Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Απόσυρση επί δύο

Μανιτάκης και Βρούτσης έπεσαν σε… τοίχο και πήραν πίσω τις διατάξεις για ΟΑΕΕ και τους συμβασιούχους.

Χθες δεν ήταν η μέρα της… Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει δύο φορές ισάριθμες διατάξεις που θα περιλαμβάνονταν στο πολυνομοσχέδιο, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από το εσωτερικό μέτωπο. Οι ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις ξεκίνησαν κατ’ αρχάς με τη διάταξη που πρόβλεπε τη μείωση στις συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), που θα έφθανε έως και 35%! Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξεμάνη και τόνισε πως αυτός και οι βουλευτές του δεν πρόκειται να την ψηφίσουν. Ετσι, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που νωρίτερα είχε συνεννοηθεί με το Μέγαρο Μαξίμου, διέκοψε τη συζήτηση και ενημέρωσε τους ομοτράπεζους πως η διάταξη αποσύρεται. Και δεν αποσύρεται προσωρινά, αλλά οριστικά και αμετάκλητα!4s857d85g

Η δεύτερη απόσυρση ήταν πιο ηχηρή! Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης πήρε άρον-άρον πίσω χθες νωρίς το απόγευμα τη διάταξη για τους συμβασιούχους, η οποία θα εμπεριέχονταν επίσης στο πολυνομοσχέδιο, μετά το τελεσίγραφο που έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης πως αν δεν αποσυρθεί, εκείνος δεν πρόκειται να την υπογράψει. «Δεν θα αφήσω να εξαλειφθεί ό,τι έχει απομείνει από το κράτος δικαίου» φέρεται να έλεγε σε όσους τον προσέγγιζαν.

Το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι έλεγε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στη διάταξη, ωστόσο μετά το τελεσίγραφο Ρουπακιώτη ανέκρουσε πρύμναν, με αποτέλεσμα οι συνεργάτες του πρωθυπουργού να δηλώνουν τώρα πως η ρύθμιση θα επανεξεταστεί αμέσως μετά το Πάσχα. Η επίμαχη διάταξη πρόβλεπε ότι οι συμβασιούχοι του δημόσιου τομέα θα έπρεπε υποχρεωτικά να εγκαταλείψουν την εργασία τους, ακόμη και αν είχαν στα χέρια τους δικαστική προσωρινή διαταγή ή ασφαλιστικά μέτρα (σε περίπτωση που η κύρια αγωγή για την απομάκρυνσή τους δεν εκδικαζόταν μέσα σε διάστημα εννέα μηνών).

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρουπακιώτης είχε εκδηλώσει ευθύς εξαρχής τη διαφωνία του με τη διάταξη Μανιτάκη, ενώ άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι και οι δύο υπουργοί προτάθηκαν γι’ αυτή τη θέση από τη Δημοκρατική Αριστερά. Πριν από την απόσυρση της διάταξης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Φώτη Κουβέλη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και έτσι το θέμα έληξε προσωρινά με… νίκη του υπουργού Δικαιοσύνης. Σε μια προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις για τον σκοπό της προωθούμενης ρύθμισης, λέγοντας πως αυτή δεν αφορά την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων για απολυμένους εργαζομένους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...