"Εχω μάθει να αγωνίζομαι"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

"Εχω μάθει να αγωνίζομαι"

Αν η αντοχή στα «σκληρά χτυπήματα» είναι απόδειξη πως κάποιος είναι φτιαγμένος για την πολιτική, τότε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος είναι χωρίς αμφιβολία ο ιδανικός γι’ αυτόν τον χώρο. Ο Αρης έχει μάθει να στηρίζεται στις δικές του πλάτες από παιδί λένε εκείνοι που τον γνωρίζουν καλά. Σήμερα, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών της Β’ Αθηνών και δηλώνει ξεκούραστος και διατεθειμένος να προσφέρει στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

- Είναι η δεύτερη φορά που ζητάτε την ψήφο των πολιτών της Β’ Αθηνών. Συνέβησαν διαφορετικά πράγματα γενικότερα αλλά και σε εσάς σε αυτήν την προεκλογική περίοδο;
Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλες αναμετρήσεις είναι ότι αυτή τη φορά οι πολίτες, μετά τα τραγικά γεγονότα που μας στοίχισαν σε ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν, αν θέλετε, τη διάθεση να πολιτικολογούν. Εμφανίζονται πιο σκεπτικοί και απόμακροι. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, για μία ακόμη φορά μου δίνεται η ευκαιρία να εισπράξω την αγάπη των συμπολιτών μου στη Β’ Αθηνών.

- Στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Καραμανλή δεν συμμετείχατε. Λένε ότι είστε ανάμεσα στις χρυσές εφεδρείες του για την επόμενη τετραετία. Είστε έτοιμος να μπείτε βασικός στην ομάδα;
Θα σας έλεγα ότι το να είσαι ξεκούραστος σου εξασφαλίζει τις δυνάμεις και την όρεξη να προσφέρεις σε μια σημαντική στιγμή για την κυβέρνηση, όπως αναμένεται να είναι η επόμενη τετραετία. Εχω πει άλλωστε πολλές φορές ότι ξέρω να αγωνίζομαι.

- Το διάστημα αυτό που τη ζωή σας μονοπώλησε η προεκλογική προσπάθεια τι είναι αυτό που σας έλειψε περισσότερο;
Ενα ήρεμο γεύμα με φίλους, χωρίς επαγγελματικές συζητήσεις.

- Ο Αρης την προηγούμενη τετραετία βγήκε δεύτερος στη Β’ περιφέρεια της Αθήνας. Σε αυτήν τη θητεία έβαλε κάποιο στοίχημα με τον εαυτό του;
Υπάρχει στοίχημα, αλλά δεν σχετίζεται απαραίτητα με τις εκλογές. Επειτα από πολλά χρόνια «εντατικού» καπνίσματος, πήρα επιτέλους την απόφαση να το κόψω την ημέρα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Οπότε, καταλαβαίνετε ότι το να στηρίξω την απόφαση αυτή εν μέσω προεκλογικού άγχους είναι από μόνο του ένα μεγάλο στοίχημα. Από εκεί και έπειτα, σε ό,τι αφορά την προσωπική πολιτική μου πορεία, το στοίχημά μου είναι να μπορώ να έχω τη στήριξη των συμπολιτών μου, γιατί για μένα αυτοί είναι η πολιτική μου οικογένεια.

- Ο Αρης ωρίμασε αλλά είναι ακόμα νέος. Ποιο είναι κατά την άποψή σας το μεγαλύτερο πρόβλημα των νέων σήμερα;
Δυστυχώς, δεν είναι ένα και δύο. Ούτε συγκρίνονται το ένα με το άλλο. Από τα σημαντικότερα είναι η ανεργία, ο ανταγωνισμός και η έλλειψη προτύπων ή ιδανικών. Και φταίμε πρώτα εμείς οι προηγούμενες γενιές ως σύνολο που σταδιακά απαξιώσαμε τους θεσμούς.

- Σήμερα, ημέρα των εκλογών, έχετε κάποιο γούρι για να βγάλει κάτι καλό η κάλπη;
Μόλις πρόσφατα μια μαθήτρια Λυκείου που γνώρισα και συζήτησα μαζί της στην Πετρούπολη μου έδωσε ένα κλωναράκι βασιλικό που έκοψε από το μπαλκόνι του σπιτιού της. Αυτό κρατάω ως γούρι, μαζί με τη θετική αύρα και το χαμόγελο των καλών μου φίλων.

- Κυκλοφορήσατε πολύ στις γειτονιές της Β’ περιφέρειας της Αθήνας όλο αυτό το διάστημα. Ποιο είναι το βασικό αίτημα των νέων ψηφοφόρων;
Νομίζω ότι το πιο συχνό πρόβλημα είναι διαχρονικά η ανεργία. Είναι οι ευκαιρίες που πρέπει να δίνουμε ως Πολιτεία τα νέα παιδιά. Ευκαιρίες για σωστή παιδεία και ευκαιρίες να κυνηγήσουν με αξιώσεις τα όνειρά τους.