Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Γρίφος με τον Σκορπιό

Οι φήμες για πώλησή του από την Αθηνά σε Ρώσο μεγιστάνα έχουν αναστατώσει τους κατοίκους.

1004s1213f2Ενα απίστευτο θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στη Λευκάδα, με τις φήμες να οργιάζουν για ενδεχόμενη πώληση του Σκορπιού από τη χρυσή κληρονόμο Αθηνά Ωνάση σε Ρώσο μεγιστάνα. Οι κάτοικοι στο Νυδρί και ειδικά οι δεκατέσσερις εργαζόμενοι που φροντίζουν τον επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση, για μία ακόμη φορά αναστατώθηκαν και προβληματίστηκαν από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το νησί -μισό αιώνα μετά την αγορά του από τον Ελληνα Κροίσο- πέρασε στα χέρια επιχειρηματία από τη Ρωσία. «Δεν γνωρίζουμε κάτι επίσημα. Μάθαμε από δημοσιεύματα ότι η Αθηνά πούλησε τον Σκορπιό και ότι τα συμβόλαια πώλησης ετοιμάζονται από δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία, από τα οποία το ένα βρίσκεται στη Γενεύη και το άλλο στην Αθήνα» αναφέρει στην «Espresso» ο Δημήτρης Κοψιδάς, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, και προσθέτει: «Οπως είναι φυσικό, η κινητικότητα είναι μεγάλη κι έχει γίνει το επίκεντρο της συζήτησης. Οι εργαζόμενοι πάντως αγωνιούν, μια και ακόμη δεν τους έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα σε όλη την περιοχή ότι η διαχείριση του Σκορπιού δόθηκε σε κυπριακή εταιρεία. «Δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι. Είμαστε σε αναμονή να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει» σημείωσε στην «Espresso» ένας εκ των δεκατεσσάρων εργαζομένων και συμπλήρωσε: «Οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Αρκετές φορές κατά το παρελθόν ακούστηκε ότι η Αθηνά Ωνάση πούλησε το νησί, αλλά δεν έγινε τίποτα. Τώρα ακούσαμε ότι το έδωσε και ότι κράτησε στην ιδιοκτησία της μόνο τριάντα στρέμματα που βρίσκονται γύρω από τους τάφους του παππού, του θείου και της μητέρας της. Πάντως, εδώ και και αρκετό καιρό δεν έχει πατήσει κανείς στο νησί. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχαν έρθει κάποιοι επιχειρηματίες με δύο ελικόπτερα, αλλά μετά ουδείς εμφανίστηκε. Αγωνιούμε για το μέλλον μας» κατέληξε. Εκπληκτος από τα όσα ακούγονται περί πώλησης του Σκορπιού δήλωσε και ο Τάσος Γαζής, αντιδήμαρχος Λευκάδας και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ωνάση: «Το ότι η Αθηνά Ωνάση πουλά ή πούλησε το νησί είναι κάτι που ακούγεται εδώ και χρόνια. Μίλησα με ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν αν έχει συμβεί σήμερα κάτι, αλλά όλοι είχαν άγνοια. Ακόμη και οι εργαζόμενοι. Δεν έχουν γίνει κινήσεις, δεν έχει έρθει κανείς. Αν είχε πουληθεί, τουλάχιστον οι αρμόδιες αρχές εδώ θα το γνώριζαν».

Από την πλευρά του, το Ιδρυμα Ωνάση σε επικοινωνία του με την «Espresso» αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, υποστηρίζοντας ότι είναι αναρμόδιο, καθώς ο Σκορπιός είναι περιουσιακό στοιχείο της Αθηνάς. Το διάσημο νησί του Ωνάση, που έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας, έχει προσελκύσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον μεγιστάνων απ’ όλον τον κόσμο, οι οποίοι κατά το παρελθόν φέρεται να είχαν προχωρημένες συζητήσεις με την Αθηνά Ωνάση για την απόκτησή του. Ανάμεσά τους ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τζόρτζιο Αρμάνι, καθώς και ο εμίρης του Κατάρ και ιδιοκτήτης της Οξυάς σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θάνι.

1004s1213f9Η διαθήκη του Ωνάση εμπόδιο στα σχέδια της εγγονής του  

Ο Ελληνας Κροίσος με το που αγόρασε το 1963 την άγονη και άνυδρη κουκίδα του Ιονίου, αντί τριών εκατομμυρίων δραχμών, έβαλε μπροστά το σχέδιό του: να τη μετατρέψει άμεσα στον προσωπικό του επίγειο παράδεισο. Εναν παράδεισο που δεν ήθελε να περάσει σε ξένα χέρια. Δεν ήθελε το νησί στο οποίο βρισκόταν θαμμένος ο γιος του Αλέξανδρος κι έπειτα ο ίδιος και η κόρη του Χριστίνα να πουληθεί σε τρίτους. Για τον λόγο αυτό προνόησε και δημιούργησε ασφαλή δικλείδα, η οποία είναι το μεγάλο εμπόδιο στα σχέδια της Αθηνάς Ωνάση.

Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας στην ιδιόχειρη διαθήκη του τονίζει ότι ο Σκορπιός δεν μπορεί να πωληθεί, παρά μόνο να μεταβιβαστεί σε μέλη της οικογένειας. Επιπλέον, προβλέπει την περίπτωση που οι κληρονόμοι του αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα συντήρησης του νησιού: «…Αλλως ορίζω όπως δωριθούν αύται (σ.σ.: αναφέρεται στα νησάκια Σκορπιό και Σπάρτη που επίσης ήταν ιδιοκτησίας του) εις την Ολυμπιακή Αεροπορία προς χρήσιν των υπαλλήλων αυτής ως θερέτρου και ιδίως παιδικών κατασκηνώσεων υπό την επωνυμία “Αλέξανδρος Ωνάσης”» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Η προαναφερθείσα δωρεά εις την Ολυμπιακήν Αεροπορία υπόκειται εις τον εξής όρον: θα προσφερθεί η νήσος Σκορπιός πρώτον και κατά προτίμησην εις το Ελληνικόν Δημόσιον διά την χρήσιν ως θερέτρου του εκάστοτε αρχηγού του ελληνικού κράτους υπό τον όρον ότι το Δημόσιον θα αναλάμβανε την συντήρησην αυτού». Ετσι, έστω και αν η κληρονόμος της δυναστείας του επιθυμεί να πουλήσει τον Σκορπιό, θα δυσκολευτεί πολύ να προχωρήσει στην πώληση, χάρη στις ασφαλιστικές δικλείδες που ο ίδιος ο μεγιστάνας είχε θέσει.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...