Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Η πάντοτε στιλάτη Margie!

«Δεν χάνεις τις θηλυκές ιδιότητες επειδή γίνεσαι πρωθυπουργός» ήταν το μότο της Θάτσερ που άφησε το στίγμα της στη μόδα.

Η εικόνα της «Σιδηράς Κυρίας» μπορεί να έφερνε στο προσκήνιο την πολιτικό, κάτω όμως από τα στιλάτα ταγέρ υπήρχε η γυναίκα Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν άφησε το στίγμα της μόνο στην πολιτική, αλλά και στη μόδα. Είχε τη δική της άποψη σχετικά με το πώς πρέπει να ντύνονται οι γυναίκες στην εξουσία. Την περίοδο της πρωθυπουργίας της στα 80s έγινε διάσημη για τα ταγέρ, τα πουκάμισα με τους φιόγκους στον λαιμό και φυσικά τις πολυαγαπημένες πέρλες της. Παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως στον ανδροκρατούμενο χώρο της πολιτικής θα μπορούσε να κάνει τους άλλους να την πάρουν πιο σοβαρά επιλέγοντας πιο αυστηρά ρούχα, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει τη θηλυκότητά της. «Δεν χάνεις τις θηλυκές σου ιδιότητες, επειδή γίνεσαι πρωθυπουργός» είχε πει κάποτε χαρακτηριστικά.465d8fkp5

Η ίδια χαρακτήριζε το στιλ της «τόσο, όσο», εξηγώντας παράλληλα ότι την ενδιέφερε να φοράει ρούχα στα οποία να αισθάνεται άνετα. Ηθελε πάντα όμως να είναι καλοντυμένη, καθώς, όπως συνήθιζε να λέει, αυτό όφειλε να κάνει ως εκπρόσωπος της χώρας της. Το μπλε, το χρώμα του κόμματός της, ήταν μάλιστα το αγαπημένο της και συνήθιζε να το φοράει μέχρι τα βαθιά της γεράματα.

Σύμφωνα μάλιστα με την προσωπική της στιλίστρια Σίνθια Κρόφορντ, η Θάτσερ συμβουλευόταν συχνά και τη «Vogue» προκειμένου να ενημερώνεται για τις τάσεις της μόδας. «Η Θάτσερ ήταν κατηγορηματικά ενάντια στα παντελόνια. Για σπορ ντύσιμο προτιμούσε ταγέρ, ενώ ακόμη και σε ανεπίσημα events ήταν ντυμένη και βαμμένη άψογα» λέει η Κρόφορντ, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η «Σιδηρά Κυρία» επιμελούνταν μόνη της το μακιγιάζ της. «Προτιμούσε τα καλλυντικά της Clinique, επειδή ταίριαζαν καλύτερα στην ευαίσθητη, πορσελάνινη επιδερμίδα της. Ηταν εξοικειωμένη με το μακιγιάζ της. Δεν τη συμβούλευα καθόλου σχετικά με αυτό, παρά μόνο περιστασιακά, όταν ήταν κοντά τηλεοπτικά συνεργεία, οπότε της έλεγα ότι μπορεί να χρειάζεται λίγη περισσότερη μάσκαρα» θυμάται, προσθέτοντας ότι μόνο μία φορά χρειάστηκε να της διορθώσει το μακιγιάζ της, όταν είχε μουτζουρωθεί από τα δάκρυά της, τη μέρα που έβγαινε για τελευταία φορά από την Ντάουνινγκ Στριτ.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ


Ελέγχει τα… πάντα και μετά τον θάνατο!

