Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

Η ρήτρα για Ζέκα!

Γιατί το ντέρμπι του Φαλήρου «κινδυνεύει» να είναι το τελευταίο του Πορτογάλου με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκεζ ή κατά κόσμον «Ζέκα», το οποίο υπέγραψε ο Παναθηναϊκός τον Ιούνιο του 2011 με τη Σετουμπάλ είναι πολύ πιθανόν να πυροδοτήσει το φιτίλι της αποχώρησης του παίκτη από την Παιανία το ερχόμενο καλοκαίρι. Οταν οι δύο ομάδες είχαν έρθει σε συμφωνία, συμπεριέλαβαν κι έναν όρο που αφορούσε τη ρήτρα της μεταπώλησης του 24χρονου Πορτογάλου άσου σε άλλη ομάδα, με τη διαφορά ότι αυτή η ρήτρα ποτέ δεν έγινε γνωστή κι έμεινε καλά φυλαγμένη στο συρτάρι των (τότε) διαπραγματεύσεων.

Το όνομα του Ζέκα είναι από τα ελάχιστα που αφορούν κάποιον από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και δεν ακούστηκε ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να προχωρήσει σε «κούρεμα» των αποδοχών του, ύψους 230.000 ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι το ματς με τον Ολυμπιακό δεν είναι -υπό ορισμένες προϋποθέσεις- το τελευταίο του με τη φανέλα του «τριφυλλιού». Κι αυτό γιατί κατά καιρούς το όνομά του έχει απασχολήσει αρκετές ομάδες της Ευρώπης, πόσο μάλλον έπειτα από τη φετινή, πολύ καλή του χρονιά, αφού αποτελεί έναν από τους παίκτες-βαρόμετρο του Παναθηναϊκού που διακρίθηκαν ιδιαίτερα. Ετσι, σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί αυτή η (άγνωστη) ρήτρα μεταπώλησης, οι «πράσινοι» θα χάσουν ακόμη ένα πολύ σημαντικό εργαλείο από τη «μηχανή» τους, εν όψει της νέας περιόδου, αν και στελέχη της διοίκησης είναι καθησυχαστικά υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα μετεγγραφής του παίκτη.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι το προχθεσινό ντέρμπι του Φαλήρου είναι το τελευταίο για τη φετινή περίοδο. Ο Ζέκα αποχώρησε με ενοχλήσεις στον μηνίσκο και άρχισε αμέσως θεραπεία, αλλά ούτως ή άλλως δεν θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Βονόρτα για τον αγώνα με τη Βέροια, επειδή έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του (4 κίτρινες κάρτες). Σε συζητήσεις πάντως με τους συμπαίκτες του ο ίδιος απορεί ακόμη πώς έχασε το γκολ στην ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ


Οι «παλιοί» έδειξαν τον δρόμο (για Φάληρο) στους νεότερους

Την κατάσταση στα χέρια τους πήραν οι «παλιοσειρές» του Παναθηναϊκού για να εμψυχώσουν τους νεότερους συμπαίκτες τους αλλά κι εκείνους που θα έπαιζαν πρώτη φορά στην καριέρα τους στο Φάληρο σε ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Οι Ορέστης Καρνέζης, Βίτορ Βιτόλο και Γιούρκας Σεϊταρίδης μίλησαν σε κάθε παίκτη ξεχωριστά αλλά και σε όλους μαζί λέγοντας τα εξής: «Μη μασάτε από τίποτα. Ούτε από την ατμόσφαιρα, ούτε από όσα μπορεί να κάνουν. Είμαστε Παναθηναϊκός και θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Είμαστε άντρες και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είναι χαρά για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει σε ένα ντέρμπι».

Εξάλλου για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Βασίλης Κωνσταντίνου λέγοντας τα εξής: «Ο Παναθηναϊκός εκ των πραγμάτων, ανεξαρτήτως μπάτζετ, πάντα διεκδικεί πρωτάθλημα κοιτάζοντας να φτιάξει την ομάδα του, ώστε να γίνει ανταγωνιστικός. Τους ηγέτες θα τους βρει, ώστε να είναι ανταγωνιστικός. Αυτά όλα θα ειπωθούν στη γενική συνέλευση στις 22 του μήνα. Ο Γιώργος Καραγκούνης θα έρθει στον Παναθηναϊκό αν το αποφασίσει ο ίδιος κι αν είναι εφικτό να έρθει, γιατί εδώ είναι η οικογένειά του».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....