Πρώην αστέρας του BBC στο πλευρό των Μακάν

ΚΟΣΜΟΣ
Ο Κλάρενς Μίτσελ ενημερώνει τους δημοσιογράφους. Δίπλα του οι γονείς της μικρής Μαντλίν.

Πρώην αστέρας του BBC στο πλευρό των Μακάν

Η βαθιά του πεποίθηση ότι το ζεύγος Μακάν είναι αθώο τον οδήγησε στην απόφαση να εγκαταλείψει τη δουλειά του ως δημόσιος υπάλληλος και να σπεύσει στο πλευρό τους. Ρεπόρτερ με μεγάλη καριέρα στο BBC, ο Κλάρενς Μίτσελ εργαζόταν τελευταία στο υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της επικοινωνίας. Ωστόσο, τα παράτησε όλα για να αφιερωθεί στην προσπάθεια να αποδείξει ότι ο Τζέρι και η Κέιτ Μακάν δεν έγιναν δολοφόνοι του ίδιου τους του παιδιού. «Η Κέιτ και ο Τζέρι Μακάν, οι γονείς της μικρής Μαντλίν είναι τα αθώα θύματα ενός ειδεχθούς εγκλήματος» δήλωσε μόλις προχθές ο νέος εκπρόσωπός τους, ο οποίος αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό τους, γνωρίζοντάς τους ελάχιστα.

Είναι ο άνθρωπος που είχε σταλεί στην Πορτογαλία από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών για να βοηθήσει το ζεύγος. Ο 46χρονος, πατέρας δύο παιδιών, παράτησε τη δουλειά του στο υπουργείο και τους ακολούθησε στην περιοδεία τους ανά την Ευρώπη. Ηταν παρών στη συνάντησή τους με τον Πάπα Βενέδικτο κι έτυχε κι εκείνος της ευλογίας του.

Ο Μίτσελ είναι ένας ιδιαίτερα έμπειρος άνθρωπος, καθώς στην εικοσάχρονη καριέρα του ως δημοσιογράφος έχει καλύψει από κοντά αρκετούς πολέμους, όπως στη Βοσνία, το Κόσοβο και το Ιράκ. Τώρα κάνει το δικό του πόλεμο για να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπεια των πελατών του. Ξέρει καλά να χειρίζεται τα μέσα ενημέρωσης, όχι μόνο επειδή εργαζόταν σ’ αυτά, αλλά και επειδή έχει βρεθεί στην «άλλη όχθη» της ενημέρωσης, καλύπτοντας υποθέσεις στις οποίες ακούστηκαν πολλά ψέματα και εφευρέθηκαν πολλές αποκλειστικότητες. Μία από αυτές ήταν ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα.