Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

«Οι πληγές τους δεν θα κλείσουν ποτέ»

«Ολο αυτό ήταν δικό του δημιούργημα» κατέθεσε η παιδοψυχολόγος για τον προπονητή-τέρας του Ρεθύμνου.

«Είναι αμφίβολο αν θα κλείσουν ποτέ οι πληγές στις ψυχές των παιδιών». Με την κατάθεση της παιδοψυχολόγου που είχε εξετάσει τα θύματα του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη, αλλά και τις καταθέσεις ακόμη επτά μαρτύρων συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά η δίκη του 49χρονου προπονητή μπάσκετ από το Ρέθυμνο, ο οποίος φέρεται να ασέλγησε εις βάρος 53 ανήλικων μαθητών του.78s74f55

Η δεύτερη μέρα της δίκης του 49χρονου προπονητή μπάσκετ, που συνεχίστηκε χθες στον Πειραιά, ξεκίνησε το ίδιο επεισοδιακά, όπως και την προηγούμενη φορά. Νωρίς το πρωί και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο γυμναστής-τέρας από το Ρέθυμνο οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, ωστόσο λίγο αργότερα το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει για 45 λεπτά, εξαιτίας ενός τηλεφωνήματος που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας εντός του κτιρίου. Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τον χώρο των δικαστηρίων απομακρύνοντας τον κόσμο και διεξήγαν έρευνες στο δικαστικό μέγαρο, για να αποδειχθεί τελικά ότι επρόκειτο για ακόμη ένα τηλεφώνημα-φάρσα. Ετσι μετά τη διακοπή οι δικαστές και οι ένορκοι ανέβηκαν πάλι στην έδρα και συνεχίστηκε κανονικά η ακροαματική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικαστήριο κατέθεσαν μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και η παιδοψυχολόγος που είχε διοριστεί από την ανακρίτρια ως πραγματογνώμων, είχε εξετάσει παιδιά-θύματα του δράστη και είχε συντάξει σχετική έκθεση. Η μάρτυρας κατέρριψε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου, ότι δηλαδή συμμετείχε απλώς σε ένα «παιχνίδι μύησης» που υπήρχε πριν από αυτόν μεταξύ των παιδιών και φάνηκε πεπεισμένη ότι ο ίδιος το οργάνωσε για να ικανοποιήσει τις διαφορετικές σεξουαλικές του προτιμήσεις. «Ολο αυτό ήταν δικό του δημιούργημα» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά η παιδοψυχολόγος. Να σημειωθεί ότι η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, κατόπιν επιθυμίας των οικογενειών των παιδιών και για την προστασία των ανήλικων θυμάτων. Γι’ αυτό οι πληροφορίες  σχετικά με όσα εκτυλίσσονται στην αίθουσα του ΜΟΔ Πειραιά φτάνουν με το… σταγονόμετρο. Παρ’ όλα αυτά η κοινωνία του Ρεθύμνου παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, καθώς πρόκειται για μια υπόθεση που έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στις οικογένειες των παιδιών που υπέστησαν τις αρρωστημένες ορέξεις του 49χρονου προπονητή.

Ο κατηγορούμενος, αντίθετα, φαίνεται να μη συμμερίζεται την αγωνία τους και το μόνο που δείχνει να τον ενδιαφέρει είναι να μην καταδικαστεί για τις πράξεις που τον βαρύνουν. Το απέδειξε εξάλλου την πρώτη μέρα της δίκης, στις 8 Απριλίου, όταν εμφανίστηκε άλλη μία φορά αμετανόητος και όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά υποστήριξε προκλητικά ότι ουδέποτε παρέσυρε τους ανηλίκους και πως ήταν μια διαδικασία που έκαναν ήδη μεταξύ τους τα παιδιά.

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά δεκαέξι μάρτυρες κατηγορίας και τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης. Ηδη την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν δύο μάρτυρες κατηγορίας, η μητέρα ενός ανήλικου θύματος του Σειραγάκη και ο πρόεδρος του ΑΓΟΡ (Αθλητικός Γυμναστικός Ομιλος Ρεθύμνου). Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ


Επέτρεψαν σε παιδεραστή με AIDS να δουλεύει κοντά σε παιδιά

ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η αδιανόητη απόφαση δικαστηρίου να επιτρέψει σε παιδεραστή με AIDS να εργάζεται σε μέρη όπου μπορεί να έχει επαφές με παιδιά! Ο 38χρονος πρώην υπάλληλος καταστήματος Στέλιος Κιμπρικτζής, που ζει μόνιμα στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όταν καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ενός μικρού αγοριού κάτω των δεκατριών ετών. Σύμφωνα με τα όσα ανατριχιαστικά είχαν αποκαλυφθεί τότε, ο 38χρονος παιδεραστής γνώρισε το θύμα του στο Διαδίκτυο (σε chat room) και αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη του, το έπεισε να κάνουν σεξ, αποκρύπτοντάς του ότι είναι φορέας του AIDS. Γι’ αυτή την αποτρόπαιη πράξη, δικαστήριο της Αγγλίας τον καταδίκασε σε τριετή φυλάκιση, ενώ του απαγορεύτηκε να εργάζεται σε μέρη όπου μπορεί να πλησιάσει ανηλίκους, όπως και να μπαίνει σε χώρους διαδικτυακής επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται από παιδιά.

Τώρα, ένα άλλο δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας παίρνει πίσω την απαγόρευση και κάνοντας δεκτή την έφεση του 38χρονου, του επιτρέπει να εργάζεται σε μέρη όπου μπορεί να συναντήσει παιδιά, με την υποχρέωση όμως να μην πλησιάζει ανηλίκους κάτω των δεκαεπτά ετών χωρίς την άδεια των γονέων ή των κηδεμόνων τους. Το σκεπτικό του Κιμπρικτζή, το οποίο έκανε δεκτό η Δικαιοσύνη, ήταν ότι οι περιορισμοί που είχε θέσει το δικαστήριο κάλυπταν ένα πολύ μεγάλο εύρος επαγγελματικών ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην μπορεί να δουλέψει πουθενά αλλού εκτός από το σπίτι του. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τελούμε κάτω από την υποχρέωση να εφαρμόζουμε τον νόμο και παρά τη σοβαρότητα του εγκλήματος, δεν μπορούμε να τον κλειδώσουμε μέσα και να πετάξουμε το κλειδί» δήλωσε ανώτατη δικαστής της Μεγάλης Βρετανίας. Να σημειωθεί ότι έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του ο Κιμπρικτζής είχε επιχειρήσει ξανά να πλησιάσει παιδιά πουλώντας κόμικς και άλλα αντικείμενα στο eBay. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονη οργή στη βρετανική κοινωνία, ωστόσο οι αρμόδιοι επιμένουν ότι αυτό ορίζει ο νόμος.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...