Βρε, τι μου θύμισες τώρα...

TV GOSSIP
«Φίλα το βάτραχό σου»

Βρε, τι μου θύμισες τώρα...

Η νέα χρονιά έχει πολλές νέες σειρές και με πρωτότυπα σενάρια. Πρωτότυπα; Χμ, όχι ακριβώς. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πάτησαν στην ιδέα μιας προγενέστερης δουλειάς, κυρίως από το εξωτερικό. Πώς είχε κάνει πριν από λίγα χρόνια ο Χάρης Ρώμας με το «Καφέ της Χαράς», που στηρίχθηκε στο «Chocola» με τον Τζόνι Ντεπ και τη Ζιλιέτ Μπινός; Ε, κάτι τέτοιο συμβαίνει και τώρα!


Φίλα την… καμαριέρα σου

Ενας ανερχόμενος πολιτικός διαμένει σ’ ένα ξενοδοχείο κι εκεί ερωτεύεται την όμορφη καμαριέρα, χωρίς όμως να γνωρίζει το επάγγελμά της. Θα καταφέρει ο έρωτας να νικήσει το κοινωνικό χάσμα που τους χωρίζει; Η υπόθεση που είδαμε στην αμερικανική ταινία «Η καμαριέρα» με την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Ρέιφ Φάινς, γίνεται ελληνική σειρά στον ΑΝΤ1 με τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Θοδωρή Αθερίδη στους αντίστοιχους ρόλους, με τίτλο «Φίλα το βάτραχό σου».
Βασική διαφορά: Ο,τι είδαμε σε 105 λεπτά στην ταινία θα το δούμε τώρα περίπου στον δεκαπλάσιο χρόνο.
Τι περιμένουμε: Κάτι περισσότερο από ένα… ίδιο σενάριο που να στηρίζεται μόνο στο ταλέντο της Σμαράγδας και του Θοδωρή.


Ολέθρια… ζωή

Μετά από χρόνια δύο πρώην εραστές ξαναζούν τον έρωτα, παράνομα αυτή τη φορά. Η εξέλιξη οδηγεί σ’ ένα τρομακτικό γαϊτανάκι ζωής και θανάτου. Στο ερωτικό αυτό θρίλερ του ΑΝΤ1 θα δούμε τον Αιμίλιο Χειλάκη α λα Μάικλ Ντάγκλας, τη Ρένια Λουιζίδου α λα Γκλεν Κλόουζ και το «Κλεμμένη ζωή» α λα «Ολέθρια σχέση». Ετσι τουλάχιστον αφήνει να καταλάβουμε η υπόθεση της νέας σειράς.
Βασική διαφορά: Πολλά εξωτερικά γυρίσματα, σε αντίθεση με την ξένη ταινία, που ήταν ως επί το πλείστον σε εσωτερικούς χώρους.
Τι περιμένουμε: Πιο σωστά, τι να μην περιμένουμε, όπως π.χ. σκηνές με τη Ρένια να κυνηγά αναμαλλιασμένη και σαν δραπέτισσα φρενοκομείου τον Αιμίλιο με χασαπομάχαιρο.


CSI: Crime Scene… Ιχνη

Μια ειδική ομάδα της αστυνομίας λύνει και τα πιο δύσκολα εγκλήματα χάρη στην υψηλή τεχνολογία και τη «μύτη» των τετραπέρατων μελών της. Ακόμα και μια γόπα τσιγάρου μπορεί να κρύβει την απάντηση στο ερώτημα ποιος διέπραξε το φόνο! Ο,τι δηλαδή κάνουν στο CSI το κάνουν και στα «Ιχνη» του Mega.
Βασική διαφορά: Ε, στην Αμερική έχουν λυθεί περισσότερα εγκλήματα με τη συνδρομή ειδικών εργαστηρίων.
Τι περιμένουμε: Μια σειρά υπερβολική σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.


Ιατρικές απόρρητες… υποθέσεις


Ο Γιώργος Κιμούλης, ως Ελληνας δόκτωρ Χάουζ, ηγείται μιας ομάδας γιατρών. Από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Ιατρικό απόρρητο» θα περάσουν ιστορίες με απαιτητικές εγχειρήσεις, σοβαρά περιστατικά, δύσκολες αποφάσεις. Οπως, δηλαδή, και στο αμερικανικό σίριαλ «Ιατρικές υποθέσεις», που βλέπουμε από το Star.
Βασική διαφορά: Ε, δεν νομίζουμε να δούμε περιστατικά όπως αφόδευση από το στόμα σε συνδυασμό με επιστημονική εξήγηση, όπως συμβαίνει στην ξένη σειρά!
Τι περιμένουμε: Τον Γιώργο Κιμούλη να μην είναι κουτσός, όπως ο δόκτωρ Χάουζ, αλλά να έχει τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο σκέψης.


Η γοργόνα… απέκτησε και αδερφή!

Το «Splash» («Η γοργόνα») του 1984 με την Ντάριλ Χάνα και τον Τομ Χανκς δείχνει το δρόμο στη νέα σειρά του Mega «Γοργόνες». Αυτή τη φορά η γοργόνα που ερωτεύεται έναν άνθρωπο έχει και αδερφή.
Βασική διαφορά: Αντί για τον κοστουμαρισμένο Τομ Χανκς, η γοργόνα ερωτεύεται τον ψαρά Γιώργο Σεϊταρίδη.
Τι περιμένουμε: Βασικά περιμένουμε πώς και πώς να δούμε τον Αντώνη Λουδάρο ως… όρκα!


Amore… Κωνσταντίνου και Ελένης


Η ζωή τα φέρνει έτσι που δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι καλούνται να ζήσουν κάτω από την ίδια στέγη. Αν και μισιούνται, στο τέλος νικά ο έρωτας. Αντί για ξιπασμένο καθηγητή Βυζαντινολογίας (Χάρη Ρώμα), όμως, τώρα έχουμε έναν Σαλονικιό με τα «με» του και δόσεις υστερίας και αντί για αθυρόστομη γκαρσόνα (Ελένη Ράντου) έχουμε μια Αθηναία κούκλα. Στους βασικούς ρόλους το «Amore Mio» στον Alpha είναι ο Νίκος Ψαρράς και η Νικολέττα Καρρά.
Βασική διαφορά: Οι πρωταγωνιστές του «Amore Mio» έχουν περισσότερο sex appeal.
Τι περιμένουμε: Τους ρόλους να προσεγγίζουν περισσότερο την πραγματικότητα, χωρίς να είναι καρικατούρες.


Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες στη… Μάνη

Το σκηνικό που έχουμε δει πολλάκις με φόντο την Κρήτη τώρα μεταφέρεται στη Μάνη. Δύο οικογένειες είναι σε βεντέτα, αλλά τα παιδιά τους ερωτεύονται κι έρχεται μεγαλύτερη αναταραχή. Επειδή το «Μου το κρατά μανιάτικο» του Alpha είναι κωμωδία, αποφεύγει τη σύγκριση με το «Αγάπης μαχαιριά» αλλά όχι και με την κλασική ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι».
Βασική διαφορά: Ο Φουρτουνάκης και ο Βροντάκης γίνονται ουσιαστικά… Φουρτουνάκος και Βροντάκος.
Τι περιμένουμε: Να έχουν κυριότερο ρόλο οι πατεράδες των οικογενειών που είναι σε βεντέτα και όχι τα παιδιά τους που ερωτεύονται.

«Φίλα το βάτραχό σου»