Ο delivery των φοιτητών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο φωτογράφος Χάρης Γκίκας απαθανάτισε τον Γιώργο Ζωγόπουλο εν ώρα εργασίας στο γραφείο του στο Αγρίνιο.

Ο delivery των φοιτητών

Φαγητό από τα χεράκια της μαμάς τους μπορούν να απολαμβάνουν πλέον οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικογενειακή εστία. Ειδικός κούριερ αναλαμβάνει να παραλάβει τα τάπερ με τα καλούδια που έχει ετοιμάσει η μαμά και μέσα σε λίγες ώρες να τα παραδώσει στο παιδί της, σε όποια πόλη της χώρας και αν σπουδάζει.

Αθήνα, Πάτρα, Αγρίνιο, Γιάννενα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη είναι οι φοιτητικές πόλεις που επισκέπτεται η ομάδα κούριερ προκειμένου να ταΐσει τους σπουδαστές που δεν θέλουν με τίποτα να αλλάξουν τις γαστρονομικές τους συνήθειες και να αποχωριστούν το φαγητό της μητέρας τους. «Παραλαμβάνουμε τα τάπερ από τα σπίτια των γονιών και τα μεταφέρουμε στους φοιτητές μέσα σε 24 ώρες» εξηγεί στην «Espresso» ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Γιώργος Ζωγόπουλος και συνεχίζει: «Τα παιδιά πλέον έχουν τη δυνατότητα να σιτίζονται υγιεινά, αλλά και να τρώνε τα φαγητά που εκείνα παραγγέλνουν από τις μητέρες τους. Ετσι εκείνα είναι ευχαριστημένα γιατί λύνουν ένα σημαντικό πρόβλημα της φοιτητικής τους ζωής, αλλά και οι μαμάδες τους αισθάνονται χαρά που συνεισφέρουν και εκείνες με τον τρόπο τους στη νέα ζωή των παιδιών τους».

Με τα ειδικά φορτηγά-ψυγεία που διαθέτει η επιχείρησή του που έχει έδρα το Αγρίνιο, ο Γιώργος Ζωγόπουλος ταξιδεύει συνεχώς προς κάθε γονιό και φοιτητή που τον καλεί καθημερινά στο τηλέφωνο. Η χρέωση της μεταφοράς γίνεται ανάλογα με την περιοχή, αλλά η πιο μακρινή αποστολή στοιχίζει 40 ευρώ. «Καθημερινά δεχόμαστε πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις. Ο κόσμος μαθαίνει για μας και μας τηλεφωνεί για να ενημερωθεί. Κάθε Σάββατο βρισκόμαστε στην Αθήνα όπου παραλαμβάνουμε τα τάπερ από τα σπίτια των γονιών των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν στην επαρχία και παραδίδουμε τα πακέτα όσων είναι από την επαρχία και σπουδάζουν στην Αθήνα».

Τα τρόφιμα συντηρούνται σε ψύξη από 0 ώς -3 βαθμούς Κελσίου και μεταφέρονται με ειδικά οχήματα που διαθέτουν μάλιστα και την απαραίτητη άδεια από τη Διεύθυνση Υγιεινής του υπουργείου Υγείας. «Ο κίνδυνος αλλοίωσης των τροφίμων είναι ανύπαρκτος. Τα φαγητά παραδίδονται όπως ακριβώς τα παραλαμβάνουμε. Μάλιστα, για να είναι και πιο νοικοκυρεμένα, η εταιρεία μας δίνει ένα ειδικό διάφανο κιβώτιο στη μητέρα, η οποία τοποθετεί μέσα σε αυτό με προσοχή τα τάπερ, αλλά και ό,τι άλλο θέλει να στείλει στο παιδί της. Εκτός από φαγητά, έχουμε μεταφέρει χυμούς, γλυκά, μέχρι και σπιτικό παγωτό χωρίς να πάθει τίποτα».

Εκτός όμως από το πρόβλημα της σίτισης των φοιτητών, η εταιρεία αναλαμβάνει να δώσει λύσεις και σε άλλα προβλήματά τους. «Μπορούμε να μεταφέρουμε πολλά πράγματα, εκτός από... τη μαμά τους. Με πολλά από τα παιδιά συναντιόμαστε αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα να έχουμε αναπτύξει πάρα πολύ καλές σχέσεις. Πριν φύγω από κοντά τους μου δίνουν πράγματα που έχουν προορισμό τη μανούλα τους, όπως, για παράδειγμα, τα άπλυτά τους που τους τα επιστρέφω καθαρά και κολλαρισμένα».


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Ο φωτογράφος Χάρης Γκίκας απαθανάτισε τον Γιώργο Ζωγόπουλο εν ώρα εργασίας στο γραφείο του στο Αγρίνιο.