Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ τραγουδιστής και οι δύο συνεταίροι του!

Ακόμα μία ηχηρή περίπτωση εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι... Ράμπο...

Γιάννης Φέρτης: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός!

«Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμήνευε κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν,...

Ο «σατανιστής» Αλέξανδρος που πάλευε με… σκιές

Φως στον διαταραγμένο ψυχικό κόσμο του 22χρονου δολοφόνου, που ήταν από παιδάκι εγκλωβισμένος στις εξαρτήσεις και στα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα

Επί τέσσερα χρόνια σχεδίαζε να χύσει αθώο αίμα ως σπονδή στον Εωσφόρο ο 22χρονος «σατανιστής» της Γλυφάδας και γιος γνωστού ηθοποιού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso»! Από τα 18 του ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου είχε παραισθήσεις ότι τον καθοδηγούσε ο Σατανάς και οραματιζόταν την τελετουργική δολοφονία που έκανε πράξη το βράδυ της Ανάστασης, πολτοποιώντας με μία πέτρα το κεφάλι της άτυχης άστεγης.

«Με καταδίωκαν μαύρες σκιές που με προέτρεπαν να σκοτώσω!» είπε ο ίδιος.

Ο νεαρός, ο οποίος σκόπευε να προχωρήσει και σε δεύτερη τελετουργική δολοφονία, αλλά δεν πρόλαβε γιατί συνελήφθη, είναι άτομο βαριά εξαρτημένο από ναρκωτικές ουσίες. Μάλιστα επανειλημμένα είχε αρνηθεί να νοσηλευτεί σε ιδρύματα για ψυχικά πάσχοντες, αν και αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Αυτό αναμένεται να υποστηρίξει σήμερα στον ανακριτή και ο συνήγορός του Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ζύγιζε 25 κιλά

Από την ηλικία των 14 ετών ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου ξεκίνησε εισπνέοντας βενζίνη, μετά κάπνιζε χασίς και συνέχισε με την καθημερινή χρήση ακόμη και ηρωίνης, με αποτέλεσμα να υποστεί παράλυση και απώλεια βάρους, φτάνοντας ακόμα και τα 25 κιλά. Επιπλέον, αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, σε σημείο να γίνουν προσπάθειες να νοσηλευτεί στο Νταού Πεντέλης, χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτός, επειδή εκείνη την εποχή ήταν ανήλικος.

Και όταν ενηλικιώθηκε όμως οι γονείς του, που γνώριζαν τις εξαρτήσεις του γιου τους και τον διαταραγμένο ψυχικό του κόσμο, είχαν προσπαθήσει να τον πείσουν να νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο, ωστόσο κάθε φορά προσέκρουαν στην άρνησή του. Μάλιστα ο κ. Κρανιδιώτης πρόκειται να προσκομίσει στον ανακριτή έγγραφα από δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία, από τα οποία προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχρηζε νοσηλείας. Οπως έγινε γνωστό, λόγω όλων των προβλημάτων που αντιμετώπιζε είχε κριθεί από τους ψυχιάτρους Ι-5 στον Στρατό.

Οσο περνούν οι μέρες ένα-ένα τα κομμάτια για τον ιδιαίτερο ψυχισμό του 22χρονου ενώνονται, φτιάχνοντας το προφίλ ενός εξαιρετικά διαταραγμένου ανθρώπου, προσκολλημένου σε ψευδαισθήσεις και απόλυτα παραδομένου στα πάθη του. Η περίπτωση του νεαρού άντρα που προσπάθησε να βρει την ψυχική λύτρωση και να γλιτώσει από τις παραισθήσεις που τον καταδίωκαν προσφέροντας το αίμα μιας 41χρονης γυναίκας στον Εωσφόρο έχει ελάχιστες ομοιότητες με εκείνη των σατανιστών της Παλλήνης. Εκείνοι είχαν αφιερώσει συνειδητά τη ζωή τους στη λατρεία του Εωσφόρου, σκοτώνοντας και βιάζοντας στο όνομά του, ενώ -αντίθετα- η εμμονή του 22χρονου με τον σατανισμό είχε άλλα, βαθύτερα και πιο σοβαρά αίτια.

