Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Εγκλημα με… (πολυ)εθνική εξειδίκευση

Η χαρτογράφηση των «φυλών» των κακοποιών που δρουν με τη λογική «έκαστος στο είδος του».

955tg4m1Στην Ελλάδα της κρίσης, με άνεργους πολίτες να ψάχνουν στα σκουπίδια και εκατοντάδες μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο τους υποσιτισμένοι, το τέρας της εγκληματικότητας όχι μόνο διογκώνεται καθημερινά, αλλά επαληθεύει και την αρχαία ρήση «πενία τέχνας κατεργάζεται». Μπορεί το έγκλημα να έχει στη χώρα μας πολυεθνική ταυτότητα, αλλά έχει αποκτήσει και εθνική… εξειδίκευση, καθώς οι ομάδες των κακοποιών φαίνεται ότι δρουν πλέον με τη λογική «έκαστος στο είδος του», έχοντας και συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένο στόχο ανά «φυλή».

Η σχεδόν ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική από το επίσημο ελληνικό κράτος τα χρόνια της πλαστής ευμάρειας επέτρεψε σε κάθε είδους «μπουμπούκι» από το εξωτερικό να βρει καταφύγιο στη μαστιζόμενη πια από την οικονομική ύφεση χώρα. Ετσι σήμερα οι «μπούκες» σε σπίτια και η ομηρία ανυποψίαστων πολιτών μέσα στο ίδιο τους το «κάστρο», την οικία τους δηλαδή, έγινε καθημερινό φαινόμενο. Καθημερινό φαινόμενο έγιναν και οι ληστρικές επιδρομές στον δρόμο, ενώ επίσης μέρος της καθημερινότητάς μας έγιναν οι πάσης φύσεως διαρρήξεις, είτε από «επιστήμονες» είτε από ερασιτέχνες του είδους.

Η «Espresso» έψαξε, έμαθε και χαρτογράφησε ανά εθνικότητα τη δράση των κακοποιών, οι οποίοι ειδικεύονται σε εγκλήματα που αφορούν άμεσα τον πολίτη. Οι Μαροκινοί και οι Αλγερινοί ειδικεύονται στης καταδρομικές ληστείες εις βάρος περαστικών, οι Ρουμάνοι «αναρριχητές» μπαίνουν στα διαμερίσματα από τα μπαλκόνια, ενώ οι Γεωργιανοί έχουν αναγάγει σε επιστήμη τη διάρρηξη της κλειδαριάς ασφαλείας. Από την άλλη, οι Αλβανοί, πιο βίαιοι, μπαίνουν στα σπίτια με τα Καλάσνικοφ στα χέρια, ενώ οι Σέρβοι και οι Κροάτες, πιο «καλλιεργημένοι» γαρ, αρέσκονται στις ληστείες επώνυμων κοσμηματοπωλείων.

Χωρίς ίχνος ρατσιστικής διάθεσης, γεγονός είναι και από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. πως οι αλλοδαποί έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη διόγκωση της χαρακτηριζόμενης μικροεγκληματικότητας χρησιμοποιώντας τις δικές τους τεχνικές στην παραβατικότητα, ενώ οι Ελληνες, σταθεροί στις… αξίες, ασχολούνται μόνο με το «βαρύ» και οργανωμένο έγκλημα.

955tg4m5Οι Ρουμάνοι «ζογκλέρ» και οι Βούλγαροι… ταχυδακτυλουργοί!

