κριοί κινδυνεύουν περισσότερο από την εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένας στους δύο άνδρες Ιχθύες κάνει σεξ δύο φορές την εβδομάδα. Οπως υποστηρίζει ο Γερμανός ειδικός παθολόγος και επιδημιολόγος, η μελέτη του βασίζεται σε στατιστικά στοιχεία, πράγμα που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ουσιαστικά τις τάσεις που υπάρχουν στα ζώδια. Οι τακτικοί έλεγχοι στο πλαίσιο πρόληψης αποτελούν, όπως λέει, τον καλύτερο σύμμαχο υγείας.

Εκτός από το lifestyle και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, νέα μεγάλη έρευνα έδειξε ότι και τα άστρα επηρεάζουν σημαντικά την υγεία μας. Ο Γερμανός ειδικός παθολόγος και επιδημιολόγος Κρίστιαν Τεμλ, αφού μελέτησε τους φακέλους 140.000 ασθενών, εντόπισε τα ευαίσθητα σημεία όλων των ζωδίων, καθώς επίσης και τις ασθένειες που τα ταλαιπωρούν συχνότερα.

Κριός
Δέσμιοι των πονοκεφάλων
Με κυβερνήτη τον Αρη, που στον οργανισμό εξουσιάζει την περιοχή του κεφαλιού, τα Κριάρια υποφέρουν συχνά από πονοκεφάλους, ημικρανίες, ζαλάδες και πυρετό. Ιδιαίτερη ευαισθησία έχουν και στην περιοχή των εντέρων, του στομάχου και του ήπατος, ενώ η πιθανότητα αφαίρεσης της χολής δεν είναι καθόλου απίθανη. Επιπλέον, οι άντρες εκπρόσωποι του ζωδίου θα πρέπει να ελέγχουν συχνά τα επίπεδα σακχάρου στο αίματος, αφού υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη μεταξύ 40 και 60 ετών. Οι ίδιες ηλικίες είναι εξαιρετικά κρίσιμες και για την εμφάνιση παθήσεων στους πνεύμονες, δεδομένου ότι το ζώδιο του Κριού έχει αυξημένα ποσοστά ευπάθειας στους πνεύμονες σε σχέση με τα άλλα ζώδια. Η σεξουαλικότητά των Κριών πάντως δεν πλήττεται ποτέ και από τίποτα, αφού ανήκουν στους πιο δραστήριους του ζωδιακού κύκλου.

Ταύρος
Δυνατοί στην καρδιά
Το τελευταίο σημείο του σώματος που θα προδώσει έναν Ταύρο είναι η καρδιά του, καθώς όσο μεγαλώνει τόσο αυτή δυναμώνει, υπό την προϋπόθεση όμως ότι μέχρι την ηλικία των 40 ετών δεν έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Εξίσου καλά είναι τα πράγματα και για το κυκλοφορικό των Ταύρων, αφού οι τιμές της πίεσης και της χοληστερίνης διατηρούνται σε σχετικά καλά επίπεδα και για τα δύο φύλα. Μοναδική εξαίρεση η χοληστερίνη για τους άντρες, οι τιμές της οποίας παίρνουν την ανιούσα μετά τα πενήντα, όπως άλλωστε και το ζάχαρο. Σε γενικές γραμμές, οι Ταύροι έχουν μεγαλύτερη ευπάθεια στις χρόνιες παθήσεις του θυρεοειδούς και του λάρυγγα, ενώ είναι πιθανό να παρουσιάσουν μολύνσεις στα αυτιά. Οι ανωμαλίες στη λειτουργία του μεταβολισμού είναι επίσης πιθανές.

Δίδυμοι
Ευαίσθητα πόδια
Οι εκπρόσωποι του ζωδίου έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στις καρδιοπάθειες τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των εξήντα, αφού μετά τα πράγματα καλυτερεύουν. Τα προβλήματα υπέρτασης, υψηλής χοληστερίνης και διαβήτη δεν λείπουν από το ιατρικό ιστορικό τους μετά τα σαράντα, ενώ η αγάπη τους για το κάπνισμα έρχεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τον οργανισμό τους. Ο κυβερνήτης τους Ερμής εξουσιάζει το νευρικό τους σύστημα και τους κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητους στους τραυματισμούς που έχουν να κάνουν με τα πόδια, τα χέρια και τις αρθρώσεις. Επιπλέον, τα κρυολογήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα από τους Διδύμους, έτσι ώστε να μην οδηγήσουν σε ακροαστικά και άλλα προβλήματα στους πνεύμονες. Σε ό,τι αφορά τη σεξουαλικότητά τους, ανήκουν στην κατηγορία του «μία φορά την εβδομάδα αρκεί».