Το γενικό πρόσταγμα, ακόμη και μετά θάνατον, έχει η Μάργκαρετ Θάτσερ που άφησε την τελευταία της πνοή ενώ διάβαζε στη σουίτα του ξενοδοχείου «Ritz» όπου διέμενε. Οι ετοιμασίες για την κηδεία της, που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, ξεκίνησαν αμέσως μόλις ασθενοφόρο μετέφερε τη σορό της σε άγνωστο σημείο. Η ίδια η «Σιδηρά Κυρία» είχε συμφωνήσει εφ’ όλης της ύλης με την κυβέρνηση πριν από πέντε χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να γίνει η κηδεία της, τα έξοδα για την οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα μοιραστεί το κράτος με την οικογένειά της. Αντίθετα με τα όσα προβλέπει το πρωτόκολλο για τους εκλιπόντες πρωθυπουργούς, στην κηδεία θα παραστεί η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με τον Φίλιππο, κάτι που έχει να γίνει από την κηδεία του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965. Τα δίδυμα παιδιά της, Κάρολ και Μαρκ, δεν έχουν ταξιδέψει ακόμη στη Βρετανία, ενώ δεν έχουν βγάλει επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατό της. Διέρρευσαν ωστόσο ότι επιθυμούν να θρηνήσουν τη μητέρα τους ιδιωτικά και ότι θα βρίσκονται στη Βρετανία για την τελετή. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν τα «πάρτι για τον θάνατο της Θάτσερ» που έγιναν από την πρώτη στιγμή σε πολλές βρετανικές πόλεις. Μάλιστα, προκλήθηκαν κι επεισόδια που οδήγησαν σε καταστροφές και συλλήψεις. Ενδεικτικό είναι ότι στο Μπρίξτον του νότιου Λονδίνου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, καθώς το πλήθος άρχισε να σπάει βιτρίνες καταστημάτων, ενώ στο Λίβερπουλ και στο Μπρίστολ υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών. Αυτές οι χαιρέκακες εκδηλώσεις φαντάζουν υπερβολικές για μια γυναίκα που τα τελευταία χρόνια πάλευε με τη νοητική επιβάρυνση που της προκαλούσαν τα συχνά εγκεφαλικά, αλλά και ο θάνατος του αγαπημένου της συζύγου Ντένις. «Την έβλεπα να δίνει μάχη με την ομιλία και τη μνήμη της και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Πάντα τη θεωρούσα αγέραστη και 100% σιδερένια» γράφει σχετικά στη βιογραφία της η κόρη της, Κάρολ.


465d8fkp8Φόρος τιμής από τη «Σιδηρά Κυρία»

Η «Σιδηρά Κυρία» απέτισε φόρο τιμής στη Μάργκαρετ Θάτσερ. Η Μέριλ Στριπ, που έγινε ιδανική «Σιδηρά Κυρία» στο σινεμά, περιέγραψε τη Θάτσερ ως πρωτοπόρο -με ή χωρίς τη θέλησή της- για τις γυναίκες ηγέτιδες στην πολιτική. «Ηταν μια προσωπικότητα που θαύμαζα για τη δύναμη και το θάρρος της. Το ότι κατάφερε να δώσει λόγο στις γυναίκες και στα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να φαντάζονται ότι θα γίνουν πριγκίπισσες με σκοπό  να ηγηθούν της χώρας τους ήταν πρωτοποριακό και αξιοθαύμαστο» υπογράμμισε η Στριπ κι έπλεξε το εγκώμιο για τη γυναίκα που «κατάφερε να γίνει από κόρη ενός παντοπώλη πρωθυπουργός». Η Μέριλ Στριπ δήλωσε ακόμη ότι ήταν τιμή για εκείνη να υποδυθεί την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας στη μεγάλη οθόνη, έναν ρόλο για τον οποίο κέρδισε υποψηφιότητα για Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η άριστη ερμηνεία έγινε αιτία για μια γκάφα ολκής από τηλεοπτικό σταθμό της Ταϊλάνδης, που «έντυσε» την είδηση του θανάτου της Θάτσερ με φωτογραφίες της Στριπ από την ταινία. Γκάφα όμως έκανε και το κανάλι Cti Cable της Ταϊβάν που μπέρδεψε φωτογραφικά τη Θάτσερ με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...