Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Evgenia

Την καλύτερη περίοδο της ζωής της διανύει η Evgenia,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία αποφυλακίζεται

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στη φυλακή οι τρεις πιστολέρο και ο ιδιοκτήτης

Μόνο ένας παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε δύο φορές στο έδαφος – Ενταση στο δικαστήριο με συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων

5f77f89f8Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το μακελειό στη Μανωλάδα Ηλείας ύστερα από μαραθώνια απολογία. Το κατώφλι των δικαστηρίων Αμαλιάδας πέρασαν αρχικά στις 10.00 χθες το πρωί οι τρεις επιστάτες που κατηγορούνται ότι την περασμένη Τετάρτη πυροβόλησαν εναντίον εργατών από το Μπαγκλαντές, επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, τραυματίζοντας τουλάχιστον τριάντα πέντε από αυτούς, ενώ λίγες ώρες μετά ακολούθησε ο 57χρονος ιδιοκτήτης των φραουλοχώραφων.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, μόνον ο ένας από αυτούς παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε και μάλιστα μόνο δύο φορές και στο έδαφος: «Εκείνοι κινήθηκαν απειλητικά. Εμείς δεν θέλαμε να σκοτώσουμε κανέναν» είπε ο 39χρονος, ενώ ο δικηγόρος του 21χρονου και του 27χρονου ανέφερε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά.

Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη τούς έκριναν προφυλακιστέους. Εξάλλου, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι τρεις δράστες (εναντίον τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για εμπορία ανθρώπων κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και κατά συναυτουργία) πυροβολούσαν αδιακρίτως επί τουλάχιστον είκοσι λεπτά.

Για τον 57χρονο (του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας) αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Απασχολούσε πληθώρα υπηκόων Μπανγκλαντές στις καλλιέργειες φράουλας που διατηρούσε, νομίμως και παρανόμως διαμενόντων στη χώρα. Είχε συμφωνήσει ημερήσια αποζημίωση 22 ευρώ, εκμεταλλευόμενος τη χαμηλή οικονομική τους κατάσταση, καθυστερούσε την καταβολή των δεδουλευμένων τους επί μακρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ορισμένοι την περασμένη Δευτέρα να σταματήσουν να δουλεύουν».

Αντιδράσεις

Η απολογία των τριών επιστατών κράτησε περίπου επτά ώρες, ενώ περίπου τρεις ώρες διήρκεσε η απολογία του ιδιοκτήτη του χωραφιού. Στο μεταξύ, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, καθώς όταν ανακοινώθηκε η προφυλάκιση και των τεσσάρων υπήρξε ένταση από τους συγγενείς και τους φίλους τους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια. Η μητέρα των δύο αδερφών ξέσπασε κατά του 57χρονου ιδιοκτήτη της φυτείας λέγοντας «μου έφαγες τα παιδιά μου», ενώ οι τρεις κατηγορούμενοι τα έβαλαν με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το ρεπορτάζ και έφτυναν τις κάμερες λέγοντας «εσείς μας βάζετε στη φυλακή».

Στο μεταξύ, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε δόθηκε εντολή να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι τριάντα πέντε εργάτες στη Μανωλάδα Ηλείας, ενώ με εγκύκλιό του δίνει οδηγίες προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών για εντατικοποίηση των ελέγχων προστασίας της εργασίας ημεδαπών και αλλοδαπών εργαζομένων, καθώς και της παραβίασης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...