Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Περιπλάνηση με μποέμικη διάθεση στη μαγευτική Σικελία

Παλέρμο, Κατάνια και Bivona κρύβουν για τους επισκέπτες μοναδικές εκπλήξεις.

858fd4f96Η αποκαλούμενη «Μεγάλη Ελλάδα» κατά τον 8ο αιώνα βρισκόταν στον νότο του μεγαλύτερου νησιού όλης της Μεσογείου, τη Σικελία. Ιδανικός προορισμός, με άπειρες πόλεις και χωριά με ετερόκλιτη ομορφιά, θέα στο Ιόνιο πέλαγος, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, τόπος καλλιτεχνών, συγγραφέων, μποέμ στοχαστών και διανοουμένων, τόπος έμπνευσης που εύκολα ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη λόγω της μαγικής και συνάμα άγριας αύρας που πλανάται στην ατμόσφαιρά του. Πρωτεύουσα της Σικελίας το γραφικό Παλέρμο και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της η Κατάνια όπου βρίσκεται το πιο εκρηκτικό και υψηλό ηφαίστειο της Ευρώπης, η Αίτνα!

Στο νησί υπάρχουν δύο αεροδρόμια προς τις δύο μεγαλύτερές του πόλεις, το Παλέρμο και την Κατάνια, τα οποία εξυπηρετούν ανάλογα με τον τόπο-πόλη όπου θέλετε να μείνετε. Δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση με την Αθήνα, αλλά μέσω Νάπολης ή Ρώμης με Alitalia. Οι τιμές αυτή την εποχή ξεκινούν από 260 ευρώ aller-retour. Αναζητήστε πτήσεις στα εξής sites: www.viva.gr, www.skyscanner.gr και www.alitalia.com. Στο νησί βέβαια μπορείτε να φτάσετε και ακτοπλοϊκώς με ferry boat και το δικό σας αυτοκίνητο.

98ed5dfg7Προτεινόμενη πόλη για ορθόδοξο Πάσχα είναι η άγνωστη σε πολλούς Bivona του νομού Agrigento, 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Παλέρμο, γενέτειρα του δημοφιλούς και αναγνωρισμένου μόδιστρου Antonio Berardi. Πρόκειται για μια όμορφη, μικρή ορεινή πόλη, της οποίας ο πληθυσμός μόλις που αγγίζει τους 4.000 κατοίκους. Το βιοτικό επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, με πολλές οικογένειες ευγενών, οι οποίες έχουν συμβάλει στην άριστη συντήρηση των μνημείων της και της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Εκτός από τον διάσημο σχεδιαστή Αntonio Berardi, είναι ξακουστή για τα πεντανόστιμα λευκόσαρκα ροδάκινα που καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή και για το πανηγύρι που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο επί δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ντόπιοι -στους ρυθμούς παραδοσιακής σικελικής μουσικής- παρελαύνουν στα δρομάκια με παραδοσιακές στολές απολαμβάνοντας ποτά και τοπικά πιάτα, όλα φτιαγμένα από ροδάκινο, προετοιμασμένα από τις γυναίκες της πόλης.

Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τη μεγάλη κι επιβλητική μητρόπολη Chiesa Madre που ανεγέρθηκε κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, όπου εκτός από τον περίφημο Μαύρο Σταυρό τις Κυριακές κατά τη Θεία Λειτουργία μπορείτε να χαζέψετε όλους τους ντόπιους να συρρέουν με ευλάβεια, κάτι σαν meeting point του χωριού. Η εκκλησία και το άγαλμα της Santa Rosalia είναι εξίσου πολύ όμορφα. Τέλος, μοναδική είναι η γοτθική Πύλη του Chiaramonte που χτίστηκε κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα από την ομώνυμη οικογένεια ευγενών. Σύμβολο του σικελικού μπαρόκ εξάλλου αποτελεί το εξαίσιο παλάτι Greco Marchese.

