Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Πάρτι των φοροφυγάδων

Λερναία Υδρα οι offshore εταιρείες με έδρα την Εύβοια και δεκάδες τίτλους δασικών εκτάσεων κοντά στη θάλασσα -ιδιαίτερα μεγάλης αξίας- στην ιδιοκτησία τους.

Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν στην όμορφη Εύβοια έδρες εξωχώριων (offshore) εταιρειών, ενώ το ΣΔΟΕ, σε μια προσπάθεια να σφίξει τον κλοιό γύρω από τις εταιρείες αυτές, που απολαμβάνουν ειδικό φορολογικό καθεστώς, έστειλε κλιμάκιο στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, έναν από τους φορολογικούς παραδείσους, προκειμένου να κάνουν επιτόπια έρευνα για τις υπεράκτιες εταιρείες που εδρεύουν εκεί. Η «απόβαση» στις Παρθένους Νήσους έγινε με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη και αυτό γιατί στελέχη του υπουργείου είχαν στα χέρια τους καταγγελίες κι αποφάσισαν να κυνηγήσουν την υπόθεση, διότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για μεγάλη φοροδιαφυγή μέσω των Παρθένων Νήσων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου που τόνισε ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά το αποτέλεσμα του ελέγχου για τις δεκάδες εξωχώριες στην Κύμη. Είναι εντυπωσιακή η καταγγελία του βουλευτή ότι, ενώ δεν έχει ακόμη υπάρξει πόρισμα για τις offshore με έδρα την Κύμη, έχουν εντοπιστεί ακόμη 46 offshore με έδρα τα Νέα Στείρα, οι οποίες έχουν στην ιδιοκτησία τους 92 τίτλους δασικών εκτάσεων κοντά στη θάλασσα, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Ο κ. Μαυραγάνης επανάλαβε ότι τόσο για τις offshore στην Κύμη όσο και για τις offshore εταιρείες στο Κρανίδι έχει επιληφθεί το Διαπεριφερειακό Κέντρο Αθηνών. Οι έλεγχοι βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και καλύπτονται στο στάδιο αυτό από το φορολογικό απόρρητο. Πρόκειται περί εταιρειών με ακίνητα, και όπως ανάφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι ελέγχονται. Αμέσως μετά το πέρας των ελέγχων το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει τη Βουλή, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου.

Το ΣΔΟΕ θα κάνει «φύλλο και φτερό» όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και θα συγκεντρώσει πληροφορίες προκειμένου η επεξεργασία των δεδομένων να ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οπου εντοπιστούν και αποδειχτούν παραβάσεις, θα ακολουθήσει η επιβολή αυστηρών ποινών από τις ελεγκτικές αρχές. Οι offshore ή εξωχώριες ή υπεράκτιες εταιρείες είναι όσες ιδρύονται σε χώρες με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, αλλά δραστηριοποιούνται και χρηματοδοτούνται από πηγές εκτός της χώρας-έδρας τους.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....