Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Η απάντηση της Σάττι στους haters

Τη στιγμή που το ελληνικό «Ζάρι» της Eurovision ανεβαίνει...

Τα ιστορικά Κούλουμα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στο σπίτι ατελιέ κάτω από...

Καθαρά Δευτέρα του 1925. Ενας νεαρός σπουδαστής της Σχολής...

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η κυνική ομολογία Στουρνάρα

Εκπληξη και ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη του υπουργού Οικονομικών ότι κινδύνεψε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από την κρίση στην Κύπρο.

Σοκάρει η κυνική ομολογία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι τις ημέρες που ξέσπασε η κρίση στην Κύπρο «δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κινδύνευσε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, διότι αν είχαν υποστεί “κούρεμα” οι καταθέσεις των Ελλήνων στα κυπριακά υποκαταστήματα, κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να γίνει μετά».

Την αποκάλυψη αυτή, που προκαλεί ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί τέτοια κρίσιμα θέματα ο υπουργός, έκανε χθες ο κ. Στουρνάρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή τίθεται θέμα για το τι εννοεί ο υπουργός, όταν δηλώνει ότι είναι θωρακισμένο το τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις κρίσιμες ημέρες μετά το δραματικό Eurogroup της 15ης – 16ης Μαρτίου, όταν λήφθηκε η πρώτη απόφαση (προέβλεπε “κούρεμα” σε όλες τις καταθέσεις) για την Κύπρο. Τονίζεται ότι ο υπουργός διαρκούσης της κρίσης τόνιζε πως δεν υπάρχει θέμα «κουρέματος» με τις καταθέσεις Ελλήνων σε υποκαταστήματα της Κύπρου στην Ελλάδα, αλλά την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη ένα έντονο παρασκήνιο. «Με το που ξέσπασε η κρίση στην Κύπρο κινηθήκαμε βάσει οργανωμένου σχεδίου, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα» είπε. «Προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα σε δύο ημέρες οργανώσαμε τη διαδικασία μεταφοράς των υποκαταστημάτων από τις κυπριακές τράπεζες στις ελληνικές τράπεζες» πρόσθεσε.

 Ο κ. Στουρνάρας συνέχισε λέγοντας: «Αποτέλεσμα ήταν όλοι οι συναλλασσόμενοι με τα κυπριακά υποκαταστήματα να μην υποστούν καμία μείωση καταθέσεων και να συνεχίσουν να συναλλάσσονται κανονικά, χωρίς κανέναν περιορισμό, υπό το νέο καθεστώς στον ελληνικό τραπεζικό όμιλο, την τράπεζα Πειραιώς. Και όλα αυτά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο». Οπως πληροφόρησε, ελήφθησαν και άλλες προσφορές από άλλες τράπεζες, «αλλά η προσφορά της τράπεζας Πειραιώς ήταν συνεπής με την απόφαση του Eurogroup».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ακόμη: «Λαμβανομένου υπόψη του εύρους των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών και της ανάγκης να διασφαλιστούν τόσο οι καταθέσεις όσο και οι συμβάσεις εργασίας, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ότι τα κυπριακά υποκαταστήματα μεταφέρονται σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα και στην περίπτωση αυτή ισχύει ό,τι προβλέπεται ήδη από τον ν. 2515/1997 και για την περίπτωση της “εισφοράς” υποκαταστημάτων».

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...