Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Το «τρίγωνο των Κροίσων» στο Ιόνιο

Οι μεγιστάνες που επενδύουν εκατομμύρια στα ελληνικά νησιά, τα σχέδια για «νέα Ιμπιζα» και η παρέλαση των celebrities.

75d8s1415f2Μετά τον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, τον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και τον μεγαλοτραπεζίτη βαρόνο Τζέικομπ Ρότσιλντ, ένας ακόμη πρέσβης του πλούτου και της χλιδής έρχεται να προστεθεί στην αξιοζήλευτη λίστα με τους νέους ιδιοκτήτες νησιών και ανυπολόγιστης αξίας παραθαλάσσιων κτημάτων στο «τρίγωνο των Κροίσων», στο Ιόνιο πέλαγος. Ο Νοτιοαφρικανός επενδυτής που την περασμένη εβδομάδα αγόρασε σε πλειστηριασμό του Γιοχάνεσμπουργκ το πέμπτο μεγαλύτερο νησί των Εχινάδων νήσων, την ακατοίκητη νησίδα Σοφία ή Σοφιά, ήξερε πολύ καλά πού κάνει επένδυση.

Η διαφήμιση εξάλλου που είχε κάνει το γραφείο το οποίο διενήργησε τη δημοπρασία στηριζόταν πρωτίστως στους «γείτονες», αφού όπως χαρακτηριστικά τόνιζε και ο διευθυντής της εταιρείας, Greg Hanna: «Το ειδυλλιακό νησάκι που λούζεται όλο τον χρόνο στο φως του ήλιου είναι η ιδανική… παιδική χαρά για τους πλούσιους και διάσημους, αφού στην ίδια γειτονιά θα βρείτε τα νησιά της οικογένειας Ωνάση και των βασιλιάδων του Κατάρ». Στην πραγματικότητα, ξέχασε να αναφέρει μερικούς «rich and famous» γείτονες ακόμη, αφού η ίδια γειτονιά «φιλοξενεί» τους Ρότσιλντ και αρκετές εφοπλιστικές οικογένειες με ρίζες ελληνικές που όμως είναι ξακουστές στα πέρατα της γης, όπως η οικογένεια Τσάκου.

Το «τρίγωνο των Κροίσων», με κορυφή το σύμπλεγμα των Εχινάδων και «βάση» το Μεγανήσι, τον Σκορπιό και το Αρκούδι, αν όλα προχωρήσουν ομαλά, φαίνεται πως θα μετατραπεί σε «νέα Ιμπιζα». Εκεί θα συγκεντρώνονται τα σούπερ γιοτ και οι διάσημοι φιλοξενούμενοι επισκέπτες, εκεί θα δίνονται τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά πάρτι και εκεί όπου θα στριμώχνονται οι παπαράτσι. Στον Σκορπιό ο 46χρονος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο νέος ιδιοκτήτης για τα επόμενα… ενενήντα εννιά χρόνια (που θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, καθώς η περιουσία του ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια), σίγουρα θα καμαρώνει την κόρη του Γιεκατρίνα να τριγυρνά ανάμεσα στους διάσημους καλεσμένους της μιλώντας για ιππικούς αγώνες, μόδα και κουτσομπολιά του jet set. Τόσο ο Ρώσος μεγιστάνας όσο και η κόρη του, εξάλλου, είναι ήδη γνωστοί για τα θρυλικά τους πάρτι. Αλλωστε, ποιος τόπος θα μπορούσε να είναι πιο ειδυλλιακός από τον γεμάτο λάμψη και αίγλη Σκορπιό για να κλειστούν συμφωνίες εκατοντάδων εκατομμυρίων…

