Αιχμές Σκανδαλίδη για τον Παπανδρέου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αιχμές Σκανδαλίδη για τον Παπανδρέου

«Η εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει υπό την εποπτεία του πρώην πρωθυπουργού και των πρώην γραμματέων του κόμματος...» Αυτή είναι η πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη που έκανε μια αιχμηρή για τον Γιώργο Παπανδρέου δήλωση.

Προσερχόμενος στη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Σκανδαλίδης, όταν ρωτήθηκε «Βενιζέλος ή Παπανδρέου», δήλωσε ότι δεν απαντά σε εκβιαστικά διλήμματα και ότι η στιγμή είναι η πιο κρίσιμη στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Σε σκληρή δήλωσή του που διάβασε στους δημοσιογράφους τόνισε ότι ο η ετυμηγορία του λαού είναι σεβαστή και ότι με την απόφασή του βάζει τέλος στην περίοδο της μεταπολίτευσης.

Ανέφερε ότι υπήρξε μια αριστερή στροφή του εκλογικού σώματος και ότι οι ψηφοφόροι απέρριψαν την εναλλακτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, συνολικά. «Τις εκλογές δεν τις κέρδισε η Ν.Δ., αλλά τις έχασε το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι πρέπει να γίνει ένα συνέδριο πραγματικής επανίδρυσης και όχι διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. «Εδώ δεν ήρθαμε με τις σημαίες μας και τους αρχηγούς μας. Εκπροσωπούμε τη μεγάλη δημοκρατική, πατριωτική παράταξη του τόπου, που πολύ σύντομα θα γίνει κυβέρνηση» είπε.
Κορυφώνοντας την κριτική του είπε ότι δεν μπορούν να επαναληφθούν οι διαδικασίες του 2004, που ξεκίνησαν ως απαρχή ελπίδας και κατέληξαν ως απαρχή δεινών για την παράταξη.