Οι ακροβάτες της «χαμηλής» παραβατικότητας δεν είναι άλλοι από τους Ρουμάνους. Μια υδρορροή, τα κάγκελα της τέντας ή τα κλαδιά ενός δέντρου που εφάπτεται με το μπαλκόνι είναι τα… εργαλεία του Ρουμάνου «ζογκλέρ», ο οποίος μπορεί να φτάσει ακόμα και στον 6ο όροφο, αρκεί ο σωλήνας της υδρορροής να είναι καλά στηριγμένος στον τοίχο. «Οι Ρουμάνοι μπορούν να φτάσουν ακόμα και στην ταράτσα, αρκεί η πολυκατοικία να διαθέτει τέντες στα μπαλκόνια» λέει στην «Espresso» αστυνομικός με μεγάλη εμπειρία στις συμμορίες των διαρρηκτών. Παράλληλα οι Ρουμάνοι μπορούν με ένα απλό κατσαβίδι να ξηλώσουν το κάσωμα της μπαλκονόπορτας και ξαφνικά να βρεθούν μέσα στο σπίτι. Ωστόσο οι συγκεκριμένοι «ακροβάτες» δεν μπαίνουν σε σπίτια που στο εσωτερικό υπάρχει ανθρώπινη παρουσία. Το αποφεύγουν, διότι συνήθως είναι άοπλοι και δεν απειλούν τους ιδιοκτήτες. Βέβαια όταν βρουν χώρο να δράσουν, παίρνουν ακόμα και τα ρούχα από τις ντουλάπες, δηλαδή πραγματικά «γδύνουν» το σπίτι.

Οι Βούλγαροι αρέσκονται στην τέχνη της «ταχυδακτυλουργίας», δηλαδή της αφαίρεσης του πορτοφολιού, χωρίς ο κάτοχός του να αντιληφθεί το παραμικρό. Οι χώροι όπου χτυπούν οι «επιστήμονες» πορτοφολάδες είναι εκείνοι στους οποίους παρατηρείται συνωστισμός: λεωφορεία, μεγάλα εμπορικά κέντρα και καταστήματα ή δρόμοι με μεγάλη εμπορική κίνηση. Για τα αντρικά πορτοφόλια εμπιστεύονται τα δάχτυλά τους, ακόμα κι αν το πορτοφόλι είναι στη μέσα τσέπη του σακακιού, ενώ για τις γυναικείες τσάντες η τεχνική είναι πραγματικά σατανική. Σκίζουν με ξυράφι την κάτω πλευρά της τσάντας και αδειάζουν με τρόπο ταχυδακτυλουργικό το εσωτερικό σε δική τους τσάντα, που την κρατά με τρόπο επίσης αριστοτεχνικό άλλος «συνάδελφός» τους.955tg4m4

Ακόμη οι Βούλγαροι, σε αγαστή συνεργασία με τους Ρουμάνους γείτονές τους, έχουν περάσει και στην «τέχνη» της παραχάραξης χαρτονομισμάτων και στις απάτες. Πρόκειται για μια… τεχνογνωσία την οποία οι Βαλκάνιοι γείτονές μας απέκτησαν τα τελευταία πέντε χρόνια και ιδιαίτερα οι Βούλγαροι, οι οποίοι έχουν φτάσει την παραχάραξη του ευρώ σε υψηλά «στάνταρ ποιότητας».

Οι Γεωργιανοί «κλειδαράδες» με φρέον και… κερί!

Την τέχνη του… κλειδαρά ασκούν τα τελευταία χρόνια οι μετανάστες από τη Γεωργία, με τη διαφορά πως όταν ανοίγουν κλειδωμένες κλειδαριές, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν είναι παρών. Οι Γεωργιανοί είναι ικανοί να διαλύσουν στην κυριολεξία τις κλειδαριές ασφαλείας, μέχρι πρόσφατα με ψυκτικό υγρό και εσχάτως με αντικλείδια, τα οποία κατασκευάζουν επιτόπου! Στις απλές κλειδαριές ασφαλείας οι Γεωργιανοί διαρρήκτες έριχναν ψυκτικό υγρό (φρέον), με αποτέλεσμα λόγω της ψύξης, η κλειδαριά να σπάει στα εξ ων συνετέθη.

