Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

«Τι σας φταίξαμε;»

Η έκθεση του 9χρονου Γιώργου για την κρίση που ραγίζει καρδιές.

Στα χρόνια της βαθιάς ύφεσης όταν η έκθεση ενός μικρού μαθητή είναι βγαλμένη από τη ψυχή του, τότε ακόμη και οι δάσκαλοι δακρύζουν! «Πολλά βράδια ακούω τους γονείς μου να λένε στεναχωρημένοι ότι πρέπει να πληρώσουν πολλούς λογαριασμούς που εγώ δεν καταλαβαίνω» γράφει ο 9χρονος Γιώργος (ο οποίος ζει σε ορεινό χωριό της Ηλείας) στη συγκλονιστική έκθεση που έγραψε στο σχολείο σχετικά με την οικονομική κρίση. Σε αυτή αναφέρεται στους γονείς του και στο πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα, στο χαμόγελο που σπάνια σχηματίζεται στα χείλη τους και στη θλίψη που νιώθει η ψυχούλα του όταν ακούει για παιδάκια που δεν έχουν να φάνε!

«Καταλαβαίνω, όμως, πολύ καλά ότι πλέον δεν είναι και τόσο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι με όλα αυτά τα έξοδα που πρέπει να πληρωθούν. Εγώ στεναχωριέμαι που πολλά παιδάκια στο σχολείο δεν έχουν να φάνε. Ενα πήρε ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς από τον σκουπιδοτενεκέ να το φάει και του έδωσα και εγώ το δικό μου. Ποιος μπορεί να μου λύσει την απορία μου; Γιατί αυτή η κατάσταση; Σε τι σας φταίξαμε εμείς; Ποιος θα μου απαντήσει;»

Η έκθεση του μικρού Γιώργου προκάλεσε τη συγκίνηση του δασκάλου, αλλά και των συμμαθητών του. Ο 9χρονος, όμως, δεν είναι το μοναδικό παιδάκι που αισθάνεται και βιώνει την κρίση μέσα το σπίτι του.

Για τον λόγο αυτό και για τη στήριξη των άπορων οικογενειών του νομού Ηλείας που πλήττονται βίαια από την οικονομική κρίση θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών «Οι Πυργιώτισσες» σε συνδιοργάνωση με κέντρα ξένων γλωσσών την Κυριακή 14 Απριλίου στις 7.00 το απόγευμα, στο Θέατρο Απόλλων Πύργου. «Πρωταγωνιστές» θα είναι οι μαθητές, που θα παρουσιάσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την οικονομική κρίση όπως εκείνοι τη βλέπουν. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και χρήματα. Ο σύλλογος καλεί όλους ανεξαιρέτως να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση και όποιος μπορεί να ενισχύσει τους ανθρώπους που υποφέρουν και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Τα φτωχά Ελληνόπουλα πιο ευτυχισμένα από τα πλούσια παιδιά της Γερμανίας

Δεν το χωράει ο νους των Γερμανών πως τα παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης είναι πιο ευτυχισμένα από τα παιδιά της ευημερούσας και «πανίσχυρης» Γερμανίας. Μετά τη δημοσίευση σχετικής έρευνας της UNICEF (που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 176.000 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 11 έως 15 ετών από είκοσι εννιά συνολικά χώρες) με βάση την οποία τα παιδιά που μεγαλώνουν στη Γερμανία βρίσκονται μόλις στην 22η θέση της κλίμακας, ενώ τα ελληνόπουλα φιγουράρουν στην 5η θέση, οι Γερμανοί σπάνε το κεφάλι τους προσπαθώντας να καταλάβουν τι συμβαίνει.

«Γιατί τα φτωχά Ελληνόπουλα είναι πιο ευτυχισμένα από τα πλούσια παιδιά μας;», αναρωτιέται με πηχυαίο τίτλο η γερμανική εφημερίδα «Welt» προβάλλοντας το συγκεκριμένο θέμα, με τον συντάκτη που σχολιάζει την έρευνα να θέτει εύλογα ερωτήματα, όπως: «Πώς γίνεται και τα παιδιά των Γερμανών που έχουν τα πάντα είναι λυπημένα σε σχέση με τα παιδιά των Ελλήνων;». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ανήλικα στη Γερμανία έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, καπνίζουν λιγότερο, έχουν λιγότερες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και λιγότερους ξυλοδαρμούς. Τα δεδομένα, ωστόσο, ανατρέπουν οι  απαντήσεις των ίδιων των ανήλικων όταν καλούνται να πουν αν νιώθουν ευτυχισμένα. Εκεί, στο συναίσθημα της ευτυχίας, είναι που τα παιδιά της Γερμανίας υστερούν κατά πολύ σε σχέση με τα παιδιά της Ελλάδας…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...