Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Φουστανέλες και Vegas στην καρδιά του Big Apple

Η επιβλητική παρέλαση της ομογένειας στην 5η Λεωφόρο.

4f5s1011f2Βροντερό «παρών» έδωσαν οι ομογενείς κυρίως της Νέας Υόρκης την προηγούμενη Κυριακή στη μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Από κάθε μεριά της Νέας Υόρκης (Αστόρια, Μπρούκλιν, Μπρονξ) μέχρι και από τις διπλανές πολιτείες Κονέκτικατ και Φιλαδέλφεια, οι Ελληνες της ξενιτιάς απέδειξαν μία ακόμη φορά πόσο υπερήφανοι είναι για τη μαμά πατρίδα, ιδίως σε μια δύσκολη για τη χώρα μας εποχή. Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα πλημμυρίζοντας με υπερηφάνεια και χαρά τους ομογενείς, οι οποίοι απέδειξαν περίτρανα ότι είναι μια γροθιά και έδειξαν παγκοσμίως τι εστί Ελλάδα και εθνικό φρόνιμα!

Απ’ όλα είχε η φετινή παρέλαση, με κύριους πρωταγωνιστές φυσικά τους απλούς ανθρώπους που στο αίμα τους κυλάει ελληνικό αίμα και δεν ξεχνούν ποτέ τις καταβολές τους, την καταγωγή τους και την πολιτιστική μας παράδοση. Κορίτσια και αγόρια κάθε ηλικίας ντυμένα με τις παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, γονείς, παιδιά, ηλικιωμένοι και γενικώς όλοι οι Ελληνες της διασποράς συμμετείχαν με καμάρι στην παρέλαση στην 5η Λεωφόρο. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των αρμάτων, περί τα εκατόν σαράντα (!), που έφεραν την υπογραφή και ταυτότητα της κάθε ομάδας και πολιτιστικού συλλόγου που συμμετείχε: από τους λεβέντες Κρήτες, τα ελληνικά σχολεία και τις εκκλησίες μέχρι τους φίλαθλους του Ολυμπιακού, τις ελληνικές τράπεζες, αλλά και το άρμα του υποψήφιου δημάρχου της Νέας Υόρκης Τζον Κατσιματίδη.

Επίσης, δεν θα ήταν δυνατόν να λείπει από την παρέλαση ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, δείχνοντας τον σεβασμό του προς τους Ελληνες που μεγαλουργούν στην Αμερική. Ο ίδιος ήταν εύθυμος όπως πάντα, χαμογελούσε και χαιρετούσε τον κόσμο, ενώ μιλούσε στα διάφορα μέσα ενημέρωσης. Επίσης, δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο στους παρευρισκομένους το γεγονός ότι την ώρα της παρέλασης κρατούσε και εκείνος μια μικρή ελληνική σημαία. Δίπλα του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Ελληνας πρόξενος Γεώργιος Ηλιόπουλος και o γερουσιαστής Mike Gianaris. Από την παρέλαση δεν έλειψαν οι ομογενείς παράγοντες του πολιτικού κόσμου της Νέας Υόρκης και της δημόσιας διοίκησης που αψήφησαν το κρύο, αφού η θερμοκρασία ίσα που άγγιζε τους 8 βαθμούς Κελσίου. 

4f5s1011f5Η Αναστασία Ζαννή ήταν εκείνη που τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας και της Αμερικής κατά την έναρξη της παρέλασης, κάνοντας τους πάντες να ενθουσιαστούν με τη φωνή και την ερμηνεία της. Η ίδια μιλώντας στην «Espresso» δήλωσε: Eίμαι πολύ συγκινημένη. Είναι φορτισμένη η ατμόσφαιρα καθώς και οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Το να τραγουδήσω τους εθνικούς ύμνους ήταν μεγάλη τιμή. Η Ελλάδα για μένα είναι τα πάντα, μια χώρα που έχει γεννήσει τον πολιτισμό και αυτό οι γείτονές μας το ξεχνούν. Χρειάζεται να αναπτερώσουμε το ηθικό μας, να έχουμε αλληλεγγύη και το κεφάλι ψηλά».

Από τα κλου της παρέλασης ήταν η εμφάνιση των Vegas. Το αγαπημένο ελληνικό συγκρότημα ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη μετά από πρόσκληση των ομογενών για να συμμετάσχει στο άρμα του φιλανθρωπικού σωματείου «Carnival of love». Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι το συγκεκριμένο άρμα ήταν ένα «πελώριο πάρτι». Εχοντας στα ηχεία του να παίζουν τα τραγούδια των Vegas, τα μέλη του γκρουπ Μελίνα, Ζερό και DJ Airth τραγουδούσαν και χόρευαν μαζί με τους περίπου είκοσι πέντε φίλους και θαυμαστές τους που ήταν πάνω στο συγκεκριμένο άρμα ξεσηκώνοντας τα πλήθη. Μετά την παρέλαση, δε, όλοι αυτοί μαζεύτηκαν και έκαναν βίντεο με Χάρλεμ Σέικ!

Παρ’ όλο που οι Ελληνοαμερικανίδες είναι συντηρητικά κορίτσια (πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τόσο σοβαρή περίσταση όπως η παρέλαση για την 25η Μαρτίου), δεν θα λέγαμε πως συμβαίνει το ίδιο και με τις γλυκές «τροφαντούλες» Αμερικανιδούλες που φόρεσαν τα μίνι τους και παρέλασαν! Εκείνη που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα πάντως, τόσο για την καυτή εμφάνισή της όσο και τη δεξιοτεχνία της στο roller skate, ήταν η πανέμορφη κοπέλα που κρατούσε την ελληνική σημαία και διέσχισε την 5η Λεωφόρο στην παρέλαση με τα πατίνια της.4f5s1011f6

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ήταν από τους πρώτους που έφτασε για να τιμήσει την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο και μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso», δήλωσε: «Eδώ θα δείξουμε το αντίδοτο για τον πόνο που περνάμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εδώ θα δείξουμε ότι ο ελληνισμός είναι γεμάτος δύναμη, παρόν και μέλλον, έστω και αν περνάμε δυσκολίες».

Η προεκλογική καμπάνια του Κατσιματίδη

Αυτό και αν ήταν μια τρομερή ευκαιρία για τον Τζον Κατσιματίδη να υπενθυμίσει στους ομογενείς την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Νέας Υόρκης. Και όχι μόνο στους ομογενείς φυσικά, αφού την παρέλαση παρακολούθησαν εκατομμύρια μάτια λόγω της τηλεοπτικής της κάλυψης από όλα τα κανάλια της Αμερικής. Ο Τζον Κατσιματίδης, έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του Μάργκο και το επιτελείο του, παρέλασαν στο άρμα ενώ μοίραζαν στον κόσμο διαφημιστικά πανό και κονκάρδες για την καμπάνια του. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και μακάρι ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης να είναι ελληνικής καταγωγής.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...