Μια έκθεση γεμάτη Κάλλας

SHOWBIZ
Η μεγάλη ντίβα της μουσικής σκηνής στο στούντιο του BBC.

Μια έκθεση γεμάτη Κάλλας

Εκθεση αφιερωμένη στη μεγάλη κυρία της όπερας Μαρία Κάλλας διοργανώνει το γενικό προξενείο της Ελλάδας, σε συνεργασία με το ιταλικό πολιτιστικό ινστιτούτο της Νέας Υόρκης. Η έκθεση με τίτλο «Μαρία Κάλλας: μια γυναίκα, μια φωνή, ένας μύθος» παρουσιάζει προσωπικά αντικείμενα της Ελληνίδας ντίβας, ενώ μέγας χορηγός είναι το κοινωφελές ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Οσοι επισκεφθούν το ιταλικό ινστιτούτο του Μανχάταν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά τη μοναδική έκθεση, στην οποία περιλαμβάνονται τριάντα σπάνιες φωτογραφίες της αείμνηστης σοπράνο, είκοσι δύο από τα υπέροχα κοστούμια της και τριάντα κοσμήματά της. Η έκθεση για τη μεγάλη ντίβα της μουσικής σκηνής εγκαινιάζεται σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Οπως αναφέρει η διευθύντρια επικοινωνιών του ινστιτούτου, Εύα Ζανάρντι, στην ελληνοαμερικανική εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή για το κοινό κατά τις εργάσιμες μέρες, ενώ θα υπάρξουν και ξεναγήσεις για ειδικές ομάδες, αλλά και επαγγελματικούς φορείς. «Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της έκθεσης και ειδικά το κοινωφελές ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για τη γενναιοδωρία του» δήλωσε στην εφημερίδα της ομογένειας η Ζαναρντί.

Οσον αφορά παλαιότερες εκθέσεις που έχουν γίνει με θέμα τη διάσημη Μαρία Κάλλας, η πρώτη προβολή των κοστουμιών και των κοσμημάτων της είχε γίνει το 1993 στη Βενετία, ενώ τα εκθέματα παρουσιάστηκαν στη συνέχεια και στα ιταλικά πολιτιστικά ινστιτούτα του Λος Αντζελες και του Σαν Φρανσίσκο, καθώς και στο Φεστιβάλ των Καννών. Ωστόσο, η νέα έκθεση είναι η πιο ολοκληρωμένη και γι’ αυτό τόσο μοναδική, αφού σε αυτήν παρουσιάζονται και οι σπάνιες φωτογραφίες τις οποίες δάνεισε στην έκθεση το ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.


Σ.Σ.