Εκκληση της Ιντερπολ για τον εντοπισμό του παιδόφιλου

ΚΟΣΜΟΣ
Ο καταζητούμενος παιδόφιλος.

Εκκληση της Ιντερπολ για τον εντοπισμό του παιδόφιλου

Καρπούς άρχισε να αποδίδει η έκκληση της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό ενός άντρα ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφίες στο Διαδίκτυο να κακοποιεί σεξουαλικά μικρά παιδιά. Οι αρμόδιοι μέσα σε μόλις δώδεκα ώρες δέχτηκαν διακόσια τηλεφωνήματα από πολίτες και τώρα έχουν μπει στη διαδικασία της αξιολόγησής τους, αναζητώντας την άκρη του νήματος αυτής της φρικιαστικής υπόθεσης. Ο κόσμος που τηλεφώνησε έχει δώσει ονόματα, αλλά και πιθανά σημεία στα οποία έχει δει τον δράστη. Είναι ενδεικτικό ότι η ιστοσελίδα της Ιντερπόλ δέχεται εικοσαπλάσιες επισκέψεις από εκείνες που είχε μέχρι τη στιγμή που απηύθυνε την έκκληση.

Εκπρόσωπος της διεθνούς αστυνομίας αρνήθηκε, ωστόσο, χθες να δώσει λεπτομέρειες για τα στοιχεία που έχουν μέχρι τώρα στη διάθεσή τους, τόσο επειδή η έρευνα συνεχίζεται όσο και επειδή οποιαδήποτε πληροφορία διαρρεύσει μπορεί να βοηθήσει τον δράστη να κρύψει τα ίχνη του. Σημείωσε πως αυτή η τακτική θα συνεχιστεί, ενώ είπε πως στοιχεία θα ανακοινωθούν μόνον όταν εντοπιστεί ο παιδόφιλος.

Στις φωτογραφίες που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στο Διαδίκτυο, ο δράστης εμφανίζεται να κακοποιεί περίπου δώδεκα μικρά αγόρια. Οι φωτογραφίες φαίνεται να έχουν τραβηχτεί στο Βιετνάμ και την Καμπότζη, ενώ εκτιμάται πως ο παιδόφιλος κατάγεται από κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Ιντερπόλ απευθύνει διεθνή έκκληση για τον εντοπισμό κάποιου εγκληματία για αδίκημα που σχετίζεται με παιδοφιλία ή παιδική πορνογραφία.