Φτηνή και νοθευμένη κοκαΐνη με 45 ευρώ!

ΚΟΣΜΟΣ

Φτηνή και νοθευμένη κοκαΐνη με 45 ευρώ!

Η ηλικία των χρηστών κοκαΐνης κατεβαίνει συνεχώς κι αυτό επειδή το μέχρι σήμερα «ναρκωτικό των πλουσίων» κυκλοφορεί πλέον και σε «φτηνή» έκδοση, που είναι περίπου 40% οικονομικότερη.
Στοιχεία δείχνουν ότι οι χρήστες της κόκας δεν είναι πια άνθρωποι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αγοράζουν όσο-όσο. Πλέον οι έμποροι τη διαθέτουν ακόμα και σε φτηνότερη έκδοση, αφού προηγουμένως τη νοθεύουν με πρόσθετα. Ετσι ο νεαρόκοσμος έχει την οικονομική δυνατότητα να την αγοράζει. Αυτό, όπως είναι φυσικό επακόλουθο, έχει οδηγήσει σε επέκταση της πελατείας των εμπόρων ναρκωτικών. Ακόμα και 15χρονοι έφηβοι -ιδίως στη Βρετανία- έχουν την άνεση να πληρώσουν τριάντα λίρες (περίπου 45 ευρώ) για να προμηθευτούν ένα γραμμάριο «φτηνής» κοκαΐνης, ενώ οι μεγαλύτεροι και πλουσιότεροι πληρώνουν ως και πενήντα λίρες (περίπου 75 ευρώ) για να αγοράσουν την κόκα πολυτελείας, που είναι αγνή κι αμόλυντη.

Το πρόβλημα ωστόσο που προκύπτει από την κυκλοφορία της φτηνής κοκαΐνης είναι ότι στα κέντρα απεξάρτησης καταφεύγουν χρήστες η ηλικία των οποίων μπορεί να είναι μόλις τα δεκαοκτώ χρόνια. Κι αν αυτό ακούγεται θετικό σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα απεξάρτησης, μάλλον δεν είναι, αφενός επειδή οι χρήστες δεν έχουν την αποφασιστικότητα που απαιτείται κι αφετέρου επειδή οι έμποροι μπορούν να τους «τουμπάρουν» ευκολότερα.