Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Τέλειες αναλογίες και ομορφιά με λιποαναρρόφηση!

Ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Σκούρας και η διευθύνουσα σύμβουλος των Skouras Med Ελενα Σκούρα αποκαλύπτουν τα μυστικά των επεμβάσεων που υπόσχονται λιγότερα κιλά και υπέροχο σώμα.

Λιποαναρρόφηση ή αναίμακτη λιποαναρρόφηση; Ποια μέθοδο πρέπει να ακολουθήσει κανείς προκειμένου να απαλλαγεί μια για πάντα από το περιττό λίπος, αλλά και ποια από τις δύο μεθόδους ταιριάζει καλύτερα στην κάθε περίπτωση; Λίγα μόνο από τα ερωτήματα που απασχολούν όλους εκείνους και εκείνες που θέλουν να αποκτήσουν τέλειες σωματικές αναλογίες χωρίς λίπος και παχάκια που τους χαλούν την εμφάνιση και το κέφι. Ανανεωθείτε και αποκτήστε πριν από το καλοκαίρι την κοιλιά και τους γοφούς που έχετε ονειρευτεί, φορέστε το αγαπημένο σας μαγιό και κλείστε το μάτι στη νέα σας ανανεωμένη εικόνα…

Τις λύσεις στα ερωτήματα που σας απασχολούν και σας προβληματίζουν τις έχουν τώρα ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Σκούρας και η διευθύνουσα σύμβουλος των Skouras Med Ελενα Σκούρα, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει ομορφιά και αναλογίες. Και πώς να μην είναι έτσι, αφού με δάσκαλο στη ζωή τους τον πατριάρχη της οικογένειας και πασίγνωστο χειρουργό ΩΡΛ και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λειτουργικής Ρινοπλαστικής Αθανάσιο Σκούρα έμαθαν από νωρίς ότι η ομορφιά είναι αναγκαιότητα και παρέχει γαλήνη στην ψυχή.

«Το θέμα είναι εμείς να προτείνουμε τις μεθόδους λιποαναρρόφησης που υπάρχουν και οι ενδιαφερόμενοι να αποφασίσουν τελικά ποια θα ακολουθήσουν. Ο κόσμος που σκέφτεται στο μέλλον να απαλλαγεί μια για πάντα από το περιττό λίπος, καλά θα κάνει να ενημερώνεται πρώτα για όλες τις μεθόδους που υπάρχουν πλέον και στη χώρα μας και μετά να παίρνει την τελική του απόφαση» αναφέρει στην «Espresso» ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Σκουράς, ο οποίος μας εξηγεί όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με τη λιποαναρρόφηση. «Η λιποαναρρόφηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική αισθητική επέμβαση, με την οποία αφαιρούνται εντοπισμένες περιοχές συσσώρευσης λίπους από το σώμα, μέσω ενός πολύ λεπτού σωλήνα, που ονομάζεται “κάνουλα”. Το λίπος από αυτή την περιοχή αναρροφάται από το σώμα διά μέσου αυτού του σωλήνα κι έτσι ο ασθενής αποκτά μια λεπτή και ισορροπημένη σιλουέτα. Με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις, η λιποαναρρόφηση έχει γίνει μια επέμβαση πολύ λιγότερο επεμβατική και ασφαλέστερη» αναφέρει ο γιατρός.25d9fd78

Μόνιμα αποτελέσματα και αφετηρία ενός νέου τρόπου ζωής

– Ποιοι είναι υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση;

Ο ιδανικός υποψήφιος για λιποαναρρόφηση είναι ο ασθενής που έχει καλή γενική κατάσταση και είναι υγιής, αλλά έχει μία ή περισσότερες περιοχές με συσσώρευση λίπους. Πρέπει ο ασθενής να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και να γνωρίζει ότι η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος μαζικής απώλειας βάρους. Αντιθέτως, χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστούν περιοχές τοπικής συσσώρευσης λίπους, συχνά όταν άλλες -μη επεμβατικές- μέθοδοι αδυνατίσματος έχουν αποτύχει.

