Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της αναστολής του μνημονίου τάσσεται ο Τσίπρας, κατάργηση θέλει ο Λαφαζάνης.

Εντονα φαινόμενα άτυπης διαρχίας εμφανίστηκαν χθες στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά η Νέα Δημοκρατία. Ολα άρχισαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τον γραμματέα της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία αναστολή του μνημονίου. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι θα ακυρωθούν, θα καταργηθούν. Θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων».

Λίγες ώρες νωρίτερα όμως, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει από το βήμα του συνεδρίου του «Economist» πως επιθυμεί την άμεση… αναστολή του μνημονίου. «Ζητάμε την άμεση αναστολή του μνημονίου και την κατάργηση της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμέσως η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση για την αμφισβήτηση των λεγομένων του κ. Τσίπρα από τον κ. Λαφαζάνη, διερωτώμενη: «Τελικά ποιος είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Ο Λαφαζάνης ή ο Τσίπρας;». Ακολούθως σημείωνε πως «δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τη νέα θέση του κ. Τσίπρα για το μνημόνιο -το οποίο τελικά δεν θα σκίσει, αλλά θα αναστείλει- και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Π. Λαφαζάνης έσπευσε να τον αδειάσει υπενθυμίζοντάς του ότι έχουν μιλήσει για ακύρωση». Νωρίτερα πάντως και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε παρέμβει στα λεγόμενα του Τσίπρα λέγοντας πως «από το μνημόνιο το οποίο θα καταργούσε, θα έσκιζε και θα διαπραγματευόταν, δηλώνει τώρα ότι θα ζητήσει απλώς την αναστολή του», ενώ από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τις θέσεις του ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται κάθε φορά. «Κατάργηση, σκίσιμο, ακύρωση, επαναδιαπραγμάτευση ή αναστολή;» διερωτάται.

Απαντώντας από την πλευρά της η Κουμουνδούρου θέλησε να ρίξει τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης κάνοντας λόγο για «φτηνή προπαγάνδα» από τη λεωφόρο Συγγρού. «Η Ν.Δ. προχωρά ακάθεκτη στον δρόμο της λάσπης και της διαστρέβλωσης. Αδύναμη να δικαιολογήσει την κλιμάκωση μιας εγκληματικής πολιτικής που η ίδια θα επαναδιαπραγματευόταν και την αναίρεση κάθε προεκλογικής της δέσμευσης, καταφεύγει ακόμη μία φορά στη φτηνή προπαγάνδα» τονίζει.

Ο πόλεμος ανακοινώσεων συνεχίστηκε με ανταπάντηση της Ν.Δ. που ανέφερε: «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις του κόμματός τους. Ας διαβάσουν κι ας δουν τι είπε ο πρόεδρός τους». Και ακολουθεί βίντεο με όσα ελέχθησαν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...