Χειροπέδες σε λιμενάρχες για διακίνηση λαθρομεταναστών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χειροπέδες σε λιμενάρχες για διακίνηση λαθρομεταναστών

Οι λιμενάρχες Ιερισσού και Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής συνελήφθησαν για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα που φέρνει λαθρομετανάστες στη βόρεια Ελλάδα! Οι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος πιάστηκαν στα πράσα από τους υπεύθυνους του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να παίρνουν προκαταβολή για να κάνουν τα στραβά μάτια σε καραβάνι 100 λαθρομεταναστών που θα ερχόταν στη χώρα μας από τη θαλάσσια οδό!

Υστερα από πολύμηνη παρακολούθηση, οι δύο λιμενάρχες συνελήφθησαν στο Σταυρό Θεσσαλονίκης την ώρα που έπαιρναν προκαταβολή 3.000 ευρώ για να μη... δουν ότι ένα δουλεμπορικό θα αποβίβαζε στις ακτές της δικαιοδοσίας τους 100 λαθρομετανάστες. Το συνολικό ποσό που είχαν συμφωνήσει με τους δουλεμπόρους ήταν 15.000 ευρώ.

Το Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων είχε πληροφορηθεί τη δράση των δύο αξιωματικών εδώ και πολύ καιρό. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δυο τους είτε γνώριζαν πότε θα ερχόταν καραβιές με λαθρομετανάστες και δεν έβγαζαν τα σκάφη του Λιμενικού για περιπολία ή έκαναν απλώς τα στραβά μάτια και άφηναν τους δουλεμπόρους ανενόχλητους να φέρνουν ταλαίπωρους μετανάστες και να τους αποβιβάζουν στις ακτές της Χαλκιδικής.

Ο λιμενάρχης του Νέου Μαρμαρά ήταν αυτός που συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ στην κατοχή του συναδέλφου του βρέθηκαν δύο πιστόλια καθώς και σκόνη που έμοιαζε με ναρκωτική ουσία, η οποία εστάλη για εργαστηριακή ανάλυση.

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ο δεύτερος αξιωματικός να εμπλέκεται στην ανεξιχνίαστη υπόθεση του εντοπισμού περίπου 20 κιλών κοκαΐνης που είχαν ξεβραστεί στις ακτές της Ιερισσού πριν από περίπου ένα χρόνο.

Στο μεταξύ, ειδικός φρουρός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών. Ο 27χρονος εντοπίστηκε μισολιπόθυμος μέσα στο αυτοκίνητό του στη Δράμα από όπου κατάγεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός δήλωσε χρήσης ουσιών.


ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