Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι Τρικαλινοί που χορεύουν για τον Σπύρο Παπαδόπουλο

Τα μέλη του χορευτικού ομίλου που έρχονται με το ΚΤΕΛ για να δώσουν κέφι «στην υγειά μας»

Το πρωί δάσκαλοι, αεροσυνοδοί, πολιτικοί μηχανικοί, φαντάροι, οδηγοί λεωφορείου. Και το βράδυ; Φορούν τα καλά τους και το πιο πλατύ χαμόγελό τους, και το στήνουν στον χορό για τις ανάγκες του «Στην υγειά μας, ρε παιδιά».

Είναι δυνατόν στις μέρες μας ένα χορευτικό γκρουπ να ξεκινά με πούλμαν από τα Τρίκαλα, να κάνει μια διαδρομή 4,5 ωρών, να φτάνει στην Παλλήνη κατά τις 6.00 το απόγευμα, να χορεύει στο στούντιο Ζερβάκη με αμείωτο κέφι για την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου στον Alpha και να μη δείχνει ούτε λεπτό σημάδια κόπωσης; Κι όμως, είναι!

Μάλιστα τα λυγερόκορμα κορμιά των αντρών και των γυναικών θα λικνιστούν ασταμάτητα στους ρυθμούς όλων των χορών, τουλάχιστον μέχρι τη 1.00 το πρωί και μετά θα μπουν στο λεωφορείο τους για να επιστρέψουν στα Τρίκαλα στις 6.00 το πρωί, να κάνουν ένα μπάνιο, να πιουν έναν καφέ με τους δικούς ανθρώπους και να πάνε στις δουλειές τους. Γιατί όλοι τους είναι «εθελοντές χορευτές» αλλά σκληρά εργαζόμενοι.

Η αναγνώριση

Αυτή είναι η ψυχή του Ελληνα κι αν η Ελλάδα προχωράει και οραματίζεται είναι γιατί υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα, όπως ο Χορευτικός Ομιλος Τρικάλων, που δημιουργεί πολιτισμό χωρίς αμοιβή, απλώς για το χειροκρότημα και το «μπράβο», την αναγνώριση των κόπων και την προβολή της πλούσιας κληρονομιάς μας μέσω της μικρής οθόνης σε όλους τους συμπατριώτες μας αλλά και στους ομογενείς.

4r34qrq34erwf 7Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας η «Espresso» βρέθηκε στα γυρίσματα της παραγωγής του καναλιού της Κάντζας για το αποκριάτικο επεισόδιο -θα προβληθεί απόψε στις 21.00- και γνώρισε από κοντά την «ψυχή» του συλλόγου. Ο δάσκαλος Παναγιώτης Μάνος εδώ και 13 χρόνια έχει μάθει σε πεντακόσια άτομα από τα Τρίκαλα πώς να χορεύουν ή καλύτερα πώς να… πετάνε με εντυπωσιακές φιγούρες στον αέρα.

«Με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τη σπουδαία παραγωγό της εκπομπής Βίκυ Λάσκαρη συνεργαζόμαστε εδώ και πέντε χρόνια. Πήραμε ένα τηλέφωνο και αμέσως μας άνοιξαν την αγκαλιά τους. Μια φορά μας είδανε και μετά γίναμε συνεργάτες τους.

»Ο Σπύρος είναι ένας απλός, ευγενής και προσιτός άνθρωπος, που έχει το ταλέντο να τους κάνει όλους μια παρέα. Μας λέει κάθε φορά πόσο πολύ του αρέσουμε» τονίζει ο κύριος Μάνος και συνεχίζει:

Χωρίς πρόβες

«Για το αποκριάτικο γύρισμα έχουμε έρθει δεκαπέντε χορευτές από τα Τρίκαλα. Εμείς δεν χρειαζόμαστε πρόβες. Με το που φτάνουμε μπαίνουμε αμέσως στο γύρισμα και ανάλογα με τη μουσική η ομάδα μας ξεκινά τον χορό. Νέα αγόρια και κορίτσια μέχρι 25 ετών πραγματικά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

»Οι κοπέλες του συλλόγου μας είναι από 18 έως 30 ετών και οι άντρες από 20 έως 50. Υπάρχουν κορίτσια που είναι πολιτικοί μηχανικοί, ψυχολόγοι, δασκάλες, γυμνάστριες, φοιτούν στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων και είναι αστέρια στον χορό. Μερικές είναι παντρεμένες και οι σύζυγοί τους τις καμαρώνουv στην εκπομπή».

»Ο Χορευτικός Σύλλογος Τρικάλων εργάζεται εντατικά μέσα σε δύο μεγάλες αίθουσες χορού, όπου παραδίδουν μαθήματα -εκτός από τον Παναγιώτη Μάνο- η Κάτια-Νανά Μάνου και η Ραφαέλλα Μάνου. «Μέσα από την παραγωγή του Σπύρου μάς αγάπησαν οι Ελληνες της διασποράς. Ετσι από 15 έως 22 Απριλίου μας προσκάλεσαν στην Αμερική, στο Ντριτρόιτ, αλλά και στο Τορόντο του Καναδά.

Από τις πιο δυνατές στιγμές του συλλόγου μας ήταν η παρουσίασή μας στην Κίνα το 2012 με πενήντα χορευτές, σε Γερμανία, Ιταλία, Σερβία, Κύπρο αλλά και στο Ηρώδειο. Κι εδώ θέλω να τονίσω ότι ο σύλλογός μας δεν έχει πάρει καμία κρατική επιχορήγηση, ζει μέσα από τις συνδρομές των μελών του. Τα 400 παραδοσιακά κοστούμια που έχουμε -ηπειρώτικες, μακεδονίτικες, κρητικές φορεσιές- τα ράψαμε μόνοι μας».

