Σπίτια σε... βάσεις πυραύλων!

ΚΟΣΜΟΣ

Σπίτια σε... βάσεις πυραύλων!

Τα κτίσματα εκτείνονται σε τέσσερις χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο χώρος που τα περιβάλλει φτάνει συνολικά τα δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι -αν μη τι άλλο- μια ευρύχωρη στεγαστική επιλογή. Αν μάλιστα συνδυαστεί με την τιμή πώλησης, που είναι ενάμισι εκατομμύριο δολάρια, τότε πρόκειται πραγματικά για ευκαιρία.

Αν όλο αυτό μοιάζει ενδιαφέρον, υπάρχει και πιο ενδιαφέρον. Η παραπάνω κατοικία είναι στην πραγματικότητα μια βάση εκτόξευσης πυραύλων, στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας της Ουάσινγκτον, που πωλείται μέσω του eBay. Οι επίγειες εγκαταστάσεις συνδέονται μεταξύ τους με υπόγειες σήραγγες, αλλά και δωμάτια. Μπορεί λοιπόν ο νέος ιδιοκτήτης να φτιάξει ό,τι θέλει ή για την ακρίβεια ό,τι αντέχει το πορτοφόλι του, αφού οι ανακαινίσεις μπορεί να κοστίσουν από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, ώς και πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Αυτά τα ποσά, για τα δεδομένα των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν είναι μεγάλα, δεδομένου ότι για την αγορά ενός σπιτιού στο Χόλιγουντ απαιτείται περί το ενάμισι εκατομμύριο δολάρια.

Ωστόσο, ο πωλητής της βάσης Μπάρι Χότσκις δεν έχει το μονοπώλιο στις κατοικίες «στρατιωτικού ρυθμού»! Στην ιστοσελίδα www.missilebases.com μπορεί κανείς να βρει και άλλες ανάλογες προσφορές. Για παράδειγμα, υπάρχει μια μικρότερη βάση στο Κολοράντο, η οποία απέχει μόλις είκοσι λεπτά από το τοπικό αεροδρόμιο, οπότε είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση. Αυτή πωλείται 1,8 εκατομμύρια δολάρια, καθώς έχει και ωραία θέα στα βουνά της περιοχής. Πάντως, ο Χότσκις δεν ανησυχεί για τον ανταγωνισμό, αφού δεν βιάζεται να πουλήσει τη βάση του.