Ο Μπλερ μπλεγμένος σε... ερωτικό τρίγωνο

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπλερ μπλεγμένος σε... ερωτικό τρίγωνο

Οσο κι αν προσπαθεί να πείσει τους Βρετανούς αναγνώστες του ο Ρόμπερτ Χάρις, ότι ο πρωθυπουργός Ανταμ Λανγκ που πρωταγωνιστεί στο νέο του πολιτικό μυθιστόρημα είναι φανταστικό πρόσωπο και ουδεμία σχέση έχει με τον Τόνι Μπλερ, δεν τα καταφέρνει, αφού συνεχώς προκύπτουν όλο και περισσότερες ομοιότητες ανάμεσα στους ήρωες και το περιβάλλον του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με όσους έχουν διαβάσει τα χειρόγραφα του βιβλίου «Ghost», που θα κυκλοφορήσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων την επόμενη εβδομάδα, η φανταστική σύζυγος του κεντρικού ήρωα Ρουθ θυμίζει κατά πολύ την Τσέρι Μπλερ, ενώ η αφοσιωμένη βοηθός του Αμέλια Μπλάι λέγεται πως είναι ίδια η πρώην σύμβουλος της Ντάουνινγκ Στριτ Ανι Χάντερ.

Στο βιβλίο ωστόσο, υπάρχει μια βασική διαφορά: ο πρωθυπουργός και η κ. Μπλάι έχουν ερωτική σχέση, τη στιγμή που η σχέση του Μπλερ και της Χάντερ ήταν πλατωνική ή τουλάχιστον αυτό πιστεύαμε. Η Χάντερ ήταν ανέκαθεν το δεξί χέρι του Μπλερ, φροντίζοντας από τους λόγους που θα εκφωνούσε μέχρι τις γραβάτες που θα φορούσε. Η Τσέρι από την πλευρά της, ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τη στενή σχέση του άνδρα της με τη βοηθό του κι αυτός λέγεται πως ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Χάντερ παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της το 2001.