Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Βύρωνα με τη Μαρίνα Σάττι

Στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού κινείται το Eurojackpot....

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Δέκα Ελληνες στη λίστα των Κροίσων

Μεγαλύτερος και πλουσιότερος ο κατάλογος του αμερικανικού περιοδικού «Forbes» με τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.

Εντονότερο από κάθε άλλη φορά είναι το ελληνικό στοιχείο στη φετινή λίστα «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, καθώς ο αριθμός των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων άγγιξε για πρώτη φορά τους δέκα. New entry ο Mr Easy Στέλιος Χατζηιωάννου. Η οικογένεια Σπύρου Λάτση διατηρεί να ηνία της ελληνικής συμμετοχής, κατακτώντας την 412η θέση, με συνολική περιουσία ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μερικές θέσεις πιο κάτω, στην 458η συναντάμε τον Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος έχει αποκτήσει περιουσία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επιχειρηματική του δράση στον χώρο των σούπερ μάρκετ και του real estate και τώρα «φλερτάρει» με το αξίωμα του υποψήφιου δημάρχου της Νέας Υόρκης. Ο 51χρονος Αριστοτέλης Μυστακίδης, μέλος της ηγετικής ομάδας της Glencore, ακολουθεί στην 527η θέση, με περιουσία που αγγίζει τα 2,7 δισ. δολάρια, τη στιγμή που ο Φίλιππος Νιάρχος ακολουθεί με μικρή διάφορα στη θέση 554, με 2,6 δισ. δολάρια. Την 736η θέση μοιράζονται ο 76χρονος Τζορτζ Αργυρός, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και των επενδύσεων και ο 93χρονος Τζορτζ Μίτσελ από τον χώρο των φυσικών πηγών ενέργειας, με περιουσία 2 δισ. δολαρίων έκαστος. «Παρών» και στη φετινή λίστα του έγκυρου αμερικανικού περιοδικού είναι ο Μάικλ Ζάχαρις, ο οποίος έχει αποκτήσει το μεγαλύτερο μέρος της -ύψους 1,9 δισ. Δολαρίων- περιουσίας του μέσα από την πώληση της επιτυχημένης φαρμακοβιομηχανίας του Kos Pharmaceuticals το 2006, αντί 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθούν στις θέσεις 1.175 και 1.332, αντίστοιχα, ο 66χρονος Ντιν Μητρόπουλος με περιουσία 1,2 δισ. δολάρια και ο 46χρονος Στέλιος Χατζηιωάννου με 1,05 δισ. δολάρια αντίστοιχα, ενώ η ελληνική συμμετοχή ολοκληρώνεται με την οικογένεια του Αλεξάντερ Σπανού από τον χώρο του real estate, η περιουσία της οποίας εκτιμάται στο 1 δισ. δολάρια.

Οι εκπλήξεις και τα νέα ονόματα από το «Forbes»

Μεγαλύτερη και πλουσιότερη έγινε φέτος η λίστα δισεκατομμυριούχων του περιοδικού «Forbes», αφού σε αυτήν προστέθηκαν 210 νέα ονόματα από 42 διαφορετικές χώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 1.426 δισεκατομμυριούχους. Οι εκπλήξεις ωστόσο περιορίζονται εδώ, καθώς η κατάταξη, τουλάχιστον στην πρώτη δεκάδα, παραμένει σχεδόν απαράλλαχτη, με τον Μεξικανό Κάρλος Σλιμ να κατακτά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, με περιουσία 73 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σταθερά στη δεύτερη θέση ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς με 67 δισ. δολάρια, ο οποίος ακολουθείται από το αφεντικό της αλυσίδας καταστημάτων «Zara» Αμάνσιο Ορτέγκα με 57 δισ. δολάρια και τον μεγιστάνα των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ με 53,65 δισ. δολάρια. Ο ιδρυτής της Oracle, Λάρι Ελισον παραμένει στην πρώτη πεντάδα με περιουσία 43. δισ. δολαρίων, ενώ την 6η θέση μοιράζονται ο Τσαρλς και ο Ντέιβιντ Κοχ με 34 δισ. δολάρια έκαστος. Το top-10 συμπληρώνουν ο επιχειρηματίας Λι Κα-σινγκ από το Χονγκ Κονγκ και πλουσιότερος άντρας της Ασίας με 31 δισ. δολάρια, η πρόεδρος της L’Oreal Λίλιαν Μπετανκούρ με 30 δισ. δολάρια και η οικογένεια του Μπερνάρ Αρνό, που βρίσκεται στο τιμόνι του ομίλου LVMH, με 29 δισ. δολάρια. Η φετινή λίστα εμπλουτίστηκε με τριάντα τέσσερα γυναικεία ονόματα, συμπεριλαμβανομένης και της Αμερικανίδας σχεδιάστριας Τόρι Μπερτς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 138. Νεότερος σε ηλικία δισεκατομμυριούχος παραμένει ο 28χρονος Ντάστιν Μόσκοβιτς, πρώην συγκάτοικος του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ένας από τους πρώτους επενδυτές του δημοφιλούς σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος κατέκτησε την 353η θέση, με περιουσία ύψους 3,8 δισ. δολαρίων. Στον αντίποδα, ο γηραιότερος δισεκατομμυριούχος είναι ο 97χρονος Αμερικανός τραπεζίτης και φιλάνθρωπος Ντέιβιντ Ροκφέλερ, το όνομα του οποίου φιγουράρει στην 527η θέση, με περιουσία ύψους 2,7 δισ. δολαρίων. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα, 961 στον αριθμό, είναι αυτοδημιούργητοι, τη στιγμή που 184 κληρονόμησαν το σύνολο της περιουσίας τους και 281 κληρονόμησαν μέρος αυτής και την αύξησαν.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...