Γεύσεις Χαλκιδικής στην «Κουζίνα της μαμάς»

TV GOSSIP

Γεύσεις Χαλκιδικής στην «Κουζίνα της μαμάς»

Το Σάββατο, στη 1.00 το μεσημέρι, η εκπομπή του Alpha «Η κουζίνα της μαμάς», με τον Ευτύχη Μπλέτσα, μας ταξιδεύει στον Βορρά! Συγκεκριμένα, στην πανέμορφη πρασινογάλαζη χερσόνησο της Χαλκιδική, με τα τρία... πεντανόστιμα πόδια, καθώς κάθε πόδι της κρύβει και δεκάδες... κολασμένες γεύσεις!

Ο Ευτύχης λοιπόν βολτάρει στις κουζίνες των έμπειρων σεφ, που γεμίζουν με πρωτότυπες γεύσεις το τραπέζι των διακοπών. Στη Νικήτη της Χαλκιδικής μαγειρεύει με τον Ερβέ Προνζάτο και οργανώνει διαγωνισμό μαγειρικής με σφολιάτα, με την εκλεκτή του παρέα από την Αθήνα. Με τον σεφ ζαχαροπλαστικής Χρήστο Βέργαδο φτιάχνει ένα φρουτένιο γλυκό και συνεχίζει το ταξίδι του στο όμορφο Σάνι.

Στη γιορτή των γεύσεων συναντά σεφ από όλο τον κόσμο: παρακολουθεί τον μάστορα των μαχαιριών στο σούσι Σότζι Μορίτα και μαθαίνει πώς φτιάχνεται το φαλάφελ από τον νεαρό Σύρο σεφ Μαζέντ Αλ Ομάρι. Ο Ετόρε Μποτρίνι του δείχνει πώς ντύνει η ντομάτα ένα γλυκό και ο εμπνευσμένος Χριστόφορος Πέσκιας περιποιείται με το φλογοβόλο του ένα μαγιάτικο με μελιτζάνα. Στην κουζίνα του ο Ευτύχης φτιάχνει τη δροσερή σούπα γκασπάτσο! Γιαμ!