Κατά την απολογία του στον 19ο ανακριτή της Αθήνας, ο νεαρός κατηγορούμενος θα υποστηρίξει ότι είχε συνεχώς παραισθήσεις, που τον έκαναν βίαιο και επικίνδυνο ακόμη και για τους δικούς του ανθρώπους.

«Με καταδίωκαν μαύρες σκιές και με προέτρεπαν να σκοτώσω. Περπατούσα και μιλούσα με φωνές που άκουγα μέσα στο κεφάλι μου!» αναμένεται να υποστηρίξει μεταξύ άλλων, λέγοντας πως ακόμα και σήμερα εξαιτίας της παράλυσης που είχε υποστεί αντιμετωπίζει πρόβλημα στον βηματισμό του. Γι’ αυτόν το λόγο, εξάλλου, σκότωσε την άτυχη γυναίκα ενώ κοιμόταν, δεδομένου ότι έτσι δεν θα μπορούσε εκείνη να προβάλλει αντίσταση.

Το τελετουργικό

Ο 22χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου πέρασε τις προηγούμενες μέρες στο κελί του, όπου συναντήθηκε με τον συνήγορό του για να προετοιμάσει την απολογία του. Σύμφωνα με τον κ. Κρανιδιώτη, «έχει και δεν έχει επίγνωση αυτού που έκανε», ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως το κακό που έχει προκαλέσει. Οι ίδιοι άλλωστε λένε ότι έχει μετανιώσει μόνο γιατί δεν ολοκλήρωσε το τελετουργικό με δεύτερο φόνο!

«Το σκεφτόμουν καιρό, το δούλευα στο μυαλό μου. Είχα δημιουργήσει την εικόνα και την ώρα που τη σκότωνα ερχόταν στο μυαλό μου» φέρεται να κατέθεσε ο 22χρονος, ο οποίος ακολούθησε βήμα-βήμα το τελετουργικό που είχε διαβάσει σε βιβλία. Πρόκειται για τα βιβλία που είχε ανακαλύψει ο μεγαλύτερος αδελφός του και τα είχε πετάξει, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ομηρικός καβγάς μεταξύ τους μέσα στο σπίτι τους στη Γλυφάδα και να καταλήξουν στο αστυνομικό τμήμα!

Το κρυφό προφίλ στο facebook και το σκοτεινό μήνυμά του

Αποκαλυπτικό για την πορεία του 22χρονου Αλέξανδρου Παπαγεωργίου είναι το κρυφό προφίλ που διατηρούσε στο facebook και δείχνει την προσπάθεια που είχε κάνει το 2013 αναζητώντας βοήθεια από τον χριστιανισμό, αλλά και το «σκοτεινό» μήνυμά του λίγες ημέρες πριν από τη σύλληψή του, που φανερώνει τη στροφή προς τον Εωσφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», έπειτα από πιέσεις της μητέρας του, ο 22χρονος άρχισε πέρυσι να επισκέπτεται μοναστήρια και εκκλησίες, σε μια προσπάθεια να «μπει στον δρόμο του Θεού». Στο δεύτερο προφίλ που διατηρούσε με το όνομα «Αλέξανδρος Γεωργίου» έγραφε: «9 Ιανουαρίου 2013, η προσευχή θα φέρει την αυτογνωσία… η αυτογνωσία θα φέρει την ταπείνωση, η ταπείνωση την προσευχή και πάει λέγοντας. Συνεχώς αυτό θα γίνεται… Αν δεν έχεις άνθρωπε αγάπη, μη ζητάς την αγάπη, μην προσπαθείς να τη δώσεις, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πληγώσεις… και να πληγωθείς γιατί ζητάς αντάλλαγμα και ανταπόδοση ενώ εσύ δεν έχεις δώσει κάτι, γιατί πολύ απλά δεν έχεις να δώσεις τίποτα παρά μόνο πάθη και ελαττώματα… Μετανόησε, φύγε μακριά, τουλάχιστον να μη βλάψεις άλλο, αναζήτησε την αγάπη, δηλαδή τον Θεό και πάλεψε με τα πάθη σου να ενωθείς με τον Δημιουργό σου και ύστερα θα μπορείς να αναπαύσεις τους γύρω σου…»

