Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Η Μιμή Ντενίση σε ρόλο μάνας των Καλαβρύτων

Η επιστολή της ηθοποιού, οι προθέσεις της και οι απαντήσεις από το περιβάλλον της στα σχόλια.

«Θεοδώρα», «Λασκαρίνα-Μπουμπουλίνα», «Πηνελόπη Δέλτα»  και τώρα… «Μάνα των Καλαβρύτων»! Η Μιμή Ντενίση μελετάει όλα τα ντοκουμέντα του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα από τους ναζί με σκοπό να ανεβάσει στο θέατρο ένα έργο βασισμένο  στην ηρωική μορφή της μάνας της πολύπαθης περιοχής που έζησε την αγριότητα της ναζιστικής κατοχής.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια έχει πέσει με τα μούτρα στη μελέτη όλων των ντοκουμέντων που αναφέρονται στη σφαγή των Καλαβρύτων, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες ο διαδικτυακός τόπος kalavrytanews, η Μιμή Ντενίση μελετάει όλα τα αρχεία που υπάρχουν γύρω από αυτό το τραγικό γεγονός που σημάδεψε τη χώρα μας, με σκοπό να ανεβάσει στο σανίδι το δικό της θεατρικό έργο με κεντρικό άξονα τη μάνα των Καλαβρύτων.

Η επιστολή

Συγκεκριμένα η ηθοποιός έστειλε στο εν λόγω site την ακόλουθη επιστολή: «Παρακολουθώ ανελλιπώς τα ντοκουμέντα για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, από το Ιστορικό Αρχείο Κανελλόπουλου, που δημοσιεύονται στο “Καλάβρυτα News”. Πρόκειται για μια προσφορά του Δημήτρη Κανελλόπουλου για την ανάδειξη του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Πιο σημαντική όμως είναι η ενημέρωση της νεολαίας μας για τις αληθινές ιστορικές διατάσεις ενός σημαντικού τραγικού γεγονότος, όπως του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που σημάδεψε την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γνωρίζω επίσης τη συμβολή του Ιστορικού Αρχείου Κανελλόπουλου και την προσφορά του φίλου Δημήτρη στην ίδρυση και οργάνωση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Εχω προβληματιστεί και σκέφτομαι να σκηνοθετήσω και να ανεβάσω ένα θεατρικό έργο αφιερωμένο στην ηρωική μορφή της καλαβρυτινής μάνας. Σε αυτό με ενέπνευσαν τα ντοκουμέντα του Ιστορικού Αρχείου Κανελλόπουλου».

Με το που έγινε γνωστό ότι η κυρία Ντενίση θα καταπιαστεί -με τον δικό της τρόπο- με το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, άρχισαν να δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο κάποια σχόλια  για το κατά πόσο η ίδια μπορεί να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό θέμα. Μιλώντας με ανθρώπους από το στενό περιβάλλον της πρωταγωνίστριας πήραμε της εξής απάντηση για όλους εκείνους που αμφισβητούν την ικανότητά της να φέρει εις πέρας ένα ιστορικό έργο: «Η κυρία Ντενίση έχει δώσει δείγματα γραφής σε ανάλογα έργα και έχει πάρει εκπληκτικές κριτικές  για τη σοβαρότητα της δουλειάς της. Αλλωστε, εκτός από το ότι η ίδια είναι απόφοιτος του τμήματος Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και η αγάπη της για τη μελέτη της Ιστορίας είναι αποδεδειγμένη από τα νεανικά της χρόνια – κάθε παράσταση που ανεβάζει είναι προσεγμένη σε όλα της τα επίπεδα. Μην ξεχνάτε ότι η ίδια μεταφράζει σε δύο γλώσσες, αγγλικά και γαλλικά, και μπορεί να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο  την έρευνα του θέματος  από ελληνικά και ξένα ντοκουμέντα».

Να θυμίσουμε ότι αυτή την περίοδο η Μιμή Ντενίση πρωταγωνιστεί στο «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον  Μάγκα» (βασισμένο στο μυθιστόρημα της συγγραφέα  «Ο Μάγκας»), που παίζεται στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και καταγράφει μια πολύ ιδιαίτερη  ιστορική εποχή όπως αυτή του Μακεδονικού Αγώνα…

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...