Σαρκοζί real estate!

ΚΟΣΜΟΣ

Σαρκοζί real estate!

Προκαταρκτική έρευνα για την αγορά ενός διαμερίσματος από τον Νικολά Σαρκοζί με πολύ μεγάλη έκπτωση κάνει η γαλλική Αστυνομία. Ο Γάλλος πρόεδρος αρνείται ότι συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο, ενώ δήλωσε ότι αγόρασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα κανονικά, χωρίς να έχει κάνει κάτι παράνομο.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας «Le Canard Enchain», η Αστυνομία ανέκρινε τον ενάγοντα τον Ιούλιο, λίγους μήνες μετά την αποτυχία της προσπάθειας να φτάσει η υπόθεση κατά του Σαρκοζί στις αρμόδιες αρχές. Σε δημοσίευμά της τον Φεβρουάριο η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Νικολά Σαρκοζί και η σύζυγός του Σεσιλιά αγόρασαν το 1997 ένα διαμέρισμα 222 τετραγωνικών μέτρων κοντά στο Παρίσι, σε τιμή ευκαιρίας, αφού είχαν δώσει τουλάχιστον 300.000 ευρώ λιγότερα, ενώ είχαν επωφεληθεί από τη δωρεάν εργασία στην κατασκευή του. Σύμφωνα πάντα με τη «Le Canard Enchain», η πολυκατοικία έχει χτιστεί από κατασκευαστή που δραστηριοποιείται στην περιοχή Νεϊγί, όπου ο Σαρκοζί υπήρξε δήμαρχος, και σε οικόπεδο για το οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα εξασφαλίσει σχετική άδεια.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι πλήρωσε για το διαμέρισμα το ποσό των 5,88 εκατ. φράγκων, δηλαδή περίπου 876.000 ευρώ, και ότι πούλησε το διαμέρισμα το 2006 προς 1,94 εκατ. ευρώ, τιμή τουλάχιστον διπλάσια από την αρχική.