Για τη διαμονή σας κοντά στην πόλη της Bivona, μόλις 2 χλμ. μακριά βρίσκεται το τεσσάρων αστέρων «501 Hotel» πάνω σε έναν καταπράσινο λόφο με θέα στη Μεσόγειο, ιδιωτική παραλία, τεράστια πισίνα και υπέροχη μεσογειακή κουζίνα με διεθνή πιάτα κι επιλογές για χορτοφάγους στο a la carte μενού του εστιατορίου. Επισκεφτείτε το www.501hotel.it, αλλά και το www.booking.com για να ενημερωθείτε για τις πολύ οικονομικές προσφορές του που αφορούν την περίοδο του Πάσχα και όχι μόνο. Για κάτι πιο νεανικό, με ανακαινισμένα δωμάτια τα οποία κοσμούν μοντέρνα έργα τέχνης, πάνω στη θάλασσα, το «Βed and breakfast Vinillio Erminia residence», 6 χλμ. από την Bivona, είναι ένας πανέμορφος μικρός πύργος σε τιμές που πραγματικά θα σας εκπλήξουν. Στο bar «Longo» μπορείτε να κατευθυνθείτε για τα βραδινά σας ποτά, όπου θα συναντήσετε ένα πολύ ενδιαφέρον πλήθος από ντόπιους και τουρίστες.

wd65774fΣε περίπτωση που επιθυμείτε να μείνετε στο Παλέρμο, τα αξιοθέατα είναι πολλά και με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον. Ξεκινήστε από τον καθεδρικό της πόλης και στη συνέχεια ρίξτε μια ματιά στην Capella Palatina με τα υπέροχα ψηφιδωτά που κοσμούν τον τρούλο της. Η Martorana είναι η γνωστότερη εκκλησία της πόλης και η Piazza Pretoria η πιο δημοφιλής πλατεία, με υπέροχα γυμνά αγάλματα. Τέλος, μη φύγετε από το Παλέρμο αν δεν επισκεφτείτε τις ιστορικές κατακόμβες του. Πέρα από την πρωτεύουσα, η άλλη πιο τουριστική πόλη είναι η Ταορμίνα, στην ανατολική ακτή της Σικελίας, 40 περίπου χλμ. από την Κατάνια. Η Ταορμίνα είναι μια πανέμορφη, μαγευτική, μικρή πόλη στην κορυφή ενός λόφου, άψογα διατηρημένη και άκρως αριστοκρατική, γεμάτη παλάτια, μεγαλοπρεπείς ιστορικές κατοικίες παλαιών Ευρωπαίων ευγενών με ατελείωτους κήπους και αντηχήσεις από μαντολίνα, ταραντέλες και σερενάτες.

Το ελληνικό στοιχείο έχει αφήσει στην Ταορμίνα, όπως και σε ολόκληρη τη Σικελία τα ίχνη του, σφραγίζοντας αιώνες τώρα με μνημεία πολιτισμού, εκκλησίες και ελληνικές επιγραφές όλο το νησί. Το Ελληνικό Θέατρο (Teatro Greco) είναι το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Ταορμίνα, αρκετά καλοδιατηρημένο, με θαυμάσια ακουστική κι εκπληκτική θέα στον κόλπο της Ταορμίνα και την κορυφή της Αίτνας. Οι ωραιότερες παραλίες της είναι οι Mazzaro και Giardini Naxos.

Shopping υπό τις οδηγίες Antonio Berardi

Ο Berardi πρωτολανσάρισε την επώνυμη σειρά ρούχων του το 1995, μόλις που είχε αποφοιτήσει από το Central Saint Martins του Λονδίνου και αμέσως κέρδισε τις καρδιές των fashiοnistas με τα εντυπωσιακά bodycon φορέματά του, τα οποία είδαμε αρκετές φορές να φοράει η φανατική του θαυμάστρια Βικτόρια Μπέκαμ. Στην Bivona και την ευρύτερη περιοχή του Agrigento o Berardi προτείνει shopping στην παραλιακή πόλη Sciacca, μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από την Bivona, γνωστή για τα κοράλλια της και τα κεραμικά της. Εκεί επισκεφτείτε την gioielleria «Nocito» όπου θα βρείτε εκπληκτικά παραδοσιακά σικελικά κοσμήματα. Για κεραμικά, οι ντόπιοι μικροτεχνίτες, όπως το μαγαζί-εργαστήριο «Carlino Ceramiche», μπορούν να σας φτιάξουν όποια κατασκευή επιθυμείτε. Παραμείνετε στη Sciacca μετά το shopping και γευματίστε μεσογειακά σε ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια του σχεδιαστή, στο «La Lampara» ή στο «La Zagara» μέσα στο «Rocco Forte Resort». Προτού αποχωρήσετε, γευθείτε οπωσδήποτε τα πιο γνωστά γλυκά της Σικελίας, μια cassata κι ένα cannoli (προτιμήστε να τα προμηθευτείτε από παραδοσιακό φούρνο ή ζαχαροπλαστείο).

Χρήσιμα links: www.bestofcity.com www.regione.it  www.sicillyguide.com

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...