Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Ο ταξίαρχος ήταν αρχαιοκάπηλος!

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που αποτελούνταν από τον απόστρατο της ΕΛ.ΑΣ., δύο αστυνομικούς, έναν δόκιμο της Ικάρων και ιδιώτες.

Ενας απόστρατος ταξίαρχος της αστυνομίας, με θητεία σε υπηρεσίες της βορειοανατολικής Αττικής και τρεις αστυνομικοί φέρονται από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. εμπλεκόμενοι σε μεγάλο δίκτυο αρχαιοκαπήλων και κυνηγών θησαυρών. Μαζί τους κατηγορούνται, ενώ ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με διαταγή του αρχηγού της αστυνομίας, ένας δόκιμος της Σχολής Ικάρων και αρκετοί ιδιώτες, με τους οποίους έκαναν παράνομες ανασκαφές. Στο σπίτι ενός αστυνομικού ύστερα από έρευνες βρέθηκε -μεταξύ άλλων- και ένα ΜΡ-5, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος έχει διατελέσει υπεύθυνος ασφάλειας σημαντικού πολιτικού προσώπου.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, η πολυμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται στην παράνομη ανίχνευση, ανασκαφή και ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων είχε σκοπό την περαιτέρω εμπορία, καθώς και τον πορισμό παράνομων εσόδων. Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας, παράλληλες και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Τρίκαλα και Βόλο και συνελήφθησαν συνολικά δέκα Ελληνες. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, τρεις εν ενεργεία αστυνομικοί (δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας), που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής, ένας δόκιμος αξιωματικός στη Σχολή Ικάρων και πέντε ιδιώτες, ενώ αναζητείται ακόμη ένας Ελληνας.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και επιπλέον για τα αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, του νόμου περί όπλων, καθώς και του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων και συγκεκριμένα: ένα μεταλλικό στρογγυλό νόμισμα με προσωπογραφία και παράσταση ανάγλυφη, με λατινικούς αριθμούς και χαρακτήρες, όπου αναγράφεται εκτός των άλλων ευκρινώς η λέξη «CAESAR», ένα αρχαίο, μεταλλικό, στρογγυλό νόμισμα χωρίς εμφανείς παραστάσεις ή χαρακτήρες, δύο κομμάτια, προφανώς του ίδιου μεταλλικού νομίσματος, πέντε κομμάτια παλιών πήλινων αγγείων ή αμφορέων, έντεκα κομμάτια παλιών αντικειμένων απροσδιόριστου είδους και δύο πήλινα αντικείμενα πυραμοειδούς σχήματος.

Επιπλέον, σε όχημα ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα κομμάτι μάρμαρο, το οποίο φέρει ιδεογράμματα προφανούς αραβικής γραφής και εξετάζεται αν εμπίπτει στον νόμο περί αρχαιοτήτων, δέκα χρυσές λίρες κοπής διάφορων χρονολογιών από το 1907 έως το 1928, μια λίρα Αγγλίας με ένδειξη χρονολογίας το 1928, ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλου με σύστημα GPS, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer) και έγγραφα του υπουργείου Πολιτισμού – Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε φωτοαντίγραφα. Επίσης βρέθηκε ένα υποπολυβόλο MP-5 με πέντε γεμιστήρες, ένα αεροβόλο όπλο με διόπτρα χρώματος μαύρου, που περιείχε 106 μεταλλικές οβίδες, ένα δίκαννο τυφέκιο, τμήμα τυφεκίου και μια κάννη δίκαννου όπλου, ένα κουτί με δέκα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, είκοσι πέντε σφαίρες διαμετρήματος 9 mm, τέσσερις κροτίδες και επτά σπρέι εκτόξευσης πιπεριού.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση και οι κατασχεθείσες λίρες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...