Τι τρέχει πάλι με Μάρα και Ελλη

TV GOSSIP
Η Στάη δεν έδωσε το παρών στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του καναλιού για τη χρονιά.

Τι τρέχει πάλι με Μάρα και Ελλη

Πριν καλά-καλά προλάβει να κοπάσει ο ντόρος με την απομάκρυνση της Ελλης Στάη από το δελτίο ειδήσεων του Alpha, άρχισε ένας νέος γύρος. Ετσι την επομένη των εκλογών και την ώρα που τους πολιτικούς συντάκτες απασχολούσε η διαδοχή του Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τους τηλεοπτικούς «έκαιγε» το τι μέλλει γενέσθαι με τη Μάρα Ζαχαρέα και την Ελλη Στάη στον Alpha.

Η αρχή έγινε όταν στα δημοσιογραφικά γραφεία άρχισε πολύ έντονα να κυκλοφορεί η φήμη ότι η Στάη επανέρχεται δριμύτερη στην παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων του καναλιού της Κάντζας, χωρίς αυτή τη φορά να έχει στο πλευρό της τη Ζαχαρέα. Συμπληρωματικά κυκλοφόρησε ότι η Μάρα θα αναλάβει δική της εκπομπή. Φυσικά στο άκουσμα των παραπάνω σήμανε συναγερμός. Πώς; Τι συνέβη ξαφνικά; Απαντες γνώριζαν ότι ύστερα από αλλεπάλληλα meetings είχε αποφασιστεί πως παρουσιάστρια το κεντρικού δελτίου θα είναι η Μάρα Ζαχαρέα, ενώ η Ελλη Στάη θα περιοριστεί στις πολιτικές εκπομπές. Πώς έγινε ξαφνικά αυτή η… τράμπα;


Ο… χορός των σεναρίων

Οσο κι αν προσπαθήσαμε να πάρουμε κάποιες απαντήσεις από τους πλέον αρμοδίους ή βασικούς ενδιαφερομένους, δεν βγάλαμε άκρη. Οι περισσότεροι ήταν άφαντοι τις μέρες αυτές, ενώ όσοι εντοπίζονταν απέφευγαν κομψά να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν την προαναφερθείσα φήμη. Το μόνο που επιβεβαιώθηκε ήταν η αντικατάσταση του Θωμόπουλου από τον Χιώτη στη διεύθυνση των ειδήσεων και ενημέρωσης.

Ωστόσο στα τηλεοπτικά παρασκήνια οι συζητήσεις και τα κους-κους άρχισαν να εντείνονται. Σύμφωνα λοιπόν με όσα ειπώθηκαν στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, η Μάρα Ζαχαρέα εξέφρασε στη διοίκηση του σταθμού την επιθυμία της να σταματήσει την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων και να αναλάβει δική της πολιτική εκπομπή. Η περιγραφή μάλιστα ήταν εντυπωσιακά λεπτομερής, καθώς -σύμφωνα πάντα με τους ίδιους ανθρώπους- ήθελε να υπάρχουν στην εκπομπή και lifestyle στοιχεία, όπως το να γίνονται τα γυρίσματα των συνεντεύξεων των πολιτικών στο εξωτερικό! Επομένως, αφήνοντας κενή τη θέση στο δελτίο πρώτη επιλαχούσα είναι η Στάη!

Αλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι μετά τα πολύ επιτυχημένα νούμερα που πέτυχε η Ελλη τη βραδιά των εκλογών (στο σύνολο ο Alpha βγήκε πρώτος) έγειρε η πλάστιγγα προς τη μεριά της και η ίδια επιδιώκει την αναβάθμισή της. Αλλωστε το συμβόλαιο που υπέγραφε το καλοκαίρι ήταν για δελτίο ειδήσεων.

Οι πιο ψύχραιμοι του χώρου πάντως εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο θα υπάρξουν τέτοιες αλλαγές. Θεωρούν ότι θα δοθεί πίστωση χρόνου στον Βασίλη Χιώτη προκειμένου να στήσει ένα δελτίο άρτιο και σιγά-σιγά να επιτευχθεί η άνοδός του και στα νούμερα της AGB.


Ηχηρή απουσία

Τι από όλα όσα κυκλοφορούν αληθεύει; Για όσα δεν απαντούν τα άμεσα ενδιαφερόμενα πρόσωπα μιλάνε τα γεγονότα. Ετσι έγινε κατά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Alpha χθες στην Αίγλη του Ζαππείου.