Καρκίνος
Προβλήματα στο ήπαρ
Στατιστικά, οι Καρκίνοι έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης παθήσεων του πνεύμονα, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με την καρδιά τους, αφού όσο μεγαλώνουν τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιοπαθειών. Ιδιαίτερα ευαίσθητα είναι και τα όργανα της άνω κοιλίας τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, με το ήπαρ και το στομάχι να τους δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα. Τα νεφρά μπορεί να αποτελέσουν επίσης πηγή χρόνιας ταλαιπωρίας, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Αρκετά προσεκτικά σε θέματα διατροφής πρέπει να είναι και τα δύο φύλα, αφού ο διαβήτης παραμονεύει, ενώ θα πρέπει να βρουν τρόπους αντιμετώπισης του άγχους τους, που ευθύνεται για τα κατά καιρούς χαμηλά επίπεδα ενέργειάς τους. Στο κρεβάτι, οι Καρκίνοι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητα, παρά στην ποσότητα.

Λέων
Προσοχή στη χολή
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι γυναίκες Λέοντες αντιμετωπίζουν σπανίως προβλήματα με την καρδιά τους. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους πνεύμονές τους, που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή μεταξύ 40 και 60 ετών. Οι άντρες εκπρόσωποι του ζωδίου εμφανίζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο ήπαρ, στη χολή και στα νεφρά, ενώ μετά τη μέση ηλικία καλούνται συνήθως να δώσουν μάχη με την υπέρταση. Η χοληστερίνη αποδεικνύεται ωστόσο μεγαλύτερος εχθρός για τις γυναίκες από ό,τι για τους άντρες, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 40 ετών. Αντρες και γυναίκες εμφανίζουν μεγάλες διαφορές και σε θέματα σεξουαλικότητας, με το 38,5% των γυναικών να μην ενοχλείται από την έλλειψη σωματικής επαφής και το 50,9% των αντρών να επιθυμεί τουλάχιστον μία επαφή την εβδομάδα.

Παρθένος
Ψυχοσωματικά λόγω άγχους
Οι Παρθένοι καθοδηγούνται κυρίως από τη λογική, θέλουν να έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων γύρω τους και απεχθάνονται τα ρίσκα. Το άγχος τους ωστόσο για να τα πετύχουν όλα αυτά τους προκαλεί διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα. Το ήπαρ, τα νεφρά και η χολή είναι τα πιο ευαίσθητα όργανα του οργανισμού τους, ενώ μετά την ηλικία των εξήντα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα χοληστερίνης, υπέρτασης, ακόμη και διαβήτη. Οι γυναίκες διατρέχουν επίσης τον μεγαλύτερο κίνδυνο εθισμού στο αλκοόλ από όλα τα υπόλοιπα ζώδια, μεταξύ 20 και 60 ετών. Η σεξουαλική επιθυμία και των δύο φύλων κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, με το 41,2% των γυναικών να αποζητά επαφή δύο φορές την εβδομάδα και το 60% των αντρών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ζυγός
Καμπανάκι από διαβήτη
Ευαίσθητες είναι οι καρδιές των γυναικών που ανήκουν στον αστερισμό του Ζυγού, ιδιαίτερα μέχρι την ηλικία των εξήντα. Οι άντρες αντιθέτως δεν χρειάζεται να ανησυχούν ούτε για την καρδιά ούτε για τους πνεύμονές τους, παρά μόνο για το κυκλοφορικό τους όσο μεγαλώνουν. Τάση για υπέρταση και χοληστερίνη έχουν και τα δύο φύλα, ενώ εξίσου πιθανά είναι και τα προβλήματα στο ήπαρ, το στομάχι και στα νεφρά τους. Οι άντρες Ζυγοί θα πρέπει επίσης να παρακολουθούν στενά το σάκχαρό τους, αφού διατρέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Σε ό,τι αφορά τη σεξουαλικότητά τους, οι Ζυγοί ανήκουν στους πιο δραστήριους του ζωδιακού, με τη συντριπτική πλειοψηφία να αποζητά τη σαρκική επαφή περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα.

Σκορπιός
Ανάσα στους πνεύμονες
Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες Σκορπιοί δύσκολα θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τους πνεύμονές τους, με εξαίρεση ίσως στη μέση ηλικία, όπου ενδέχεται να παρουσιαστούν μικροπροβληματάκια. Οι Σκορπίνες ωστόσο βρίσκονται στη δεύτερη θέση των ζωδίων με τα συχνότερα καρδιακά προβλήματα. Η καρδιά των αντρών αποδεικνύεται πιο δυνατή, όχι όμως και η χολή τους, που είναι πολύ πιθανό να τους οδηγήσει στο χειρουργείο. Από το 40ό έτος της ηλικίας τους και τα δύο φύλα κινδυνεύουν να εμφανίσουν σάκχαρο και ενδεχομένως διαβήτη, όχι όμως χοληστερίνη και υπέρταση. Χαρακτηριστικό των Σκορπιών είναι ότι είναι υποχόνδριοι και επιρρεπείς στα ψυχοσωματικά προβλήματα, ενώ, ως γνωστόν, πρόκειται για ζώδιο με έντονη σεξουαλικότητα. Ιδιαιτέρως οι γυναίκες εμφανίζονται ασυγκράτητες, με το 75% εξ αυτών να μην ικανοποιείται με λιγότερες από δύο φορές την εβδομάδα.

