Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Διπλή ζωή για το 3ο θύμα της βεντέτας

Πατέρας τριών παιδιών και από τους καλύτερους μαθητές ο άγρια δολοφονημένος Πάνος Τσίρκας.

821gf4h9Κάτοικος Ζαρουχλαίικων και πατέρας τριών παιδιών (δύο αγοριών και ενός κοριτσιού), ο Πάνος Τσίρκας, ο άνθρωπος που έπεσε νεκρός στο πεζοδρόμιο της οδού Ανθείας στη δεύτερη πράξη του μαφιόζικου πολέμου στην Πάτρα, είχε διπλή ζωή. Φέρελπις κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, καθώς ήταν ένας από τους καλύτερους μαθητές του σχολείου του και ο καλύτερος μαθητής στην τάξη του, δημιούργησε την εντύπωση στους καθηγητές και τους συμμαθητές του πως θα ακολουθούσε πανεπιστημιακή καριέρα, αφού είχε πολλές δυνατότητες και αγάπη για τη μάθηση. Οι Πατρινοί που τον γνώριζαν από μικρό παιδί, αλλά και όσοι τον γνώρισαν αργότερα ως οικογενειάρχη μιλούν για ιδανικό πατέρα και άνθρωπο με ανησυχίες, που αγωνιούσε για το μέλλον των παιδιών του στην Ελλάδα της κρίσης. Ετσι, όταν το 2011 με ανακοίνωσή της η αστυνομία μιλούσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης την οποία αποτελούσαν συνολικά έξι άτομα, ανάμεσά τους και ο Πάνος Τσίρκας, πολλοί ήταν εκείνοι που έπεσαν από τα σύννεφα…

Κατηγορίες

Την ίδια στιγμή που το κατηγορητήριο τον βάραινε με απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλη ληστεία τράπεζας με απόπειρα να σκοτώσουν τον φύλακα, αλλά και για τριάντα διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Πάτρας, εννέα απόπειρες εκβίασης μελών καρναβαλικών γκρουπ και για εμπρησμό σε καρναβαλικό στέκι, στην Πάτρα στηνόταν κίνημα υποστήριξης. Οι στενοί του φίλοι και οι συγγενείς, αλλά και γείτονες και γνωστοί είχαν ξεσηκωθεί με την προφυλάκισή του και υποστήριζαν πως άδικα βρέθηκε στη φυλακή και πως καμία από τις κατηγορίες δεν ευσταθούσε. Γρήγορα δημιουργήθηκε κίνημα υπέρ της αποφυλάκισής του, με τους τοίχους των σπιτιών της πόλης να γεμίζουν με το σύνθημα «Λευτεριά στον Π. Τσίρκα». Ομως η εξέλιξη των πραγμάτων μάλλον δεν δικαίωσε όσους υποστήριζαν πως ο 48χρονος δεν είχε σχέση με παράνομες ομάδες της πόλης. Καθώς το τοπίο στην αχαϊκή πόλη φαίνεται να ξεκαθαρίζει, οι αστυνομικοί μιλούν ανοιχτά πλέον για πόλεμο μεταξύ δύο συγκεκριμένων συμμοριών και των προσώπων που ηγούνται αυτών των εγκληματικών οργανώσεων. Αλλωστε η Πάτρα «είναι μικρός τόπος και όλοι γνωριζόμαστε», όπως έγραφε και στον προσωπικό του ιστότοπο ο Πάνος Τσίρκας.

Δολοφονία

Φράγκος και Τσίρκας ποτέ δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις. «Λυκοφιλίες ήταν που οδήγησαν στο αλληλοφάγωμα» λένε όσοι γνωρίζουν τη νύχτα της Πάτρας και τους συσχετισμούς που προέκυψαν έπειτα από τη δολοφονία του αδιαφιλονίκητου αρχηγού Ανδρέα Παΐζη, τον Απρίλιο του 2005 στην πλατεία Γεωργίου, επίσης μέρα μεσημέρι. Φαίνεται πως αυτή η δολοφονία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, αφού πολλοί παλιοί συνεργάτες του Παΐζη άρχισαν τον πόλεμο για το μοίρασμα της «πίτας». Μάλιστα μετά τη σύλληψη του Τσίρκα το 2010 για εκβιασμούς, ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονιών, η κόντρα αυτή είχε αγριέψει, αφού ο άρτι τότε αποφυλακισθείς Φράγκος μαζί με τον αδελφό του άρχισε να μπαίνει στα… χωράφια του Τσίρκα και των συνεργατών του. Αυτοί που γνωρίζουν μάλιστα έλεγαν πως μέσα από τη φυλακή ο Τσίρκας απειλούσε θεούς και δαίμονες, όταν μάθαινε τότε για τις κινήσεις των αδελφών Φράγκου.

Είπαν το όνομα του δολοφόνου προτού ξεψυχήσουν

Σε συγκεκριμένο ύποπτο έχουν καταλήξει οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας στην Πάτρα, που βρίσκονται σε επιφυλακή φοβούμενοι κι άλλα αντίποινα μετά το νέο μακελειό με έναν νεκρό και δύο τραυματίες το περασμένο Σάββατο στην οδό Ανθείας στα Ζαρουχλαίικα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί θεωρούν βασικό ύποπτο για τη δεύτερη πράξη του ακήρυχτου πολέμου της Πάτρας τον αδερφό του Κώστα Φράγκου που είχε πέσει νεκρός στο πρώτο μαφιόζικο χτύπημα έξω από κεντρικό κλαμπ της πόλης στην οδό Σαχτούρη, την περασμένη Πέμπτη. Προχώρησαν μάλιστα σε προσαγωγή του πατέρα και της μητέρας του Φράγκου, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχουν γίνει ανακοινώσεις για πρόσθετα στοιχεία. Οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν στοιχεία και για τους δράστες της άγριας δολοφονίας του Κώστα Φράγκου και του άτυχου Βασίλη Σινούρη έξω από το κλαμπ «Μπιζού». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φράγκος προτού αφήσει την τελευταία του πνοή είχε προλάβει να πει το όνομα του δολοφόνου του, καθώς γνώριζε τον ιδιοκτήτη της μοτοσικλέτας με την οποία έγινε η δολοφονική επίθεση και γι’ αυτό σήκωσε το χέρι του να χαιρετήσει, αν και τόσο ο οδηγός όσο και ο συνεπιβάτης της μηχανής φορούσαν κράνη. Ομως και ο Τσίρκας φαίνεται πως αναγνώρισε τους δολοφόνους του, καθώς πριν από το μακελειό στην οδό Ανθείας είχε προηγηθεί μίνι καταδίωξη στους δρόμους των Ζαρουχλαίικων.

 ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...