75d8s1415f4Δίπλα ακριβώς, στο Μεγανήσι, αναμένεται να κατασκευαστεί και το «χωριό των μεγιστάνων». Εκεί ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του κόσμου, ο βαρόνος Τζέικομπ Ρότσιλντ, επένδυσε το 2005 το ποσό των έξι εκατομμυρίων για την αγορά 2.700 στρεμμάτων στην περιοχή Κεφάλι, το νοτιότερο και ομορφότερο κομμάτι του νησιού. Η αγορά έγινε μέσω της εταιρείας GAMX, της οποίας μέτοχοι είναι ο πασίγνωστος Βρετανός επιχειρηματίας Τζέικομπ Ρότσιλντ, καθώς και ένας Ελληνας, ο Αλέξανδρος Βασιλείου Μουρκογιάννης που κατέχει το 26%. Στην ίδια αγορά προστέθηκαν και 750 επιπλέον στρέμματα, τα οποία αποτελούν τη συνολική έκταση ενός μικρού νησιού, το οποίο ονομάζεται Κύθρος, που υπάγεται στο Μεγανήσι και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτό. Στην περιοχή προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 16-18 βίλες για άτομα με πολύ υψηλό οικονομικό και κοινωνικό προφίλ. Η κάθε βίλα θα είναι 1.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι εξωτερικοί χώροι της θα φτάνουν ή θα ξεπερνούν τα 100 στρέμματα. Θα γίνουν ακόμη ένα ξενοδοχείο που θα διαθέτει μόνο σουίτες, δύο μαρίνες, ελικοδρόμιο, αλλά και μία φάρμα που θα έχει έκταση 150 στρέμματα. Στη φάρμα θα υπάρχουν οικολογικά προϊόντα, όπως κρέας, γάλα και αβγά. Στο μικρότερο νησί η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα γήπεδο του γκολφ, ενώ θα υπάρχει και ένα διαχειριστικό κέντρο που θα αναλάβει τη συντήρηση, αλλά και την ασφάλεια όλων των κτιρίων, είτε αυτά έχουν νοικιαστεί είτε πουληθεί. Τριάντα άτομα θα είναι το μόνιμο προσωπικό, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο αριθμός των εργαζομένων θα αυξάνεται κατά πολύ. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει ο δρόμος που θα οδηγεί στις βίλες των επωνύμων, ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες εργασίες.

75d8s1415f5Ο εμίρης χτίζει παλάτια στα έξι νησιά του

Μετά την πανέμορφη Οξυά, ακόμα πέντε νησιά των Εχινάδων νήσων περνούν στα χέρια του βαθύπλουτου σεΐχη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, ο οποίος είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει στο Ιόνιο πέλαγος έναν επίγειο παράδεισο για τον ίδιο, τις γυναίκες του και τα παιδιά του! Το ποσό των 4,9 εκατ. ευρώ που διέθεσε ο εμίρης για την αγορά της νήσου Οξυά, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ήταν μόνο η αρχή για τις επενδύσεις του στο Ιόνιο. Εναντι 3,5 εκατ. ευρώ ο βαθύπλουτος σεΐχης αγόρασε ακόμα πέντε ακατοίκητες βραχονησίδες, ενώ ετοιμάζεται να επενδύσει τουλάχιστον άλλα 200 εκατ. ευρώ για την αξιοποίησή τους. Ο εμίρης επιθυμεί να δημιουργήσει στη χώρα μας μια σειρά από υπερπολυτελείς βίλες-παλάτια, που τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες θα αποτελούν τον αγαπημένο προορισμό τόσο του ίδιου και της πολυμελούς οικογένειάς του και των διάσημων φίλων του. Η επένδυση θα αποτελέσει ουσιαστικά τονωτική ένεση για τον δήμο της Ιθάκης και τα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας.

Ολα ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο, όταν μια βόλτα του Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί στο Ιόνιο με την 133 μέτρων θαλαμηγό του «Al Mirqab» ήταν αρκετή για να μαγευτεί από τα καταγάλανα νερά αλλά και από το σύμπλεγμα των ακατοίκητων και ανεκμετάλλευτων νησιών που αποτελούν τις Εχινάδες (βρίσκονται ανάμεσα στην ξακουστή Ιθάκη του Οδυσσέα και τα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας). Η Απασα, ο Πίστρος, η Σωρός, ο Γηρόβαρης και το Προβάτι είναι τα νέα αποκτήματα του Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, που μαζί με την Οξυά αποτελούν τα έξι από τα είκοσι νησιά των Εχινάδων νήσων. Σε επιφάνεια φτάνουν τα 1.600 στρέμματα, ενώ η Οξυά μόνη της ξεπερνά τα 5.000 στρέμματα.