Ακόμη, ανέβαζε στο προφίλ του βίντεο με ομιλίες του πατέρα Νεκτάριου Μουλατσιώτη, που είχε δημιουργήσει παλιότερα το συγκρότημα Παπαροκάδες με σχόλια του τύπου «Πες τα πατέρα Νεκτάριε»! Είναι χαρακτηριστική μια ανάρτησή του για την αμαρτία: «9 Ιανουαρίου 2013, πονάει η αλήθεια αλλά έτσι εισχωρεί και φέρνει τον άνθρωπο εις εαυτόν εμπιστοσύνη στον Θεό και θα τα φέρει καλύτερα από ό,τι εμείς θα θέλαμε, γιατί πολύ απλά μας αγαπάει και νοιάζεται περισσότερο από ό,τι εμείς για τον εαυτό μας… έτσι τον κατάντησε τον άνθρωπο η αμαρτία, αυτοκαταστροφικό..! Δυστυχώς».

Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Κων/νου και Ελένης στη Γλυφάδα μίλησε στην «Espresso» για τον δράστη που γνώριζε από τη μητέρα του, η οποία κάθε πρωί και απόγευμα πήγαινε στην εκκλησία, πιέζοντας τα δύο παιδιά της να κάνουν το ίδιο: «Είχε εμμονή να στρέψει τα παιδιά στην εκκλησία, όμως ο μικρός φαινόταν πως ήταν ένα παιδί με έντονα ψυχολογικά προβλήματα και αντέδρασε περνώντας στην άλλη πλευρά».

Στις 5 Ιουνίου, ενάμιση μήνα μετά τη «θυσία» που έκανε, ο Αλέξανδρος ανέβασε στον τοίχο του ένα μήνυμα αποκαλυπτικό για την εκ νέου μεταστροφή του στον σατανισμό: «Αλέξανδρος Γεωργίου, 5 Ιουνίου είδα φως μες στο σκοτάδι, σκοτάδι μες στο φως. Σουλάτσα στα στενά, εαυτός σκοτεινός, ενωμένος με τη δύναμη της αλλαγής, απαλλαγμένος από τα μη της γα…ης ζωής… kyrios dogmatikos»!

Ο άνθρωπος-κλειδί που παγίδευσε τον δολοφόνο

ΕΝΑΣ άνθρωπος-κλειδί που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις για τον σατανισμό στην Ελλάδα συνεργάστηκε πολύ στενά με την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του 22χρονου δράστη της αποτρόπαιας τελετουργικής «θυσίας» στον Εωσφόρο της 40χρονης άστεγης στη Γλυφάδα! Επειτα από έρευνες τις οποίες πραγματοποίησαν τόσο στη Γλυφάδα όσο και σε σχετικές σελίδες στο διαδίκτυο, οι αστυνομικοί περιόρισαν τους υπόπτους σε έξι πρόσωπα, όλα κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής. Στη συνέχεια απευθύνθηκαν σε έναν από αυτούς που κινούνται ανάμεσα σε ομάδες που «λατρεύουν» τον σατανά σε «τοίχους» των social media και του ζήτησαν να τους βοηθήσει στην προσέγγιση των υπόπτων. Μέσω συγκεκριμένης ομάδας που είχε προφίλ στο facebook, ο άνθρωπος που δέχτηκε να συνεργαστεί με την Αστυνομία άρχισε σταδιακά να προσεγγίζει τους υπόπτους και να συνομιλεί διαδικτυακά μαζί τους. Ετσι, ένας από αυτούς τσίμπησε το… δόλωμα και άρχισε να αποκαλύπτεται. Ηταν ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου που έγραψε στην ιστοσελίδα: «Εχω κάνει το πρώτο βήμα και ψάχνω κάτι πιο μεγάλο για να μπω στον ναό»! Αυτή φράση αποτέλεσε την άκρη του νήματος, ώστε οι αστυνομικοί να βάλουν τέλος στη δράση του. Στη δικογραφία αναφέρεται και το όνομα ενός 30χρονου κολλητού του δράστη, στον οποίο είχε εκμυστηρευθεί την πράξη του ανήμερα το Πάσχα, αλλά δεν την αποκάλυψε και γι’ αυτό κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Μαρία Μεϊμάρη
Θεοδόσης Π. Πάνου

 

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...