Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Μπέβερλι Χιλς στην Εύβοια

Ομάδα μεγαλογιατρών έφτιαξε έναν επίγειο παράδεισο, με βίλες, φοίνικες και καταπράσινα καλαίσθητα πάρκα

Το δικό της «Μπέβερλι Χιλς» έχει αποκτήσει η Εύβοια, χάρη σε μια ομάδα μεγαλογιατρών, οι οποίοι έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να φέρουν στα «μέτρα» τους μια ολόκληρη παραθαλάσσια περιοχή και να τη μετατρέψουν σε επίγειο παράδεισο. Στα νότια του νησιού, οι βίλες κόστους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, οι δρόμοι με φοίνικες, λεύκες και σειρές από πεύκα, καθώς και τα καλαίσθητα καταπράσινα πάρκα συνθέτουν τον Παραθεριστικό Οικισμό Ιατρών! Οι δρόμοι μάλιστα φέρουν ονομασίες εμπνευσμένες από τον κόσμο της Ιατρικής, με τις οδούς Υγείας, Ιπποκράτους και Ασκληπιού να θεωρούνται οι κεντρικές αρτηρίες στην έκταση της χλιδάτης περιοχής. Ο οικισμός βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το γραφικό λιμάνι στοdr4245y56u Μαρμάρι και έχει δημιουργηθεί μετά τον συνεταιρισμό μιας ομάδας γιατρών, που θέλησε να αποκτήσει τις δικές της εξοχικές κατοικίες σε μια ήσυχη «γωνιά» της Εύβοιας.

Το τοπίο

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso» που επισκέφτηκε την περιοχή, όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν μια παρέα γιατρών επισκέφτηκε το σημείο και μαγεύτηκε από το καταπράσινο τοπίο και τη θέα προς το νησιωτικό σύμπλεγμα Πεταλιοί, ιδιοκτησίας της οικογένειας Εμπειρίκου. Γρήγορα αποφάσισαν να αγοράσουν ένα μεγάλο μέρος των εκτάσεων, που ήταν τότε προς πώληση, καθώς αμέσως αναγνώρισαν ότι με την κατάλληλη επένδυση και τον σωστό σχεδιασμό θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το χωριό που όλοι ονειρεύονταν. «Σε πρώτη φάση κατασκευάστηκαν οι δρόμοι και τα στενά, ενώ παράλληλα κόπηκαν και τα οικόπεδα που κατόπιν κλήρωσης μοιράστηκαν στους γιατρούς που είχαν πληρώσει για την επένδυση» εξηγεί κάτοικος και ιδιοκτήτης βίλας στον Παραθεριστικό Οικισμό Ιατρών, με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Στη συνέχεια, κάθε γιατρός ξεχωριστά έφτιαξε τη δική του κατοικία, επιστρατεύοντας γνωστούς αρχιτέκτονες που σχεδίασαν βίλες με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταιριάζουν στο περιβάλλον. Αυτός ήταν και ο στόχος των ιδιοκτητών, που επιθυμούσαν από την αρχή η διαμόρφωση του οικισμού να γίνει με σεβασμό στην ομορφιά του τοπίου. «Για τον λόγο αυτό μέρος του προϋπολογισμού δόθηκε στη δενδροφύτευση όλων των δρόμων του οικισμού και στη δημιουργία πάρκων τόσο στον επαρχιακό δρόμο προς Μαρμάρι όσο και μπροστά στη θάλασσα, ώστε οι παραθεριστές να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με ησυχία και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα» εξηγεί ο ίδιος ιδιοκτήτης.

Σε κεντρικά σημεία των δρόμων και βάσει του αρχικού σχεδιασμού έχουν τοποθετηθεί ακόμη και πυροσβεστικοί κρουνοί για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, ενώ υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και πινακίδες με τα ονόματα των διευθύνσεων. Πολλά σπίτια βρίσκονται κυρίως στο πεδινό σημείο της περιοχής, ενώ αρκετά είναι και εκείνα που έχουν χτιστεί πιο ψηλά, με πανοραμική θέα προς τις δέκα νησίδες και βραχονησίδες του συμπλέγματος Πεταλιοί, που είναι κατάφυτες με πεύκα, αμυγδαλιές, ελιές και αμπέλια. Εντύπωση προκαλούν και τα πάρκα με τα φοινικόδεντρα, που αναβαθμίζουν την αισθητική του οικισμού.

Θάνος Μακρογαμβράκης 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...