Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Από το μίνι στη μαντίλα

Η χήρα του Τσετσένου βομβιστή ήταν μια καλοαναθρεμμένη, τυπική Αμερικανίδα, μέχρι που η μοίρα την οδήγησε στον Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

8f7g4m2bΜια κλασική Αμερικανίδα θρηνεί σήμερα για τον θάνατο ενός εκ των δύο βομβιστών που αιματοκύλησαν τον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Η χήρα Κάθριν Ράσελ θα γινόταν κατά πάσα πιθανότητα μια αξιέπαινη γιατρός και πρέσβειρα της ειρήνης, αν δεν γνώριζε ποτέ τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Οσο φοιτούσε ακόμη στο λύκειο, το προσωπικό μότο της ήταν «Κάνε κάτι για να αλλάξεις αυτό που σε ενοχλεί ή αλλιώς σταμάτα να γκρινιάζεις», προτρέποντας τους φίλους της να χαμογελούν και να απολαμβάνουν τα μικρά πράγματα της ζωής. Ονειρευόταν να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο και να συμμετάσχει στο Σώμα της Ειρήνης. Οι παλιοί φίλοι και συμμαθητές της από το Ροντ Αϊλαντ, όπου μεγάλωσε μαζί με τους γονείς και τις δύο αδερφές της, κάνουν λόγο για μια κλασική Αμερικανίδα, καλομεγαλωμένη ως κόρη γιατρού και αναθρεμμένη με όλα τα φόντα για να διακριθεί στη ζωή της.

Η συνάντησή της όμως με τον Τσετσένο βομβιστή την άλλαξε ριζικά, κάνοντας όλους να μιλούν για «πλύση εγκεφάλου». Πώς αλλιώς να εξηγήσουν την απόφαση της σύγχρονης Αμερικανίδας να διακόψει τις σπουδές της, να προσηλυτιστεί στο Ισλάμ, να αντικαταστήσει τα μοντέρνα ρούχα με τη χιτζάμπ και τα μαύρα πανωφόρια και να αποσυρθεί από τα εγκόσμια; Σε ηλικία μόλις 21 ετών, η Κάθριν Ράσελ είχε ήδη παντρευτεί τον Τσαρνάεφ και είχε φέρει στον κόσμο την κόρη τους, Ζαχάρα, η οποία σήμερα είναι τριών ετών, παραβλέποντας το γεγονός ότι έναν χρόνο νωρίτερα εκείνος είχε συλληφθεί για τον βίαιο ξυλοδαρμό της.

«Τη συνάντησα πριν από μερικούς μήνες και ήταν τελείως αλλαγμένη. Δεν ήταν πια ο ίδιος άνθρωπος» δήλωσε μια παλιά φίλη της, ενώ μια άλλη συμφώνησε: «Ηταν μια κλασική Αμερικανίδα κοπέλα, η οποία υπέστη πλύση εγκεφάλου από τον υπερθρήσκο σύζυγό της. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι της συνέβη. Κανείς μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα παντρευόταν τόσο νέα ή θα παρατούσε τις σπουδές της για να αποκτήσει ένα παιδί, να προσηλυτιστεί σε άλλη θρησκεία ή να συμμετάσχει σε όλα αυτά που συνέβησαν».

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ


8f7g4m10Ψάχνουν ολόκληρο δίκτυο εξτρεμιστών

Οι αδερφοί Τσαρνάεφ ήταν η κορυφή του παγόβουνου ενός εξτρεμιστικού δικτύου δώδεκα ανθρώπων. Η εκτίμηση ανήκει στο FBI και έχει οδηγήσει σε ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπιστούν τα μέλη «πυρήνα εν υπνώσει» με τον οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν τα δύο αδέρφια από την Τσετσενία.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Mirror», περισσότεροι από χίλιοι πράκτορες έχουν επιφορτιστεί με την αναζήτηση των ανθρώπων που απαρτίζουν αυτό τον πυρήνα. Μάλιστααναφέρεται ότι λίγες ώρες πριν τη σύλληψη του Τζόκαρτ είχαν συλληφθεί ένας άντρας και μια γυναίκα στα περίχωρα της Βοστώνης. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα αδέρφια δεν δρούσαν μόνα τους. Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει η έκρηξη των δύο βομβών ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκοι και σε καμία περίπτωση δεν ήταν από αυτούς που μαθαίνουν να φτιάχνουν μέσω Ιντερνετ», αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει την εξέλιξη της έρευνας. Σύμφωνα εξάλλου με δημοσίευμα της «The Standard Times», η αστυνομία φαίνεται να συνέλαβε ξανά δύο νεαρούς άνδρες στο συγκρότημα διαμερισμάτων Hidden Brook, λίγες ώρες αφότου τους είχε αφήσει ελεύθερους. Κάποιος από τους γείτονες είπε ότι οι δύο αυτοί άνδρες ήταν μεταξύ των τριών που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή το απόγευμα από το FBI. Πάντως, επισήμως οι αστυνομικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν καμία σύλληψη.

Παράλληλα, ειδική ομάδα ανακριτών της CIA και του FBI έχουν ήδη αρχίσει δουλειά στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Τζόκαρτ Τσαρνάεφ. Ο τραυματίας ανέκτησε τις αισθήσεις του και άρχισε να απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις των αστυνομικών. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ABC, απαντά σποραδικά στις ερωτήσεις που εστιάζουν σε πιθανούς συνεργούς του. Ο Τσαρνάεφ έχει ένα σοβαρό τραύμα στον λαιμό που φέρεται να προκάλεσε μόνος του στην προσπάθειά του να αυτοπυροβοληθεί για να μην πέσει στα χέρια των αρχών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Νέο μακελειό, αυτή τη φορά στο Σιάτλ

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ, αυτή τη φορά κοντά στο Σιάτλ, όπου σε συγκρότημα διαμερισμάτων άρχισαν ξαφνικά να πέφτουν πυροβολισμοί από διάφορες κατευθύνσεις. Ο απολογισμός κάνει λόγο για πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο άνθρωπος που ξεκίνησε πρώτος να ρίχνει στο ψαχνό. Ηταν λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, όταν η Αμεση Δράση δέχτηκε κλήση για βοήθεια. Οταν έφθασαν οι αστυνομικοί βρήκαν σε χώρο στάθμευσης δύο τραυματίες, όταν όμως προσπάθησαν να τους πλησιάσουν, ο ένας πήρε όπλο και άνοιξε πυρ. Οι αστυνομικοί απάντησαν σκοτώνοντάς τον, ενώ λίγο αργότερα υπέκυψε και ο δεύτερος. Αλλο ένα άτομο βρέθηκε νεκρό σε άλλο σημείο του χώρου στάθμευσης, ενώ σε διαμέρισμα του κτιριακού συγκροτήματος βρέθηκαν ακόμα δύο νεκροί, ένας άντρας και μία γυναίκα. Η τελευταία εκτιμάται πως σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα. Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στους τέσσερις άνδρες. Οι έρευνες συνεχίζονται.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...