Ο ιδιωτικός «στρατός» του Τζέρι και της Κέιτ

ΚΟΣΜΟΣ
Είναι αυτή η Μαντλίν; Ολοι ψάχνουν την απάντηση για το κοριτσάκι της φωτογραφίας που τραβήχτηκε στο Μαρόκο από ένα ζευγάρι Ισπανών. Οι γονείς της μικρής ενημερώθηκαν για το νέο αυτό στοιχείο και περιμένουν την απόφαση των ειδικών για το αν η φωτογραφία είναι αυθεντική και αν πράγματι πρόκειται για την κόρη τους.

Ο ιδιωτικός «στρατός» του Τζέρι και της Κέιτ

Ενα μικρό ιδιωτικό «στρατό» από πρώην κομάντος, αναλυτές δεδομένων και πράκτορες έχουν επιστρατεύσει ο Τζέρι και η Κέιτ Μακάν προκειμένου να βρουν την κόρη τους. Η μικρή Μαντλίν έχει εξαφανιστεί από τον περασμένο Μάιο, οι γονείς κατηγορούνται ότι μπορεί να ευθύνονται πιθανόν και για το θάνατό της και η υπόθεση μοιάζει να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Γι' αυτό και το ζεύγος Μακάν αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, τόσο για να βρει το παιδί όσο και για να καταρρίψει τις κατηγορίες της πορτογαλικής αστυνομίας. Επιστράτευσε, λοιπόν, την εταιρεία Control Risks, αποστολή της οποίας είναι να λύνει προβλήματα που σχετίζονται με θέματα ασφάλειας. Αντρες και γυναίκες της εταιρείας είναι σωματοφύλακες στο Ιράκ, άλλοι πάλι έχουν εμπλακεί στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως αυτή που δημιουργήθηκε στο Μπεσλάν της βόρειας Οσετίας. Και μπορεί εκεί να μην τα κατάφεραν, αφού η ομηρία των μικρών μαθητών κατέληξε σε μακελειό, ωστόσο σε άλλες αποστολές, όπως οι απαγωγές, που είναι η ειδικότητα τους, θεωρούνται αποτελεσματικοί.

Επισήμως κανένας δεν δέχεται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη συνεργασία της εταιρείας με τους Μακάν, ενώ δεν δίνονται λεπτομέρειες για τις μεθόδους που ακολουθούνται προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάλογες περιπτώσεις. Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, στις απαγωγές μόλις αναλάβει η Control Risks, ο διευθυντής της κι ένας ειδικός στην έρευνα επισκέπτονται τους πελάτες. Για τρεις μέρες συλλέγουν πληροφορίες και στοιχεία και στη συνέχεια ο διευθυντής επιστρέφει στα γραφεία του Λονδίνου.

Ο ερευνητής παραμένει επιτόπου, συνεχίζοντας την έρευνα, ενώ τα κεντρικά τον τροφοδοτούν με όποια πληροφορία ή στοιχεία χρειάζεται. Δεν φεύγει από την υπόθεση παρά μόνο όταν αυτή έχει κλείσει. Μπορεί, δηλαδή, να ασχοληθεί με αυτήν από λίγες μέρες μέχρι πολλούς μήνες. Κι επειδή δεν είναι εφικτό να παραμείνει στην ίδια υπόθεση για πολύ καιρό ο ίδιος άνθρωπος, υπάρχουν τρεις ειδικοί που αλλάζουν βάρδια ανά τρεις εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τους Μακάν, παραμένει άγνωστο πώς καλύπτουν τα έξοδα, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να πληρώνει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μπράιαν Κένεντι, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα τους στηρίξει στην προσπάθειά τους να βρουν το παιδί τους.