Στο σφυρί κοσμήματα και επιστολές της Λιζ Τέιλορ

SHOWBIZ
Το διαμάντι σε σχήμα καρδιάς, γνωστό και ως «Taj Mahal», που ο Ρίτσαρντ Μπάρτον είχε πάρει στην Τέιλορ για τα 40α της γενέθλια το 1972.

Στο σφυρί κοσμήματα και επιστολές της Λιζ Τέιλορ

Περισσότερα από εκατό εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να συγκεντρωθούν από την πώληση της τεράστιας συλλογής κοσμημάτων της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, που σύμφωνα με πληροφορίες θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's.

Ανάμεσα στα πολύτιμα αντικείμενα που θα βγουν στο σφυρί είναι και μερικά από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της συλλογής της, καθώς ήταν δώρα του Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Το πρώτο κόσμημα που της χάρισε ο γοητευτικός ηθοποιός ήταν το περίφημο «Διαμάντι Κρουπ», βάρους 33,19 καρατίων, που ανήκε μέχρι τότε στη συλλογή της Βέρα Κρουπ και κοσμούσε το δάχτυλο της Τέιλορ σε πολλές ταινίες της, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε το 2003 στον Λάρι Κινγκ. Η σημερινή του αξία εκτιμάται στις 216.000 ευρώ.

Εξίσου ιδιαίτερο κομμάτι είναι και το «La Peregrina Pearl» που της χάρισε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1969, καθώς επίσης και το διαμάντι σε σχήμα καρδιάς, γνωστό και ως «Taj Mahal» που της πήρε για τα 40α της γενέθλια το 1972.

Μακράν το πιο διάσημο δώρο του προς τη διάσημη ηθοποιό όμως, ήταν το διαμάντι βάρους 69,42 καρατίων σε σχήμα αχλαδιού, που μετέπειτα έγινε γνωστό ως το διαμάντι «Τέιλορ - Μπάρτον». Η αξία του τότε ήταν ένα εκατομμύριο δολάρια, ωστόσο η σημερινή του εκτιμάται ότι είναι εικοσαπλάσια. Τα έσοδα από τη δημοπρασία των κοσμημάτων της θα δοθούν στο ίδρυμα για το AIDS, όπως ορίζει, σύμφωνα με κάποια αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η διαθήκη της, για το περιεχόμενο της οποίας έχει αρχίσει να φουντώνει ήδη η φημολογία.

Αλλοι λένε πως τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν τα τέσσερα παιδιά της, άλλοι το ίδρυμα για την καταπολέμηση του AIDS και άλλοι ότι ο μεγάλος ευνοημένος θα είναι ο πιστός της μάνατζερ Τζέισον Γουίντερ.

Παράλληλα, τον Μάιο θα γίνει και δημοπρασία των επιστολών που αντάλλασσε η Τέιλορ σε ηλικία 20 ετών με τον τότε αρραβωνιαστικό της Γουίλιαμ Πόλι Τζούνιορ. Η δημοπρασία είχε προγραμματιστεί από τον οίκο RR Auction όσο η διάσημη ηθοποιός ήταν εν ζωή και η αξία των επιστολών όπως είχε εκτιμηθεί δεν θα ξεπερνούσε τις 35.000 ευρώ.
 
Μετά τον ξαφνικό θάνατό της όμως, η αξία των επιστολών αναμένεται ότι θα εκτοξευτεί. Οι δικοί της άνθρωποι ωστόσο, εκπλήρωσαν την τελευταία της επιθυμία να ταφεί μαζί με την τελευταία ερωτική επιστολή που της έστειλε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον το 1984, πριν από τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 58 ετών. Η Τέιλορ φύλασσε το γράμμα δίπλα στο κρεβάτι της επί 27 χρόνια.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Το διαμάντι σε σχήμα καρδιάς, γνωστό και ως «Taj Mahal», που ο Ρίτσαρντ Μπάρτον είχε πάρει στην Τέιλορ για τα 40α της γενέθλια το 1972.
Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ δείχνει στον Λάρι Κινγκ το περίφημο «διαμάντι Κρουπ», το πρώτο κόσμημα που της χάρισε ο Ρίτσαρντ Μπάρτον.
Μια από τις επιστολές που αντάλλασσε η Τέιλορ σε ηλικία 20 ετών με τον τότε αρραβωνιαστικό της Γουίλιαμ Πόλι Τζούνιορ.