Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Είχαν μπει όπλα!

Ανατροπή στην απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων μετά την κατάθεση των αστυνομικών.

Στον… αέρα τινάζουν η μαρτυρία του προέδρου της ομοσπονδίας εξωτερικών φρουρών Γιάννη Αναγνώστου και οι καταθέσεις τεσσάρων αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας και του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δεν έπεσαν πυροβολισμοί εκ των έσω κατά την αιματηρή απόδραση των έντεκα από τις φυλακές Τρικάλων. Λίγες ώρες μετά τη λήξη του «πολέμου» ανάμεσα σε κακοποιούς με άριστη στρατιωτική εκπαίδευση και των φρουρών της φυλακής, οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση, διαψεύδοντας ότι κρατούμενοι στην ταράτσα των φυλακών πυροβολούσαν προς τους εξωτερικούς φρουρούς, παρέχοντας κάλυψη στους δραπέτες. «Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν μέσα στη φυλακή όπλα και κάλυκες επιβεβαιώνει αυτό το σενάριο» σημείωναν.

Σύμφωνα όμως με τα όσα αναφέρει στην «Espresso» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εξωτερικών φρουρών Γιάννης Αναγνώστου, οι κακοποιοί είχαν δικό τους οπλισμό στη φυλακή, κάτι που τονίζουν και οι τέσσερις αστυνομικοί στις καταθέσεις τους: «Οντως οι αστυνομικοί δέχονταν πυρά εκ των έσω. Οι καταθέσεις τους ενισχύουν αυτό που εμείς φωνάζαμε από την πρώτη στιγμή. Οτι οι κακοποιοί είχαν όπλο, με το οποίο και πυροβολούσαν. Επειδή κατά την έρευνα που ακολούθησε δεν βρέθηκε κανένα όπλο, οι Αρχές μάς διέψευσαν. Το όπλο όμως οι δραπέτες το πήραν μαζί τους». Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος, «από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο φρουρός της 5ης σκοπιάς, απ’ όπου έπεφταν οι πυροβολισμοί, δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει, αφού δέχτηκε σφαίρα στα πλευρά κι έπεσε αιμόφυρτος. Στην κατάθεσή του είπε ότι δεν πρόλαβε να πυροβολήσει. Επίσης διαπιστώθηκε ότι από το όπλο του δεν έλειπε ούτε μία σφαίρα! Συνεπώς, αυτοί που πυροβολούσαν κατά των αστυνομικών ήταν οι δραπέτες και όχι με το όπλο του φρουρού».

Από την πλευρά τους, οι τέσσερις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, που κατέφθασαν έξω από τη φυλακή, στις καταθέσεις τους είναι άκρως αποκαλυπτικοί: «Δεχτήκαμε πυροβολισμούς από τη σκοπιά της φυλακής, που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος, καθώς επίσης και από ένα λευκό όχημα τύπου βαν που ήταν σταθμευμένο στη διασταύρωση που οδηγεί προς το χωριό Ζηλευτή… Επειδή βρισκόμασταν ακριβώς στη μέση διασταυρούμενων πυρών καλυφτήκαμε σε χαντάκι και σε κάθε μας κίνηση να σηκωθούμε δεχόμασταν καταιγισμό πυρών κατά ρυπάς και κατά βολή» αναφέρουν. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση του 44χρονου υπαρχιφύλακα Β.Κ. της ομάδας ΟΠΚΕ: «Από τη σκοπιά νούμερο πέντε της φυλακής δεχόμασταν πυρά».

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να δοθεί και το πόρισμα από την έρευνα που διεξάγεται στις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι οι δραπέτες είχαν όπλο και πυροβολούσαν από το εσωτερικό των φυλακών, αφού το αυτοκίνητο της ΟΠΚΕ που έχει δεχτεί πυροβολισμούς από την 5η σκοπιά βλήθηκε μόνο από Καλάσνικοφ, το οποίο -όπως φαίνεται- πήραν μαζί τους οι κακοποιοί. Αλλωστε, σωφρονιστικοί υπάλληλοι που βρέθηκαν τη νύχτα της επιδρομής έξω από τις φυλακές μάς επιβεβαίωσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς από την ταράτσα της Γ’ πτέρυγας. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ που έφτασαν την ίδια ώρα στα Τρίκαλα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δεν επενέβησαν στο εσωτερικό των φυλακών με το ίδιο σκεπτικό, ότι δηλαδή υπήρχαν ένοπλοι κρατούμενοι στην ταράτσα.

Σε δηλώσεις του στην «Espresso» ο Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος των δύο φρουρών που τραυματίστηκαν, σημείωσε: «Το κυρίαρχο είναι ότι τραυματίστηκαν δύο εξωτερικοί φρουροί. Από τη σκοπιά 5, όπου και τραυματίστηκε ο ένας εντολέας μου, δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει. Επίσης, το όχημα της εξωτερικής φύλαξης, όπου και τραυματίστηκε ο δεύτερος, εβλήθη από πυρά Καλάσνικοφ. Οι κακοποιοί είναι οι μόνοι που έβαλαν κατά αστυνομικών» τόνισε και κατέληξε λέγοντας: «Το ερώτημα είναι πού βρίσκονται αυτοί οι είκοσι παραστρατιωτικοί που εισέβαλαν σε ελληνικό έδαφος και κυκλοφορούν ελεύθεροι, πάνοπλοι, σκορπώντας τον θάνατο».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Βρήκαν ξανά ναρκωτικά και κινητά σε κρατουμένους

Ξέφραγο αμπέλι φαίνεται πως είναι το σωφρονιστικό κατάστημα στα Τρίκαλα, αφού ακόμη και μετά τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ύστερα από την απόδραση των έντεκα εντοπίζονται συνεχώς νέα «καλούδια». Μετά από νέο αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στα κελιά ηρωίνη, κινητά τηλέφωνα, αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα αντικείμενα. Κατασχέθηκαν έξι νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους 64,8 γραμμαρίων, τέσσερα αυτοσχέδια σιδερένια μαχαίρια με αντίστοιχες θήκες λάμας, δύο κινητά χωρίς κάρτες SIM, μία μπαταρία κινητού, τρεις φορτιστές κι ένα τροφοδοτικό. Στο μεταξύ, χθες εντοπίστηκαν από το ειδικό συνεργείο του στρατού έξω από τον συρμάτινο φράκτη ακόμη δύο απασφαλισμένες αμυντικές χειροβομβίδες, ανεβάζοντας τον αριθμό στις είκοσι δύο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...