Μία Bentley για τον 007

ΚΟΣΜΟΣ

Μία Bentley για τον 007

Είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με το όνομά του όσο και η επιθυμία του να πίνει «χτυπημένο και όχι ανακατεμένο» το Martini του. Παρ’ όλα αυτά, ο διάσημος πράκτορας 007 δεν θα φέρνει πια σε πέρας τις αποστολές του με την αγαπημένη του Aston Martin, αλλά με μια Bentley.

Ο συγγραφέας του νέου μυθιστορήματος με πρωταγωνιστή τον δαιμόνιο πράκτορα και με τίτλο «Devil May Care» Σεμπάστιαν Φολκς, εξηγεί ότι δεν έκανε καθόλου τυχαία αυτή την αλλαγή στις προτιμήσεις του Μποντ: «Παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες ταινίες τον έχουμε δει να οδηγεί την Aston Martin DB5, το πρώτο αυτοκίνητο που είχε ήταν Bentley, γι’ αυτό και αποφάσισα να του δώσω να οδηγήσει μια τέτοια στο βιβλίο μου». Οπως αποκαλύπτει ακόμα ο Φολκς, το αμάξι είναι χρώματος γκρι, όπως άλλωστε και η convertible Bentley που οδηγούσε ο Μποντ στο «Casino Royale», το πρώτο μυθιστόρημα του Ιαν Φλέμινγκ με πρωταγωνιστή τον εκκεντρικό πράκτορα.

Η απόφαση του Φολκς δεν θα μπορούσε παρά να ενθουσιάσει τον διευθυντή της Bentley Τζέιμς Ρόσενσταϊν, ο οποίος δήλωσε πως το αμάξι του Μποντ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μοντέλο της σειράς -Τ, ιδιαίτερα δημοφιλές κατά το έτος 1967, τη χρονιά που εκτυλίσσεται η πλοκή του νέου μυθιστορήματος.