Ολοι περίμεναν την είσοδο της Στάη και της Ζαχαρέα. Η πρώτη τους… απογοήτευσε. Δεν έφτασε ποτέ. Η δεύτερη ήρθε λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε η προβολή των τρέιλερ όλων των προγραμμάτων του σταθμού για τη νέα σεζόν. Κατευθύνθηκε αμέσως στην πρώτη σειρά και κάθισε δίπλα στον Χιώτη. Στην ίδια σειρά και λίγες καρέκλες πιο αριστερά καθόταν το δίδυμο Πανούτσου - Καρπετόπουλου. Στο ενδιάμεσο οι θέσεις -μία εκ των οποίων προοριζόταν για τη Στάη- παρέμειναν κενές. Με το που ολοκληρώθηκε η προβολή των τρέιλερ τόσο οι συντελεστές του καναλιού όσο και οι καλεσμένοι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στο ρεστοράν για να γευματίσουν. Τα πρωτοκλασάτα ονόματα χρησιμοποίησαν μία εναλλακτική έξοδο. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή που είδαμε τη Ζαχαρέα.


Οταν μιλούν τα… βίντεο-τρέιλερ και ο Χουλιάρας!

Απαντήσεις όμως εκτός από την απουσία της Στάη έδωσαν και τα διαφημιστικά που προβλήθηκαν. Πριν από αυτά και κατά την ομιλία του ο κ. Χουλιάρας μιλώντας για το νέο πρόγραμμα δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Κάνουμε μία προσπάθεια αρκετά αποτελεσματική και σοβαρή στον τομέα των ειδήσεων και της ενημέρωσης. Εκεί έχουμε τα προβλήματά μας, αλλά νομίζω σε τελική ανάλυση ότι θα δείτε μία εικόνα δημοσιογραφική και ενημερωτική. Αξιοπιστίας και ίσων αποστάσεων». Ηταν η πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η λέξη «προβλήματα» από επίσημα χείλη. Στα τρέιλερ που ακολούθησαν η Μάρα Ζαχαρέα κυριαρχούσε σε αυτό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων χωρίς να εμφανίζεται πουθενά η Στάη. Η τελευταία πρωταγωνιστούσε μόνο στο σποτ της δικής της εκπομπής με τίτλο «Persona Grata» («ευπρόσδεκτο πρόσωπο»).,


Συνέβησαν και αυτά

- Η Ελένη Μενεγάκη έφθασε μετά την έναρξη της παρουσίασης και κάθισε στην πρώτη σειρά μαζί με τον Χουλιάρα και τον Λαζόπουλο. Μίλαγε συνεχώς και αστειευόταν με τον Λάκη. Στο γεύμα ήταν μαζί τους στο κεντρικό τραπέζι. 

- Η εγκυμονούσα Μενεγάκη σχολιάστηκε (θετικά) για το κατακόκκινο μίνι φόρεμά της. Το συνδύασε με φλατ ασορτί παπούτσι. Δεν αντάλλαξε ούτε γεια με τον Ανδρέα Μικρούτσικο. 

- Πολλές ήταν οι απουσίες. Ψινάκης, Γερμανού, όλοι όσοι δουλεύουν στο κεντρικό δελτίο και το «Κους-κους». 

- Αφαντη από όλα ήταν και η Ρούλα Κορομήλα. Αγνοείται το μέλλον της στο κανάλι μετά την άρνησή της να είναι στην επιτροπή του «TV stars, παρουσιάστε».

- Η Μπέτυ Μαγγίρη ήταν συνέχεια με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ κι έφυγαν με το Smart της πρώτης.

- Σαν να πήγαιναν στο γήπεδο ήταν ντυμένοι οι Πανούτσος - Καρπετόπουλος. Σπορτίφ.

- Η πιο αεράτη παρουσία ήταν η Βίκυ Χατζηβασιλείου, ενώ η πιο hot αν και με τζινάκι ήταν η Νικολέτα Καρρά από τα «Σφηνάκια».

ΠΑΝ. Ι.  ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ -  ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Η Στάη δεν έδωσε το παρών στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του καναλιού για τη χρονιά.
Η Μάρα Ζαχαρέα καταφθάνοντας στην «Αίγλη» Ζαππείου.
Το Ελενάκι με το φλατ το παπουτσάκι (και μες στα κόκκινα)!
Η κοιλίτσα της Μενεγάκη έχει στρογγυλέψει! Ερχεται το τρίτο!
Λαζόπουλος και Χουλιάρας με πανομοιότυπο look.
Χρήστος Βασιλόπουλος, Αλεξία Κουλούρη, Ρίτσα Μπιζόγλη και Μάρκος Δεϊμέζης.
Ο Ανδρέας Μικρούτσικος πλαισιωμένος από τη σύζυγό του Δήμητρα Ρουμπέση και τη Μαρία Ενεζλη από το «Κους κους» - ήταν η μόνη που παρευρέθηκε από τη συγκεκριμένη ομάδα, οι λοιποί βρίσκονταν στον αέρα.