Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Αλμπέρτα Τσοπανάκη: «Διέκοψαν ομιλία του Μητσοτάκη για να δείξουν τη σειρά μου»!

Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη αποτελεί από τους θεμελιωτές της ελληνικής...

«Αδέλφια, είμαστε δίπλα σας»

Ελληνες του πολιτισμού στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στη δοκιμαζόμενη Κύπρο μέσα από την πρωτοβουλία «Ενός Λεπτού Φωνή».

Ο αείμνηστος Κύπριος σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης «ζει» και είναι στο πλευρό των δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση συμπατριωτών του! «Ενός Λεπτού Φωνή» τιτλοφορείται η σημαντική πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, μέσω της οποίας περισσότεροι από εβδομήντα Ελληνες της τέχνης και του πολιτισμού έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στους Κύπριους πολίτες μετά τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στη μαρτυρική Μεγαλόνησο. Πρυτάνεις, καθηγητές πανεπιστημίου, πνευματικοί άνθρωποι από όλη την γκάμα του πολιτισμού και γνωστοί καλλιτέχνες επιστρατεύτηκαν για να στείλουν τα μαγνητοσκοπημένα μονόλεπτα μηνύματά τους στον κυπριακό λαό που περνάει δύσκολες μέρες. Μεταξύ αυτών που μίλησαν για την Κύπρο είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης, ο πρύτανης της ΑΣΚΤ Γιώργος Χαρβαλιάς, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Αγγελος Αντωνόπουλος, η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιάννης Κότσιρας, η Βάνα Πεφάνη, η Σοφία Φιλιππίδου, ο Στράτος Τζώρτζογλου, η Μίνα Χειμώνα, ο Γιώργος Μανιώτης, η Ελένη Ζιώγα, ο Νίκος Καραθάνος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Εύα Κοταμανίδου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Γιώργος Κακουλίδης και ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος μελοποίησε ένα ποίημα του Μιχάλη Κακογιάννη, αφιερωμένο στην Κύπρο).

Αλληλεγγύη

«Νομίζω πριν αρχίσουμε τα “ενός λεπτού σιγή” καλύτερα να έχουμε τα “ενός λεπτού φωνή” για να πούμε και στους Κύπριους αδελφούς μας ακριβώς τι πρέπει να αποφύγουν σε σχέση με αυτά που υφιστάμεθα και εμείς σήμερα» δήλωσε ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος. Ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας στο «ξεκάθαρο», όπως το χαρακτήρισε, μήνυμά του τόνισε ότι «με την αλληλεγγύη θα καταφέρουμε να νικήσουμε αυτό τον πόλεμο»και πρόσθεσε: «Μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και έχουμε κοινή γραμμή, κοινό στόχο, να απελευθερωθούμε από όλα αυτά τα προβλήματα, μπορούμε να καταφέρουμε». Ο δημοφιλής πρωταγωνιστής Αγγελος Αντωνόπουλος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του γι’ αυτή την πρωτοβουλία του ιδρύματος και έστειλε συγκινημένος την καρδιά του «στους φίλους της Κύπρου».

«Ερήμην των λαών»

Ο συνθέτης Διονύσης Τσακνής, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Στην πορεία των χρόνων άλλη μία φορά η πορεία της Ελλάδας και της Κύπρου συναντιούνται και άλλη μία φορά αυτή η συνάντηση γίνεται με έναν τραγικό τρόπο, ο οποίος οφείλεται στο γεγονός ότι ερήμην των λαών τις περισσότερες φορές οι κυβερνήσεις επιλέγουν άλλα πράγματα, τα οποία, ενώ γίνονται με το πρόσχημα της σωτηρίας των λαών, στην ουσία γίνονται, όπως είδαμε και στην Κύπρο μας, για την προστασία και τη σωτηρία των τραπεζών».

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου υποστήριξε: «Το ότι μαζευόμαστε κάποιοι και στέλνουμε τη σκέψη μας και την αγάπη μας σε αυτούς τους ανθρώπους είναι το πιο σπουδαίο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς σήμερα». Ο Στράτος Τζώρτζογλου, από τη μεριά του, είπε: «Το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι αγάπη και να είμαστε παρόντες».

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...