Στο σύμπλεγμα ανήκει και το πανέμορφο νησάκι Σοφιά, που πωλήθηκε στον Νοτιοαφρικανό επιχειρηματία. Σύμφωνα με την εταιρεία Europa Shipping Trust που είχε αναλάβει αντί της οικογένειας την πώληση του νησιού (κι αυτό γιατί τα δυο αδέλφια ιδιοκτήτες του φαίνεται να είναι μεταξύ τους στα «μαχαίρια» λόγω της κακής μοιρασιάς των περιουσιακών τους στοιχείων), μέχρι πρότινος το νησί ανήκε στην ελληνικής καταγωγής οικογένεια Κωνσταντίνου, που ζει και δραστηριοποιείται μόνιμα στη Νότιο Αφρική. Επίσης, ένας ακόμη λόγος που φαίνεται να οδήγησε τους Ελληνες ιδιοκτήτες στην πώληση του νησιού είναι, σύμφωνα και με τον διευθυντή του οίκου δημοπρασιών Auction Avenue Γρεγκ Χάνα, η εκτεταμένη πτώση των αξιών ακινήτων στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης. Οπως και να έχει, ο νέος επενδυτής εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία, κατάφερε και απέκτησε το νησί, ρίχνοντας μάλιστα την αρχική του αξία (που ανερχόταν στα 4.000.000 ευρώ) στα 2.820.000 ευρώ. Πάνω στο Σοφία ή Σοφιά των 170 στρεμμάτων (το οποίο μπορεί να μη διαθέτει ρεύμα, έχει όμως νερό), υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής έξι συνολικά υπερπολυτελών κατοικιών 250 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία, καθώς και χώροι για την κατασκευή κήπων και αθλητικών δραστηριοτήτων. Σε «απόσταση αναπνοής» από τις Εχινάδες, εξάλλου, βρίσκεται το νησί Ατοκος της εφοπλιστικής οικογένειας Τσάκου.

Ξενοδοχείο επτά αστέρων στο Αρκούδι

Ενδιαφέρον αξιοποίησης των νησίδων του Ιονίου πελάγους δεν υπάρχει μόνο από το εξωτερικό, αφού πολλοί είναι και οι πλούσιοι Ελληνες που φλερτάρουν με το «τρίγωνο των Κροίσων». Εντύπωση προκαλεί η επένδυση από ελληνικής πλευράς που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο νησί Αρκούδι (βρίσκεται μεταξύ Κεφαλλονιάς και Λευκάδας), εκτάσεως 4.200 τ.μ., που τώρα πια ανήκει στον επιχειρηματία Γιώργο Σταυρόπουλο και αναλύεται σε σχετική ιστοσελίδα. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή ξενοδοχείου επτά αστέρων και τριακοσίων παραθεριστικών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, γηπέδου γκολφ κλπ., που θα απευθύνονται σε «παχιά πορτοφόλια» που επιθυμούν διακοπές μακριά από τη δημοσιότητα. Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, μόνο οι ιδιοκτήτες των κατοικιών και οι ένοικοι του ξενοδοχείου θα έχουν δυνατότητα εισόδου στο νησί, το οποίο θα λειτουργεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Αρκούδι Ιδιωτική Νήσος Α.Ε. συμμετέχει ο επιχειρηματίας Γιώργος Σταυρόπουλος, η Βρετανίδα σύζυγός του Ελίζαμπεθ και η Στέλλα-Σοφία Γριντζά. Την ανάπτυξη του νησιού έχει αναλάβει η Αρκούδι Επενδυτική Α.Ε., η οποία διοικείται από τα αδέλφια Γιάννη και Θανάση Περρωτή.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...