Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ρύθμιση-«σκούπα»

Ψηφίζεται στη Βουλή και ξεκινά αγώνας δρόμου για την εκταμίευση των 8,8 δισ. ευρώ.

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση ώστε να προλάβει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων και την αναθεώρηση του μνημονίου, που περιλαμβάνουν «βροχή» από διατάξεις, ρυθμίσεις και δεσμεύσεις για την εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ. Για την επίτευξη του στόχου το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ρύθμιση-«σκούπα» η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση της δόσης.

Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αύριο, Τρίτη, ή το αργότερο την Τετάρτη αφού πρέπει να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, δεδομένου ότι η Βουλή κλείνει για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Ο χρόνος πιέζει και δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε για αναβολή ολίγων ωρών.

Στο Μαξίμου εκείνο που επιθυμούν διακαώς είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να μεταβεί στο Eurogroup στις 13 Μαΐου με ψηφισμένα όλα τα προαπαιτούμενα, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η δόση.

Η ρύθμιση-«σκούπα»θα περιλαμβάνει το θέμα των απολύσεων από το Δημόσιο αλλά και τον κανόνα 1 προς 1, δηλαδή για κάθε απόλυση επίορκου υπαλλήλου μία πρόσληψη με αξιοκρατικά κριτήρια. Επίσης, στη ρύθμιση θα περιλαμβάνεται το θέμα της συνέχισης είσπραξης του λεγόμενου χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και για το 2013, το οποίο θα είναι μειωμένο κατά 15% και της υιοθέτησης του νέου φόρου ακινήτων από το 2014.

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, με τη δυνατότητα να εξοφληθούν σε σαράντα οχτώ δόσεις, αλλά και το θέμα της επέκτασης των ελεύθερων επαγγελμάτων με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης, θα περιλαμβάνει και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Εσόδων

Στο μεταξύ, το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων θα συζητηθούν στην επόμενη αξιολόγηση της τρόικας και τις συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο τον Ιούνιο.

Το είπε στους Ελληνες δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, το επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται πυρετωδώς για το επόμενο κρίσιμο τεστ αξιολόγησης από την τρόικα, όπου στο τραπέζι θα τεθούν και τα θέματα μείωσης του ΦΠΑ και του πετρελαίου θέρμανσης. Το πλέον καυτό μέτωπο είναι η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που θα κρίνει το αν θα τεθεί από τους δανειστές θέμα διορθρωτικών μέτρων.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...