4r34qrq34erwf 19Πίσω από τις κάμερες
Τα γυρίσματα της αποκριάτικης εκπομπής. Oι «αφανείς πολεμιστές» και οι πρωταγωνιστές στο πλατό

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την ψυχή της εκπομπής «Στην υγειά μας, ρε παιδιά», θα πρέπει να αναφερθούμε στους παραγωγούς. Στη δυναμική Βίκυ Λάσκαρη, στον σύζυγό της Βασίλη και στον γιο τους Γιάννη, που εδώ και έντεκα χρόνια έχουν δώσει τη… ζωή τους σ’ αυτό το τηλεοπτικό εγχείρημα.

Αν και οι ίδιοι δεν ήθελαν να φωτογραφηθούν -«είμαστε οι αφανείς πολεμιστές» είπαν- μαμά και γιος μάς χάρισαν τελικά ένα τρυφερό στιγμιότυπο, τη στιγμή μάλιστα που γύρω τους έτρεχαν οι πάντες σε πυρετώδεις ρυθμούς. Αυτοί οι άνθρωποι βοήθησαν ουσιαστικά την «Espresso» να φέρει εις πέρας το ρεπορτάζ πίσω από τις κάμερες.4r34qrq34erwf 20

«Η εταιρεία BMG Production βρίσκεται στον τηλεοπτικό χώρο 26 χρόνια. Για την εκπομπή “Στην υγειά μας, ρε παιδιά” δουλεύουν πάνω από είκοσι άτομα: σκηνοθέτες, οπερατέρ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, εικονολήπτες, διευθυντές φωτογραφίας, τρεις μακιγιέζ και τρεις κομμωτές.

»Από τις πιο ωραίες εκπομπές που έχουμε κάνει και νιώθω υπερήφανη γι’ αυτές ήταν για τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Μίκη Θεοδωράκη, το αφιέρωμα στον Τσιτσάνη, αλλά κι εκείνη που4r34qrq34erwf 18 κάναμε πρόσφατα για την παράδοση, με 120 χορευτές, 40 άτομα χορωδία, 40 μουσικούς. Ενιωσα ότι κάτι δίνουμε και εμείς στη νέα γενιά» τονίζει η κυρία Λάσκαρη.

«Νιώσαμε μεγάλη υπερηφάνεια, όταν ύστερα από πρόσκληση των ομογενών μας η εκπομπή ταξίδεψε στο Τορόντο και το Μόντρεαλ του Καναδά, στη Νέα Υόρκη, στη Βοστώνη και στο Ατλάντικ Σίτι των ΗΠΑ, και είδαμε την αγάπη των ομογενών μας. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός παρουσιαστής που θα μπορούσε να κάνει αυτήν την εκπομπή.

»Τους δένει όλους με μαεστρία σε μια όμορφη παρέα. Οπως λέει και ο ίδιος, από εδώ όλοι βγαίνουν πιο μορφωμένοι και πιο… μεθυσμένοι, γιατί, όπως και να το κάνουμε, το τραγούδι και ο χορός θέλουν και κρασάκι και τσίπουρο» συμπληρώνει γελώντας ο Βασίλης Λάσκαρης.

4r34qrq34erwf 15Το γύρισμα για το αποκριάτικο «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» στο στούντιο «Ζερβάκη» της Παλλήνης άρχισε στις 9.00 το βράδυ, ενώ νωρίτερα, στις 6.00, έγιναν οι πρόβες. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος έφτασε πρώτος, ανέβηκε στο καμαρίνι του και δέχτηκε να φωτογραφηθεί στο μακιγιάζ, ενώ μας ευχαρίστησε για την παρουσία μας με ένα μεγάλο χαμόγελο.
 
Ο στολισμός 

Το στούντιο ήταν στολισμένο αποκριάτικα. O κόσμος, που δημιουργούσε ένα χαρούμενο κομφούζιο, πηγαινοερχόταν ανάμεσα σε σερπαντίνες και κομφετί, ενώ οι ετοιμασίες ήταν πυρετώδεις.

Οι κομμώτριες και οι μακιγιέζ έπρεπε να περιποιηθούν σε χρόνο dt τους 26 καλεσμένους. Κατερίνα Κούκα, Λάουρα Νάργες, Τζένη Μπότση, Σωτήρης Καλυβάτσης,
4r34qrq34erwf 17Τάκης Παπαματαθαίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Λάκης Γαβαλάς, όλοι έπαιρναν τη θέση τους στο μακιγιάζ και στα καμαρίνια για να αλλάξουν ρούχα ύστερα από το καλωσόρισμα του αρχισυντάκτη Νίκου Τσάικου. Στη συνέχεια η υπεύθυνη του πλατό Αγνή Τριανταφύλλου τους έδειχνε τη θέση τους στα τραπέζια.

Με το που μπήκε το καρναβαλικό πλήρωμα από την Πάτρα -με είκοσι και πλέον άτομα ντυμένα μπάμπουσκες- έγινε χαμός! Το γύρισμα τελείωσε στις 2.00 το πρωί, με πολύ κρασί, μπίρα, τσίπουρο, αλλά και μπόλικα κρεατικά. Στο διάλειμμα υπήρχε χρόνος για τσιγαράκι, φρεσκάρισμα στο μακιγιάζ, αναμνηστικές φωτογραφίες και άπειρες selfies, κουβεντούλα και πειράγματα. Ο χορός όμως και το ξεφάντωμα έσυραν το γαϊτανάκι μιας αξέχαστης βραδιάς.

Μαρία Ανδρέου  
Φωτογραφίες: Δ. Γκολφομήτσος 

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...