Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Προστάτες της νύχτας με στρατό χούλιγκαν!

Χειροπέδες και στον φρουρό πρεόδρου ΠΑΕ – Εξάρθρωση νονών που χρησιμοποιούσαν και οπαδούς για να προκαλούν επεισόδια στα γήπεδα

Το άλλοτε δεξί χέρι του Παναγιώτη Βλαστού, ο σωματοφύλακας προέδρου γνωστής ομάδας της Football League, ένας γνωστός πυγμάχος και ένας αστυνομικός συνθέτουν το παζλ νέας συμμορίας νονών, την οποία εξάρθρωσε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Οι μαφιόζοι έχουν στο βιογραφικό τους ακόμη και στημένους αγώνες ποδοσφαίρου και κυρίως «κατασκευασμένα» επεισόδια από χούλιγκαν σε γήπεδα! Είναι ενδεικτικό ότι οργανωμένοι οπαδοί μεγάλων ομάδων στρατολογούνταν για να μεταβαίνουν σε αγώνες ποδοσφαίρου αντίπαλων ομάδων ακόμη και της 1ης κατηγορίας (Super League) και να προκαλούν επεισόδια, με σκοπό να αλλάζουν την έκβαση των αγώνων. Οι χούλιγκαν φέρεται ότι έβγαζαν «μεροκάματο» 50 με 100 ευρώ. Πάντως αυτή τη φορά ο βαρυποινίτης Βλαστός δεν έχει σχέση, καθώς φαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν το όνομά του εν αγνοία του προκειμένου να κάμπτουν τις αντιστάσεις ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, στους οποίους πωλούσαν προστασία, και παραγόντων του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για «ουρά» της μεγάλης υπόθεσης που ξεκλείδωσε με τη μαρτυρία της στην Ασφάλεια Αττικής η εξαδέλφη του Βλαστού, Λίτσα. 

Ως εγκέφαλος της εγκληματικής ομάδας που είχε απλώσει τη δράση της με «παραρτήματα» σε Πάτρα, Βόλο και Ξυλόκαστρο φέρεται γνωστός ποινικός, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν για σωρεία σοβαρών υποθέσεων και μέχρι πρότινος θεωρούνταν άμεσος συνεργάτης του Βλαστού. Ψηλά στην ιεραρχία της βρίσκεται ένας σωματώδης άνδρας που έως πριν από τη σύλληψή του ήταν σωματοφύλακας προέδρου ΠΑΕ. Μάλιστα στη δικογραφία περιέχονται δύο βίντεο από το διαδίκτυο, στα οποία εμφανίζεται να πρωτοστατεί σε επεισόδια οπαδών της ομάδας σε διάφορα γήπεδα.

Η βόμβα στο Χαλάνδρι

Για τον ίδιο άνθρωπο υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής του στη βομβιστική απόπειρα στο σπίτι γυναίκας εισαγγελέως στο Χαλάνδρι, που έγινε το 2012, κατά παραγγελία του Παναγιώτη Βλαστού, όπως είχε καταθέσει η εξαδέλφη του βαρυποινίτη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες για εκβιασμούς καταστηματαρχών (στην Πάτρα απ’ όπου κατάγεται) είναι και ένας γνωστός πυγμάχος, ο οποίος απασχολούσε συχνά το lifestyle με τον μακροχρόνιο ερωτικό δεσμό του με πανέμορφο μοντέλο. Το «παράρτημα» της συμμορίας των εκβιαστών στον Βόλο φέρεται ότι εμπλέκεται σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, κυρίως της 2ης κατηγορίας. Στα χέρια των αστυνομικών υπάρχουν στοιχεία που τους φέρουν να απειλούν παίκτες και παράγοντες πριν από κρίσιμους αγώνες προκειμένου να χάσουν τα παιχνίδια, ώστε οι ίδιοι να πετύχουν υψηλές αποδόσεις στο στοίχημα! Μεταξύ όσων συνελήφθησαν στον Βόλο, είναι και ένας αστυνομικός της Τροχαίας, ο οποίος φέρεται ότι είχε περιφερειακό ρόλο στη σπείρα των εκβιαστών!

Η έρευνα για την εξάρθρωση της ομάδας ξεκίνησε έπειτα από τις αποκαλύψεις που έκανε η Λίτσα για τη δραστηριότητα του Βλαστού. Ομως, η σχέση της με τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου αποκαλύφθηκε από την έρευνα του Τμήματος Εκβιαστών μετά τις αποκαλύψεις για παράνομα στοιχήματα και ύποπτους αγώνες. Επί δύο μήνες οι αστυνομικοί «άκουγαν» συνομιλίες, ενώ παρακολουθούσαν ακόμη και τη σύντροφο του φερόμενου ως αρχηγού. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται στοιχεία για προστασία ακόμη και σε γνωστούς τραγουδιστές, για τους οποίους η συμμορία φέρεται ότι μεσολαβούσε προκειμένου να «κλείσουν» δουλειές σε μεγάλες πίστες αλλά και για να διευθετεί προσωπικές διαφορές τους.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...