Τοξότης
Κίνδυνος στο στομάχι
Οι καρδιές των Τοξοτών χτυπάνε δυνατά μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Οι στατιστικές ωστόσο δείχνουν ότι οι άντρες έχουν εξαιρετικά μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στους πνεύμονες και οι γυναίκες στο στομάχι, εξαιτίας κυρίως του στρες. Οσο περνούν τα χρόνια, οι άντρες έχουν επίσης μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ενοχλήσεις στο έντερο. Οι τιμές της χοληστερίνης και της πίεσής τους είναι ικανοποιητικές καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, όχι όμως και του σακχάρου τους, καθώς μετά την ηλικία των σαράντα, άντρες και γυναίκες κινδυνεύουν από διαβήτη. Αδύνατα σημεία του σώματος των Σκορπιών είναι οι γοφοί και οι μηροί, γεγονός που τους δυσκολεύει τη ζωή στα σπορ που τόσο αγαπούν. Παρά το γεγονός πάντως ότι σφύζουν από ενέργεια, τα επίπεδα της σεξουαλικότητάς τους είναι σχετικά χαμηλά.

Αιγόκερως
Αδυναμία στα νεφρά
Οι καρδιές και οι πνεύμονες δεν συγκαταλέγονται στα δυνατά σημεία των αντρών Αιγόκερων, αφού μετά τα εξήντα ανήκουν στα τρία ζώδια με τα συχνότερα κρούσματα καρδιοπαθειών και πνευμονοπαθειών. Η καρδιά, το ήπαρ, το στομάχι και το έντερο των γυναικών εκπροσώπων του ζωδίου σπάνια εμφανίζουν προβλήματα, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα νεφρά τους, που είναι αρκετά ευαίσθητα μεταξύ 40 και 60 ετών. Το πλέον τρωτό σημείο και των δύο φύλων είναι μακράν η υπέρταση, αφού από τα νιάτα μέχρι τα βαθιά γεράματά τους χρειάζεται να την παρακολουθούν. Οι γυναίκες Αιγόκεροι συγκαταλέγονται στις πλέον σεξουαλικά δραστήριες του ζωδιακού, με τους άντρες να ακολουθούν ελαφρώς πιο υποτονικά. Σε γενικές γραμμές πάντως οι Αιγόκεροι ζουν πολλά χρόνια.

Υδροχόος
Ροπή στα μικροατυχήματα
Τους πιο ευαίσθητους πνεύμονες του ζωδιακού έχουν οι Υδροχόοι και κυρίως οι γυναίκες. Τα προβλήματα μάλιστα είναι πιθανό να εμφανιστούν σε σχετικά νεαρή ηλικία. Σε γενικές γραμμές, η επίδραση του Ουρανού δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μικροατυχήματα και κυρίως στραμπουλίγματα, ενώ σε περίπτωση ασθένειας οι Υδροχόοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα και συντροφιά. Το ήπαρ, η χολή και τα νεφρά των γυναικών Υδροχόων είναι επιρρεπή σε μικροπροβλήματα, ακριβώς όπως συμβαίνει και με το έντερο των αντρών. Σε νεαρή ηλικία, οι άντρες είναι πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα στο ήπαρ και το στομάχι, όμως μεγαλώνοντας αυτά υποχωρούν. Τα θέματα υπέρτασης και χοληστερίνης αρχίζουν να απασχολούν και τα δύο φύλα μετά την ηλικία των σαράντα, ενώ το σεξουαλικό απασχολεί τους άντρες Υδροχόους πολύ περισσότερο από τις γυναίκες.

Ιχθύες
Εμφάνιση πέτρας
Τα προβλήματα στους πνεύμονες καραδοκούν για τους Ιχθείς μετά την ηλικία των σαράντα, ενώ μετά τα εξήντα εξίσου συχνό φαινόμενο αποτελούν και οι καρδιοπάθειες. Αδύνατα σημεία των Ιχθύων είναι επίσης το ήπαρ και το έντερο, με τις γυναίκες να παρουσιάζουν ενοχλήσεις μετά τα σαράντα και τους άντρες λίγο αργότερα. Και τα δύο φύλα έχουν τάση εμφάνισης πέτρας στη χολή, καθώς επίσης και διαφόρων ειδών αλλεργιών, εξαιτίας της επιρροής του Ποσειδώνα. Υπέρταση, χοληστερίνη και διαβήτης φαίνεται πως αποτελούν άγνωστες λέξεις για τους Ιχθείς, οι οποίοι φημίζονται για τις υπερβολές τους στην κατανάλωση αλκοόλ αλλά και στο κάπνισμα. Σε ό,τι αφορά το σεξ, το 33% των γυναικών δηλώνει ότι θα μπορούσε να ζήσει άνευ, ενώ το 46,2% των αντρών έχει ανάγκη από σεξουαλική επαφή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.    

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