– Ενα πολύ υπέρβαρο άτομο θα μπορούσε να καταφύγει σε λιποαναρρόφηση;

Φυσικά και μπορεί, αλλά θα πρέπει να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς το αποτέλεσμα της επέμβασης. Στις περιπτώσεις αυτές η επέμβαση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία και το κίνητρο για την αλλαγή του συνολικότερου τρόπου ζωής του ασθενούς και μπορεί να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο, γιατί μέσα σε δύο-τρεις ώρες, όσο διαρκεί η επέμβαση, αφαιρούνται μέχρι τρία λίτρα λίπος χωρίς καμία προσπάθεια του ασθενούς. Υπάρχει ένα ανώτατο όριο λίπους που μπορούμε να αφαιρέσουμε από τον οργανισμό για να είμαστε ασφαλείς και αυτό είναι περίπου τα τρία λίτρα. Επομένως, στα παχύσαρκα άτομα ο στόχος δεν είναι η καλλίγραμμη σιλουέτα, αλλά η βελτίωση της υπάρχουσας εικόνας.

– Πώς γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με γενική αναισθησία, είτε με μέθη, ή και μόνο με τοπική αναισθησία, ανάλογα με την ποσότητα του λίπους που αναμένεται να αφαιρεθεί. Οι τομές είναι πολύ μικρές και δεν αφήνουν ουλή. Μέσω των τομών αυτών εισέρχεται στο σώμα μια πολύ λεπτή κάνουλα, μέσω της οποίας αναρροφάται το λίπος.

– Τα αποτελέσματα από πότε αρχίζουν και φαίνονται;

Μετά τη λιποαναρρόφηση, οι ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν ήπια οιδήματα κι εκχυμώσεις στις περιοχές που έχουν αντιμετωπιστεί. Τα οιδήματα αυτά υποχωρούν σε μεγάλο βαθμό μέσα στο πρώτο δίμηνο, οπότε και ο ασθενής μπορεί να έχει και μια πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος. Για τις πρώτες τρεις εβδομάδες μετά την επέμβαση ο ασθενής φορά έναν διακριτικό κορσέ ή ζώνη κοιλίας, ανάλογα με την περιοχή, που περιορίζει τα οιδήματα. Στις αθλητικές δραστηριότητες μπορεί να επανέλθει μετά από περίπου μία εβδομάδα (πάντα ανάλογα και με την ποσότητα του λίπους που έχει αφαιρεθεί), ενώ στη δουλειά του πολύ πιο σύντομα. Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα, καθώς ο λιπώδης ιστός δεν αναγεννιέται. Οι περιοχές του σώματος που αντιμετωπίστηκαν με τη λιποαναρρόφηση δεν θα έχουν ποτέ ξανά πρόβλημα τοπικού πάχους. Ουσιαστικά, με την επέμβαση αλλάζει το σχήμα του σώματος. Οπότε, αν ο ασθενής μετά την επέμβαση πάρει κιλά, θα παχύνει πλέον στο καινούργιο του σχήμα.

3d65f97Η αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος που δεν θέλει δίαιτα

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος των Skouras Med Ελενα Σκούρα μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της αναίμακτης λιποαναρρόφησης που πρέπει να γνωρίζουμε.

– Τι είναι η αναίμακτη λιποαναρρόφηση;

Η λιποδιάλυση με τη μέθοδο της ηλεκτρολιπόλυσης εφαρμόζεται αποκλειστικά από γιατρούς και είναι μια ιατρική μέθοδος που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της τοπικής συσσώρευσης του λίπους και της κυτταρίτιδας. Διοχετεύοντας ρεύμα χαμηλής έντασης, αλλά ειδικής συχνότητας, επιδρούμε άμεσα στα λιποκύτταρα, με αποτέλεσμα τη μόνιμη, ανώδυνη, αναίμακτη και ασφαλή διάλυση του λίπους. Αποκαλείται, δε, «αναίμακτη λιποαναρρόφηση», διότι έχουμε τα θεαματικά αποτελέσματα μιας λιποαναρρόφησης, χωρίς ουλές ή περίοδο ανάρρωσης.

– Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας;

Τοποθετούνται λεπτές (τριχοειδείς) και εύκαμπτες βελόνες εντός του υποδόριου ιστού στις περιοχές των λιποαποθηκών (μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, μπράτσα), όπου δηλαδή υπάρχει λίπος. Επομένως, δεν χρησιμοποιούμε νυστέρι, όπως στη χειρουργική λιποαναρρόφηση, αλλά βελόνες τόσο λεπτές, σαν μία τρίχα από τα μαλλιά μας. Μέσω των βελονών αυτών διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής έντασης, αλλά ειδικής συχνότητας, το οποίο αλλάζει την πολικότητα της κυτταρικής μεμβράνης των λιποκυττάρων, αυξάνει τον καταβολισμό τους, με αποτέλεσμα τη διάλυση του λίπους. Η κάθε συνεδρία, διαρκείας δύο ωρών, περιλαμβάνει επίσης πρόγραμμα αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας με μόνιμη και οριστική εξαφάνιση αυτής, ενώ παράλληλα προκαλεί τόνωση του δέρματος και μυϊκή σύσφιξη.

– Απαιτείται απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

Ενα άτομο με πρόβλημα τοπικού πάχους θα λύσει το πρόβλημά του άμεσα, οριστικά και χωρίς να χρειαστεί δίαιτα. Σε μια περίπτωση γενικευμένης παχυσαρκίας όμως συνιστάται να ακολουθηθεί μια πιο ισορροπημένη διατροφή, ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις παρέχονται κανόνες υγιεινής διατροφής, οι οποίοι τηρούνται πολύ εύκολα διότι τα προϊόντα αποδόμησης του λίπους, εισερχόμενα στην κυκλοφορία του αίματος, δρουν κατασταλτικά στο κέντρο της όρεξης και της βουλιμίας. Ετσι το υποβαλλόμενο σε θεραπεία άτομο μετά τις πρώτες συνεδρίες ακολουθεί εύκολα και χωρίς καταπίεση τους κανόνες διατροφής.

– Υποβάλλονται και άνδρες στη θεραπεία;

Απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Οι άνδρες υποβάλλονται στη θεραπεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και του στομάχου ή στο σαγόνι, όπου είναι οι βασικές λιποαποθήκες των ανδρών.

– Ποια είναι η συχνότητα των θεραπειών;

Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται καθημερινά. Καλό είναι όμως να υπάρχει μεσοδιάστημα (δύο φορές την εβδομάδα), ώστε να υπάρχει στο μεταξύ έλεγχος και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, δεδομένου ότι θεραπεία με τη θεραπεία βλέπουμε διαφορά στις περιοχές όπου δρούμε.

– Ποια είναι η διάρκεια του αποτελέσματος;

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και η μέθοδος χαρακτηρίζεται ως αναίμακτη λιποαναρρόφηση, διότι επιτυγχάνεται διάλυση του λίπους και μείωση του όγκου των λιποαποθηκών. Σε περίπτωση που στο μέλλον σημειωθεί αύξηση του σωματικού βάρους, η κατανομή του λίπους είναι ομοιόμορφη, χωρίς εκλεκτική εναπόθεση στα σημεία του σώματος που έχουν ήδη υποβληθεί σε ηλεκτρολιπόλυση.

– Υπάρχουν κίνδυνοι και επιπλοκές για την εφαρμογή της μεθόδου;

Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής εφόσον γίνεται από έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους γιατρούς. Είναι αναίμακτη, χωρίς επιπλοκές και κινδύνους μιας χειρουργικής επέμβασης. Είναι ανώδυνη. Κατά την εφαρμογή των βελονών δεν υπάρχει πόνος, διότι δεν υπάρχουν νεύρα στο λίπος του υποδόριου ιστού.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...