Οταν πια οι κλειδαριές στις πόρτες ασφαλείας έγιναν πιο σκληρές στα ψυκτικά υγρά με κράματα ατσαλιού, οι Γεωργιανοί διαρρήκτες δεν πτοήθηκαν. Αγόρασαν μια πόρτα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, τη μελέτησαν και βρήκαν το σημείο όπου θα μπορούσαν να… χτυπήσουν. Εχουν πάντα στην τσέπη τους ένα κομμάτι κερί, το οποίο κάνουν λεπτό, το περνούν μέσα στην τρύπα της κλειδαριάς του σπιτιού που έχει μπει στο στόχαστρό τους και στη συνέχεια το βγάζουν. Ηδη λοιπόν πάνω στο κερί έχει αποτυπωθεί ολόκληρος ο μηχανισμός της κλειδαριάς. Επιτόπου, με μια λίμα στα χέρια, ένα κλειδί παρόμοιο με αυτά που έχουν οι κλειδαριές ασφαλείας και με οδηγό το κερί που έχουν εισαγάγει στην κλειδαριά, κατασκευάζουν από το μηδέν ένα αντικλείδι.

Οι σκληροί Ρώσοι και οι Αλβανοί με τα Καλάσνικοφ955tg4m3

Ο φόβος έχει όνομα και αυτό είναι οι ληστρικές συμμορίες από την Αλβανία, που είναι οπλισμένες σχεδόν στο σύνολό τους με υποπολυβόλα τύπου Καλάσνικοφ. Ληστρικές συμμορίες από την Αλβανία τρομοκρατούν τους κατοίκους στα λεγόμενα ακριβά προάστια της Αττικής, νότια και βόρεια δηλαδή. Οι Αλβανοί κακοποιοί βάζουν στο μάτι ακριβά αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια βγάζουν στη χώρα τους και τα νομιμοποιούν. Για να πάρουν όμως αυτά τα αυτοκίνητα οι αδίστακτοι κακοποιοί «μπουκάρουν» στα σπίτια των ανυποψίαστων πολιτών, τους οποίους κρατούν ομήρους, ενώ έχουν καταγραφεί ακόμα και περιπτώσεις βιασμών. Οι Αλβανοί κακοποιοί λοιπόν ληστεύουν τα θύματά τους, στη συνέχεια τους παίρνουν τα κλειδιά από τα αυτοκίνητα που έχουν βάλει στο μάτι και γίνονται καπνός. Οι Ρώσοι φέρουν το όνομα της βαριάς εγκληματικότητας. Λαθρεμπόριο πάσης φύσης. Οπλα, ναρκωτικά, γυναίκες, ακόμα και εμπόριο στρατιωτικού υλικού είναι οι δραστηριότητες στις οποίες αρέσκονται οι κακοποιοί από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και κυρίως της Ρωσίας. Κυκλοφορούν οπλισμένοι σαν αστακοί και δεν ασχολούνται με… απλές ληστείες και «μπούκες». Χρησιμοποιούνται κυρίως ως πιστολέρο από ελληνικές εγκληματικές οργανώσεις, διότι ο Ρώσος κακοποιός έχει την ικανότητα να σβήνει τα ίχνη του. Εχουν επαφή με τη ρωσική μαφία, η οποία τους καθοδηγεί.

Στο στόχαστρο τα κρυμμένα ευρώ στα σπίτια

Τον καιρό της κρίσης οι αποθήκες στα υπόγεια των πολυκατοικιών μετατράπηκαν σε… τραπεζικές θυρίδες από τους έντρομους καταθέτες που φοβούνταν την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Δεκάδες Ελληνες έχουν κρύψει τα χρήματά τους στις αποθήκες των διαμερισμάτων, στα υπόγεια των πολυκατοικιών. Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία, κυρίως σε Ουκρανούς διαρρήκτες, να κάνουν νυχτερινές «αναλήψεις χρημάτων» από τις υπόγειες «θυρίδες» των πολυκατοικιών. Από κοντά όμως πήγαιναν και οι Ρομά, κυρίως από την Αλβανία, οι οποίοι συνήθως άρπαζαν ρούχα, τρόφιμα και ντενεκέδες λάδι, με αποτέλεσμα στη γειτονική χώρα να τρώνε λάδι υψηλής ποιότητας από την Καλαμάτα και μάλιστα δωρεάν…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...