Χρησιμοποίησαν 54 κιλά αλεύρι, 43 κιλά ζάχαρη και 2.682 αβγά!
Ηταν σίγουρα μία από τις λίγες φορές που ομάδα από ζαχαροπλάστες δεν ενδιαφερόταν αν θα φουσκώσει το κέικ της. Ολοι είχαν εστιάσει την προσοχή τους όχι στο ύψος, αλλά στο μήκος του! Ο λόγος; Φλέρταραν με το βραβείο Γκίνες και τελικά κέρδισαν το στοίχημα.
Οταν ολοκλήρωσαν το γλυκό τους, οι υπεύθυνοι του βιβλίου με τα παγκόσμια ρεκόρ έβγαλαν τη μεζούρα και μέτρησαν ακριβώς 130 μέτρα και 68 εκατοστά! Αμέσως απένειμαν τον τίτλο του μακρύτερου κέικ στον κόσμο στους ενενήντα επαγγελματίες σεφ και φοιτητές ζαχαροπλαστικής ενός κολεγίου κέτερινγκ στο Τόκιο. Για την ιστορία, για το τεράστιο κέικ χρησιμοποιήθηκαν 54 κιλά αλεύρι, 43 κιλά ζάχαρη και 2.682 αβγά! Οταν ολοκληρώθηκε, οι ζαχαροπλάστες του έβαλαν ως γαρνιτούρα 100 κιλά σαντιγί, 10 κιλά ζάχαρη άχνη, 45 κιλά χρυσόσκονη μαγειρικής και άλλα διακοσμητικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος το ρεκόρ του μακρύτερου κέικ κρατούσαν δύο άλλοι Ιάπωνες, οι οποίοι είχαν «μεγαλουργήσει» το 2011 παράγοντας ένα κέικ μήκους 115 μέτρων και 9 εκατοστών. Αν μη τι άλλο, λοιπόν, το ρεκόρ Γκίνες παρέμεινε στην ίδια χώρα.
Αυτό που δεν είναι γνωστό ωστόσο, είναι αν οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη νίκη τους καταναλώνοντας το γλύκισμά τους. Για πολλές ώρες πάντως μετά την επίσημη βράβευσή τους τα φλας άστραφταν ασταμάτητα, αφού όλοι ήθελαν μία φωτογραφία με το πελώριο γλυκό. Ο φωτογράφος είχε πολύ δύσκολο έργο, καθώς -προφανέστατα- ήταν αδύνατο να χωρέσει ολόκληρη τη γλυκιά δημιουργία σε ένα πλάνο. Τουλάχιστον, είχε τη δυνατότητα να τη φωτογραφήσει από πολλές οπτικές γωνίες, καθώς ο πάγκος ζαχαροπλαστικής είχε στηθεί –για ευνόητους λόγους– στην αχανή ταράτσα του κολεγίου!
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