Κυριακή του άγχους και της αγωνίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυριακή του άγχους και της αγωνίας

Κυριακή του άγχους και της αγωνίας και χωρίς γυμναστική και ποδήλατο ήταν η χθεσινή μέρα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Την Κυριακή, τη μέρα της κάλπης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξύπνησε νωρίς το πρωί και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ρίξει μια σύντομη ματιά στις κυριακάτικες εφημερίδες. Στη συνέχεια και πίνοντας το χυμό του ασχολήθηκε για λίγα λεπτά με το φορητό υπολογιστή του και αμέσως μετά επικοινώνησε τηλεφωνικά με στενούς του συνεργάτες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να ετοιμαστεί για να μεταβεί αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη, μια από τις δύο πόλεις όπου έχει θέσει υποψηφιότητα. Ετσι, λίγο μετά τις εννιά το πρωί αποχαιρέτησε τη σύζυγό του Αντα και την κόρη του Μαργαρίτα και με τους άνδρες της ασφάλειάς του μετέβη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ’ όπου «πέταξε» για τη συμπρωτεύουσα. Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, επέστρεψε στο Καστρί, στο σπίτι του. Στο μεταξύ, η Αντα και η Μαργαρίτα είχαν ήδη ψηφίσει και είχαν ετοιμάσει το μεσημεριανό τραπέζι. Από τη μία και μισή μέχρι και τις πέντε και μισή το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στο σπίτι του και προσπαθούσε να χαλαρώσει, αφού οι στιγμές που θα ακολουθούσαν θα ήταν έντονες. Ολο αυτό το διάστημα ο κ. Παπανδρέου δεχόταν από τους συνεργάτες του τηλεφωνήματα κι ενημερωνόταν για τα exit polls.
 
Πάντως, ενώ οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έφευγε μετά τις έξι και μισή από το Καστρί για τη Χαριλάου Τρικούπη, στις πέντε και μισή έφτασε έξω από το Καστρί η Lexus στην οποία επιβιβάστηκαν ο κ. Παπανδρέου με τη σύζυγό του Αντα, με κατεύθυνση τη Χαριλάου Τρικούπη. Το άγχος και η αγωνία δεν επέτρεψαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να χαλαρώσει. Λίγο πριν από τις έξι, το ζεύγος Παπανδρέου έφτασε με χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη, για να παρακολουθήσει τα exit polls. Εγκαταστάθηκαν στο γραφείο του στον πέμπτο όροφο και η αντίστροφη μέτρηση για μια ενδιαφέρουσα βραδιά άρχιζε...

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